Z Rybnika zapowiada się (prawie) wycieczka - przywiozę trzy osoby... Biorąc pod uwagę zainteresowanie na forum, na frekwencję adam16 nie będzie narzekał...
Potwierdzam niniejszym naszą wyprawę do Raciborza. Wygląda na to że frekfencja dopisze.
Spotykamy się pod browarem o godz. 10.00 w sobotę 26-go.
Odpowiadając na pytania które dotarły do mnie na PW - myślę że nie będzie problemu z wejściem na teren browaru z dzieckiem 12-letnim. Browar niestety jeszcze piwa nie produkuje ale trwają intensywne prace w tym kierunku.
Myślę, że dzięki temu będziemy mogli zobaczyć miejsca których w warzącym browarze byśmy nie zobaczyli. A jeśli nie podpadniemy to pewnie da się załatwić wejście do już pracującego browaru za jakiś czas, i wtedy może będzie możliwość przeprowadzenia degustacji - ale to na razie pieśń przyszłości.
Art, w Raciborzu wszędzie dojdziesz w 10 minut! Od dworca PKP pójdziesz prosto i na pierwszym skrzyżowaniu skręcasz w prawo (obok dziwnej niby-mini-wieży, w której mieści się sklep firmowy zakładów cukierniczych Mieszko). Potem kawałek prosto (obok stacji Statoil) i dojdziesz do mostu na Odrze, za którym skręcasz w lewo (obok budynku Technikum). Wtedy będziesz już widział bramę Zamku Piastowskiego, przy którym mieści się browar...
A jeśli się zgubisz, pytaj o Zamek... Miejscowi na pewno pomogą...
Właśnie dostałem pozwoleństwo od władz na wyjazd do Raciborza.
Będę jechał z Trzebini, przez Chrzanów, Libiąż, Pszczyne, Żory, Rybnik, jakby ktoś chciał to mam 3 miejsca wolne.
Comment