CarlBerg napisał(a) Najtaniej, najwięcej i najwygodniej w użyciu wychodzą zupki błyskawiczne E-500/ E-730 oraz E-490 - polecam tym nie kapryszącym
Ale Kolego Jędrek - my [nie kapryszący ] mówimy tu o szlachetnych potrawach, a nie o chemicznych wynalazkach, po których konsumpcji w chwil kilka czuje się zgagę w mózgu.
Ja potrawy niezawierającej mięsa lub ryby (która według mnie również jest mięsem) nie uważam za prawdziwą potrawę. Może jest wiele zapychaczy żołądka, ale uwieżcie - lepiej poświęcić trochę więcej czasu i mieć prawdziwe zjadło. Nieprawdaż?
Nazwa Azuga nawiązuje do dawnej marki (browaru w Azudze), którą pośrednio SABMiller kupił rękami miejscowego molocha - Ursusa w 2009 roku i zamknął po kilku miesiącach. Fizycznie pozbył się browaru w 2014 wyburzając go kompletnie. Zresztą Ursus a wlaściwie SABMiller ma kilka działających...
Uknuty w głowie Marusi pomysł okolicznościowych koszulek Browaru na czas naszych wspólnych żywieckich zmagań hacjendowo-giełdowych został wreszcie zrealizowany rękami i umysłami - mości szanownego Gorola Marcopoloka (lubiącego szykować różne niespodzianki) i mojej skromnej osoby. ...
Pijac ale uwarzone przez Anheuser-Busch w browarze w Baldwinsville (o zdolnoslci produkcyjnej 7.6 million barrels czyli 9 mln. hl. na rok) pomyslalem sobie, ze byloby milo, gdyby browar w Zywcu wrocil do tradycji warzenia ale. Ponizej reklama Zywca z 1908 roku z krakowskiego Kalendarza Czecha....
Comment