Ostatnio coś ucichły nasze spotkania. Proponuje wspólny wyjazd do Lęborka 29 maja (sobota), na finał piwnych zawodów sponsorowanych przez elbląski Specjal. Czy są chętni? Mam nadzieję że tak!
Ja zacząłem mieć wątpliwości. Czy aby opłaca się na specjala jechać taki kawał? Specjala w okolicach lata to często pijam w barze "U Ani".
Z innej beczki to wstępnie umawiałem z piotrrat na piwko w sobotę, gdzieś na morzem np. na gocha. Mam nadzieję, że się tym razem uda. No i pogoda dopisze.
piokl13 napisał(a) Ja zacząłem mieć wątpliwości. Czy aby opłaca się na specjala jechać taki kawał?(..)
Z innej beczki to wstępnie umawiałem z piotrrat na piwko w sobotę, gdzieś na morzem np. na gocha.(...)
Po pierwsze często na takich imprezach jest niefiltrowany specjal.
A po drugie bardzo chętnie wyskoczyłbym na gocha. Dla spragnionych będę miał coś ze Szewcji
abernacka napisał(a) Po pierwsze często na takich imprezach jest niefiltrowany specjal.
A po drugie bardzo chętnie wyskoczyłbym na gocha. Dla spragnionych będę miał coś ze Szewcji
W Szwecji można dostać Noteckie Sam kupowałem
Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2004-05-18, 13:54.
Nie wiem czy mogę zaliczyć się do sekcji trójmiasto ale do trójmiasta mam najbliżej. Pozwolę więc sobie coś napisać na temat ewentualnego wyjazdu do Lęborka. Na imprezach tego typu zazwyczaj jest tłum ludzi, nie ma gdzie usiąść no i brak atmosfery do delektowania się piwem, a co najgorsze piwo nalewane jest w plastikowe kubki. Przy opkazji, może ktoś wie czy w Bytowie można kupić gocha?
MLT napisał(a) Nie wiem czy mogę zaliczyć się do sekcji trójmiasto ale do trójmiasta mam najbliżej. Pozwolę więc sobie coś napisać na temat ewentualnego wyjazdu do Lęborka. Na imprezach tego typu zazwyczaj jest tłum ludzi, nie ma gdzie usiąść no i brak atmosfery do delektowania się piwem, a co najgorsze piwo nalewane jest w plastikowe kubki. Przy opkazji, może ktoś wie czy w Bytowie można kupić gocha?
Tak można zakupić w Bytowie Gocha w restauracji "Jaś Kowalski" przy ul. Drozdowy Zaułek.
Nie zgodzę się z tobą, że na takich imprezach "brakuje atmosfery do delektowania się piwem". Nie muszę daleko sięgać w przeszłość. 1 majowa 'majówka' w Gdańsku. Było bardzo dużo ludzi, a jakoś bardzo dobrze bawiliśmy się z Pogoniarzem, Alicją i Piotrrat'em.
[QUOTE]abernacka napisał(a)
[B]Tak można zakupić w Bytowie Gocha w restauracji "Jaś Kowalski" przy ul. Drozdowy Zaułek.
QUOTE]
dzięki za info. Masz rację dobra zabawa nie zależy od okoliczności a tylko od dobrego towarzystwa.
Oczywiscie jeszcze raz goraco zapraszam do Leborka zaznaczam ze mam troche piwa nawarzonego a wiec moge poczestowac.
Sorki za bledy ale pisze z kafejki internetowej i nie moge ustawic polskich znakow
Alicja i ja będziemy na 99% postaramy się namówić niezdecydowanych na wyjazd.Tylko nie wiemy czy jechać samochodem i szukać noclegu czy jechać pociagiem? Może ktoś zna jakiś hotelik niedrogi?
piokl13 napisał(a)
[B
Z innej beczki to wstępnie umawiałem z piotrrat na piwko w sobotę, gdzieś na morzem np. na gocha. Mam nadzieję, że się tym razem uda. No i pogoda dopisze. [/B]
Cześć! Co powiecie na spotkanie po latach przy dobrym piwie. Z kilkoma osobami jestem już po słowie a z kilkoma jeszcze nie. Panowie Rolek, Makaron, PTC. Mielibyście ochotę na mini zjazd dawnej sekcji trójmiejskiej w najbliższą sobotę, w dawnym browarze gdańskim ok godzinie 14.
"Dziękuję wszystkim! Specjalne pożegnanie RateBeer! (1 lutego 2025)
Witam wszystkich, Mam dla Was trudne wieści — RateBeer zakończy działalność 1 lutego 2025 r.
RateBeer powstało i rozwijało się wokół jednego głównego celu: zapewnienia...
Alk. 5,6. Rozlane 01.12, przydatność 3 dni. Pozyskane przez sklep Maxurskiej Manufaktury, przyjechało kurierem.
piwo Jurand przez lata było symbolem wakacyjnych wypraw, pite z beczki w warszawskim Hubertusie umilało spotkania sekcji warszawskiej. Tak kiedys istniała sekcja i spotkania, ciekawe...
Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
Comment