Małżeństwo to zapewnia także gratisową rozrywkę na wielu spotkaniach więc warto na nich bywać No, cóż umnie raczej spożywane browary ochłodziły zapał jechania po nocy pośpiechem z przesiadkami.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Jako debiutant na forumowych spotkaniach muszę wyrazić swój żal, iż inkryminowany debiut nastąpił tak późno. Jednak "Lepiej późno niż wcale", albowiem zabawa była przednia (jako dowód posłuży fakt, że w domowe pielesze dotarłem świtem, już niezbyt bladym) i wiele się działo (aczkolwiek nie wszystko pamiętam, np. tego, czy Zythum uiścił rachunek i o której dostaliśmy plastiki ). Obudziłem się o 10:00, ledwo wstałem pół godziny później (obowiązki rodzinne) w stanie skrajnie dalekim od świeżości . Do tego jeszcze "Wojna domowa", bynajmniej nie w TV .
Pożegnałem się też z warszawskim "Królewskim" (być może jeszcze nie ostatecznie ) - muszę przyznać, że smakowało mi jak nigdy dotąd.
Dołączam podziękowania dla Małejżonki za poświęcenie swego cennego czasu na sprawną obsługę źródełka.
Małażonka napisał(a) Następnym razem musisz po prostu wziąć ze sobą drugą połowę - jak nad ranem będzie podobnej swieżości jak Ty - żadna wojna Ci nie grozi
Ja dopiero teraz wszedłem na forum, ale i tak nie mógłbym dotrzeć, bo byłem parę dni na działce. Mam nadzieję, że następne spotkanie mnie nie ominie. Jednak odczuwa się brak Internetu w domu
Nie miałem go na liście do zaliczenia, ale w trakcie rozmowy w pubie Brewdog dostałem profesjonalną mapkę z zaznaczonymi i krótko spisanymi kraftowymi miejscówkami piwnymi w Bolonii. O dziwo nie było na niej browarów, ale wypatrzyłem lokalik niedaleko mojego hostelu czynny w normalnych godzinach,...
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Słowiańsk to jak na razie najdalej na wschód wysunięte miasto Ukrainy do jakiego dotarliśmy. Leży w okręgu donieckim (choć jak wiadomo sam Donieck obecnie jest zajęty przez separatystów), a związek z Polską ma taki, że jest miastem partnerskim Opoczna znanego z fabryki płytek ceramicznych....
Dzisiaj jest 41 rocznica śmierci Stanisława Grzesiuka. Warszawiacy śpiewają jego piosenki na spotkaniach forumowych ale to wołominiak musi Wam o tej rocznicy przypominać
Comment