Cześć Galadh Miło Cię znów widzieć na forum. Spotkania w piątki nie są już tak często, brak też tak dużej frekwencji, jak kiedyś. Ale co jakiś czas pojedyncze osoby zaglądają do Raju. Nas akurat w najbliższy piątek nie będzie.
Ja dzisiaj idę obadać tą nową knajpę na Ruskiej. Wcześniej jednak skoczę na piwo do Czeskiego raju. Będę koło 19. Może ktoś się dołączy lub zaproponuje inne miejsce?
Ja dzisiaj idę obadać tą nową knajpę na Ruskiej. Wcześniej jednak skoczę na piwo do Czeskiego raju. Będę koło 19. Może ktoś się dołączy lub zaproponuje inne miejsce?
Jackson , jako zem stary ochlaptus , to tez mi do lba wpadlo, zeby sie na ruska kopnac.
Jak mi sie uda wyrobic , to na otwarcie chce sie zalapac, zeby w pierwszym rzedzie byc.
witam wszystkich, znajdę w tej grupie kogoś kto robi piwo z puchy? szukam kogoś z kim można by kupić surowce, wymienić doświadczenia, oczywiście z wrocka, dzięki za odzew lub przekierowanie na inny temat, pozdrawiam
witam wszystkich, znajdę w tej grupie kogoś kto robi piwo z puchy? szukam kogoś z kim można by kupić surowce, wymienić doświadczenia, oczywiście z wrocka, dzięki za odzew lub przekierowanie na inny temat, pozdrawiam
Ja jestem z Wrocławia, warzę na Wrocławskim Biskupinie.
a co kolega konkretnie by potrzebował? Coś tam już uwarzyłem ale głównie zacieram, szkoda czasu i kasy na puchy
Surowcami możemy się powymieniać, lub zakupić wspólnie. Kolegów z okolicy zawsze chętnie poznam.
jestem z maślic, na zacieranie przeważnie nie mam czasu, córka 3 lata, żona raczej nie podnieca się jak ja, zapachem brzeczki, więc z wygody biorę tańsze puchy i dodatki, raczej nie cukruję i sam chmielę, tyle z tego boskiego aromatu, więc w kwestii wspólnych zakupów wchodzą w grę: ekstrakty mokre i suche, chmiele, drożdże suche, myślę też nad uszlachetnieniem puchy niby brzeczką, czyli robić na wodzie(wywarze) ze słodem ok 0.5 kg w sumie na warkę 20-22l, mógłbym odkupić wtedy po 250g x2 jakiś słodów ześrutowanych, w końcu to zrobię (zacieranie) bo jak sobie przypominam 2 warkę to mnie korci ale to chyba pod koniec roku, pozdrawiam
puchy i dodatki, raczej nie cukruję i sam chmielę, tyle z tego boskiego aromatu, więc w kwestii wspólnych zakupów wchodzą w grę: ekstrakty mokre i suche, chmiele, drożdże suche, myślę też nad uszlachetnieniem puchy niby brzeczką, czyli robić na wodzie(wywarze) ze słodem ok 0.5 kg w sumie na warkę 20-22l, mógłbym odkupić wtedy po 250g x2 jakiś słodów ześrutowanych, w końcu to zrobię (zacieranie) bo jak sobie przypominam 2 warkę to mnie korci ale to chyba pod koniec roku, pozdrawiam
Co do zakupienia małych ilości słodów specjalnych to spoko, ja zamawiam w CP z odbiorem we Wrocławiu Na początku pomyślałem o wspólnym zakupie 200kg pilzeńskiego w Strzegomiu, ale teraz wszystko się wyjaśniło.
Drożdże suche u mnie są tylko awaryjnie, normalnie robię na płynnych, jak chcesz mogę Ci czasem zostawić trochę gęstwy - na pewno dadzą lepszy efekt niż te dołączane do puszek (to z doświadczenia)
Tak tak, ale zarówno ważę jak i warzę w tym garażu.
Ale oczywiście masz rację "mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa" ale oczywiście masz rację chodziło mi o WARZENIE, dzięki za uwagę i przepraszam za orta
Zgłaszam się na chętnego
PS. lokal ma klimat na spotkania przy piwku, bo muzyki nie trzeba przekrzykiwać, co czasami w Czeskim się zdarzało.
Z drugiej jednak strony Zilvara w ZUPie nie mają
Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2011-10-14, 12:44.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment