Spóźnialskich prosze o wpisy. dziś dzwonię do Dziekanatu, muszę wiedzieć, ile osób bedzie - poki co naliczyłam tylko 7 - jakis poświąteczny pogrom, czy jak
Spotkanie udane. Pierwsza (mniej liczna) część w muzeum techniki, a potem czeskie piwo i ser smażony z frytkami. Niestety szklanki Moravera nie sygnowane.
Już po ciężkim miesiącu, po przeprowadzce - z nowej Harcówki, z Nełosrady pozdrawiam i zapytowywuję Brać o podstawę - gdzie TU (ul.Brodzińskiego, boczna Kamieńskiego) w okolicach do kurnej ciasnej można nie jadąc daleko kupić porządne piwo ? Ktoś wie ?
Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą .... Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CarlBerg
Już po ciężkim miesiącu, po przeprowadzce - z nowej Harcówki, z Nełosrady pozdrawiam i zapytowywuję Brać o podstawę - gdzie TU (ul.Brodzińskiego, boczna Kamieńskiego) w okolicach do kurnej ciasnej można nie jadąc daleko kupić porządne piwo ? Ktoś wie ?
Nie wiem jak gdzie, ale w Warszawie dzisziaj WSZYSTKO pozamykane. Nie sprawdzałem stacji benzynowych.
Młodzieży wrocławska - w piątek pogrzeb Papieża - jakie macie w takim razie podejście do piwkowego spotkania? Jak dla mnie to żadne hulanki ani swawole, więc nie widzę przeszkód, no ale fajnie by było, jakbyśmy przyjęli jakieś wspólne stanowisko.
Jeśli nie w piątek, to przecież możemy spotkać się w sobotę, jeśli piątek komuś nie będzie odpowiadał. A nawet w czwartek - bo ja, nie wiem, jak Wy - piątek mam wolny. Proszę o głosy
Młodzieży wrocławska - w piątek pogrzeb Papieża - jakie macie w takim razie podejście do piwkowego spotkania? Jak dla mnie to żadne hulanki ani swawole, więc nie widzę przeszkód, no ale fajnie by było, jakbyśmy przyjęli jakieś wspólne stanowisko.
Jeśli nie w piątek, to przecież możemy spotkać się w sobotę, jeśli piątek komuś nie będzie odpowiadał. A nawet w czwartek - bo ja, nie wiem, jak Wy - piątek mam wolny. Proszę o głosy
Ja raczej też piątek mam wolny. Myślę jednak, że możemy mieć trudności, bo nie wiem, czy knajpy nie będą pozamykane.
Ale szkoda, że nie można wejść do knajpy i powiedzieć jak Szwejk: "Piwo proszę, ale ciemne, bo dziś mamy żałobę" ...
Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
Mają kilka nieobrandowanych kranów z piwami o nazwach IPA, Lager, itp.
Bierzesz taką IPKę i pytasz się z jakiego to browaru. Dowiadujesz się że z Profesji Mówisz że browaru już trochę nie ma... No i otrzymujesz w rewanżu głęboki wzdech zdziwienia przy gorączkowym sprawdzaniu...
Urocze miasteczko Zwettl miałem okazję zwiedzić w sobotę 7 grudnia.
Tą okazją był przejazd specjalnym pociągiem adwentowym, zestawionym z dwuosiowych wagonów i parowozu.
Rozkładowe pociągi pasażerskie nie dojeżdżają do Zwettl już od kilkunastu lat.
Godzinną przerwę...
Śląski Klub Birofilów zaprasza na 61 Międzynarodową Giełdę Birofiliów odbędzie się w Tychach 18 -19 .10 .2024 r na terenie Browaru Książęcego w Pub pod Browarem ulica Katowicka 9 .Piątek w godzinach 16,00-22,00, Sobota od 8,00 do 14 ,00.Sponsorami imprezy są Tyskie Browary Książęce,...
Comment