a moze tak cos blizej czestochowy.
Czy ktos juz cos slyszal a moze i probowal z Browaru Na Jurze z Zawiercia.
Browaru Kmicic nie polecam.
Na spotkanie chetnie sie wybiore.
I na częstochowę przyjdzie pewnie pora. Teraz jednak nie rozdrabniajmy się i skupmy na Bytoniu.szczegółowe ustalenia w najbliższym czasie (czytaj: wtedy kiedy będę już miał ten przeklęty plan pracy na maj)
Jeżeli chodzi o rajdzik po Bytomiu to jestem jak najbardziej za. Jest kilka knajp w których leją wyroby z Zabrza, jest lany Strzelec (niedawno próbowałem ) jest Kasztelan, bywa Rybnicki Full a nawet Strzelec Porter, ale butelkowy. Pozostaje tylko ustalić termin.
Bytom ma jeszcze tę zaletę, że będę mógł zabrać ze sobą, przynajmniej na początek, moją żonę i dziecko, a przez to uniknę zarzutów o opuszczanie rodziny
Drodzy Górnoślązacy - bedę w Katowicach 5-6 maja br - (ale bez mozliwości odbicia poza to miasto na dużą odległość) - jest możliwość napicia się z Wami piwka??
czekam na odzew
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Coś da się chyba wymyśleć. Czekam tylko na plan pracy na maj (jak na boskie zmiłowanie)
Coś trzeba wykombinować.Prawdopodobnie będę miał nockę,więc chyba wypijemy jakieś piwko.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Pewnie się da coś wymyślić na 5-6 maja, a co do planowanego rajdu po Bytomiu to wolałbym żeby to mie było w okolicach 21-22 maja bo mam obowiązkową "wycieczkę integracyjną" z pracy, a już na dwóch ostatnich nie byłem i teraz już nie mogę się wykręcić.
5-6 maja to środek tygodnia. W moim wypadku to nie wchodzi w grę, bo do pon. do pt. pracuję do (+/-) 21. Dla mnie wchodzi w grę tylko weekend, najchętniej sobota, bo dwie niedziele w miesiącu też mam zajęte przez... pracę.
Jeśli się ugadacie, to życzę miłej zabawy, a ja poczekam na bardziej sprzyjający termin.
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Kontynuując wątek wizyty Pieci w Katowicach.
5 maja jestem wolny gdzieś od godziny 19-tej.
6-go zaś muszę być na 19 w robocie.
Piecia, określ jak Ty dyponujesz czasem.
PS. Proponuję dla ewentualnych kolejnych spotkań i imprez, otwierać nowe tematy.
5 maja wieczorem nasza grupa chce iść gdzieś do opery czy tam gdzie, ja mam wieczorek wolny (tel wysłałem do adama16 na PW) 6 maja mam czas od około 15 do 19.30 kiedy to ruszam pociagiem do Warszawy
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Piecia napisał(a) 5 maja wieczorem nasza grupa chce iść gdzieś do opery czy tam gdzie, ja mam wieczorek wolny (tel wysłałem do adama16 na PW) 6 maja mam czas od około 15 do 19.30 kiedy to ruszam pociagiem do Warszawy
No to masz czas ustawiony jakby pod moje zajęcia. To znaczy, jestem wolny wtedy kiedy należy
Co do opery to Twoja grupa musiałaby pojechać do Bytomia więc raczej chodzi o filharmonię.
Comment