A dziś ktoś będzie?
Wrocław, piątek / sobota
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brloin Wyświetlenie odpowiedzii potruchtaliście do domu???
a ja nawet tabakę właściwą przyniosłem (pamiętałem!!!) po zeszłotygodniowej burze od MJP
Nigdy tam cicho nie było, ale gadać się dawało. A ostatnio rajskie chłopaki przeginają z decybelami.
Gdy się okazało, że z Armine nici, a nie wiedzieliśmy, gdzie was ostatecznie rzuciło (Jagoda nie odbierała tela - pewnie nie słyszała w Raju dzwonka ), to wróciliśmy do dom na winko z Jagodowo/Kubkowych winogron - właśnie jest rozlewane do butelek, świetne wyszło
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ewwa53 Wyświetlenie odpowiedziTak, bo po ostatnim naszym piątku w Raju mamy kapkę dość - patrzeć na człowieka siedzącego o 50 cm od ciebie, widzieć, że rusza ustami i nie słyszeć ani słowa?
Nigdy tam cicho nie było, ale gadać się dawało. A ostatnio rajskie chłopaki przeginają z decybelami.
Ale qrcze, gdzie znajdę lokal z takim piwem i klimatem?Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziAle qrcze, gdzie znajdę lokal z takim piwem i klimatem?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo i z towarzystwem takim jak my - alkoholicy browar.biz
Jeśli się przyznajesz, że jesteś alkoholikiem, to alkoholikiem nie jesteś.
Przecież to oczywiste
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ewwa53 Wyświetlenie odpowiedziO przepraszam - jak twierdzą magicy od uzależnień, alkoholikiem jest ten, kto się nie potrafi przyznać, że jest alkoholikiem.
Jeśli się przyznajesz, że jesteś alkoholikiem, to alkoholikiem nie jesteś.
Przecież to oczywiste
* silne pragnienie ("głód") lub poczucie przymusu picia alkoholu;
* subiektywne przekonanie o mniejszej możliwości kontrolowania zachowań związanych z piciem alkoholu tj. trudności w:
- powstrzymywaniu się od picia,
- kontrolowaniu długości picia ("ciągu"),
- kontrolowaniu ilości wypijanego alkoholu;
* obecność fizjologicznych objawów zespołu abstynencyjnego (zespołu odstawienia), występujących po przerwaniu lub zmniejszeniu ilości wypijanego alkoholu albo picie alkoholu ze świadomością, że objawy odstawienia ulegną złagodzeniu;
* wzrost tolerancji na alkohol;
* postępujące zaniedbywanie alternatywnych źródeł przyjemności lub dotychczasowych zainteresowań na rzecz zdobywania alkoholu, picia oraz odwracania następstw picia alkoholu;
* picie alkoholu pomimo szkodliwych następstw (fizycznych, psychicznych i społecznych), o których wiadomo, że mają związek z piciem alkoholu.
Comment
-
-
Spoko, zatem mogę pić dalej
A propos zwiększenia tolerancji na alkohol, to mi się z wiekiem niestety, zmniejsza
Co do "alternatywnych zainteresowań", to nie zaniedbuję - warzę piwo ile wlezie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mareks Wyświetlenie odpowiedziWedług Międzynarodowej Statystycznej Klasyfikacji Chorób i Problemów Zdrowotnych (ICD - 10), opracowanej przez Światową Organizację Zdrowia, o uzależnieniu od alkoholu można mówić wówczas, kiedy stwierdzono występowanie co najmniej trzech z poniższej listy objawów, przez jakiś czas w ciągu ostatniego roku lub utrzymywanie się ich przez okres jednego miesiąca:
......
Comment
-
-
Klasyfikacje klasyfikacjami, a życie życiem. Jako, że przerabiałem już tema dosyć poważnie dwukrotnie, a i raz czy drugi dyskutowaliśmy o tym na spotkaniach, to pozwolę sobie podsumowanie - w postaci starego francuskiego porzekadła - przedstawić:
"Różnica między pijakiem a alkoholikiem polega na tym, że alkoholik chciałby przestać pić gdyby mógł, a pijak mógłby przestać pić, gdyby chciał."
Sądzę, że to właściwe rozróżnienie dla większości z nas
Upraszam zatem o używanie precyzyjnych określeń dla otaczającej bądź przenikającej nas rzeczywistości: pijacy.browar.biz
brloin; od Szczecina do Wrocławia
Comment
-
-
W sobotę 17-tego oraz niedzielę 18-tego mam zamiar spędzić kilka godzin w Czeskim Raju (i/lub najbliższej okolicy). Byłoby mi miło, gdybym nie był tam sam Powinienem być tam w godzinach ~18-22.Last edited by Pendragon; 2009-10-13, 14:56.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziAjajaj...może być problema.
http://browar.biz/forum/showthread.php?t=85251
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment