Cześć Galadh Miło Cię znów widzieć na forum. Spotkania w piątki nie są już tak często, brak też tak dużej frekwencji, jak kiedyś. Ale co jakiś czas pojedyncze osoby zaglądają do Raju. Nas akurat w najbliższy piątek nie będzie.
Wrocław, piątek / sobota
Collapse
X
-
Za dobrze Wam było i się przepiło
Wam = Wrocławiakom, nie Basikom
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziJa dzisiaj idę obadać tą nową knajpę na Ruskiej. Wcześniej jednak skoczę na piwo do Czeskiego raju. Będę koło 19. Może ktoś się dołączy lub zaproponuje inne miejsce?
Jak mi sie uda wyrobic , to na otwarcie chce sie zalapac, zeby w pierwszym rzedzie byc.Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czubas Wyświetlenie odpowiedziwitam wszystkich, znajdę w tej grupie kogoś kto robi piwo z puchy? szukam kogoś z kim można by kupić surowce, wymienić doświadczenia, oczywiście z wrocka, dzięki za odzew lub przekierowanie na inny temat, pozdrawiam
a co kolega konkretnie by potrzebował? Coś tam już uwarzyłem ale głównie zacieram, szkoda czasu i kasy na puchy
Surowcami możemy się powymieniać, lub zakupić wspólnie. Kolegów z okolicy zawsze chętnie poznam.
Pisz na PW
Comment
-
-
jestem z maślic, na zacieranie przeważnie nie mam czasu, córka 3 lata, żona raczej nie podnieca się jak ja, zapachem brzeczki, więc z wygody biorę tańsze puchy i dodatki, raczej nie cukruję i sam chmielę, tyle z tego boskiego aromatu, więc w kwestii wspólnych zakupów wchodzą w grę: ekstrakty mokre i suche, chmiele, drożdże suche, myślę też nad uszlachetnieniem puchy niby brzeczką, czyli robić na wodzie(wywarze) ze słodem ok 0.5 kg w sumie na warkę 20-22l, mógłbym odkupić wtedy po 250g x2 jakiś słodów ześrutowanych, w końcu to zrobię (zacieranie) bo jak sobie przypominam 2 warkę to mnie korci ale to chyba pod koniec roku, pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czubas Wyświetlenie odpowiedzijestem z maślic, na zacieranie przeważnie nie mam czasu, córka 3 lata, żona raczej nie podnieca się jak ja, zapachem brzeczki,
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czubas Wyświetlenie odpowiedzipuchy i dodatki, raczej nie cukruję i sam chmielę, tyle z tego boskiego aromatu, więc w kwestii wspólnych zakupów wchodzą w grę: ekstrakty mokre i suche, chmiele, drożdże suche, myślę też nad uszlachetnieniem puchy niby brzeczką, czyli robić na wodzie(wywarze) ze słodem ok 0.5 kg w sumie na warkę 20-22l, mógłbym odkupić wtedy po 250g x2 jakiś słodów ześrutowanych, w końcu to zrobię (zacieranie) bo jak sobie przypominam 2 warkę to mnie korci ale to chyba pod koniec roku, pozdrawiam
Drożdże suche u mnie są tylko awaryjnie, normalnie robię na płynnych, jak chcesz mogę Ci czasem zostawić trochę gęstwy - na pewno dadzą lepszy efekt niż te dołączane do puszek (to z doświadczenia)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leszcz007 Wyświetlenie odpowiedzirozumiem i współczuję, jak wyniosłem się z ważeniem do garażu znajomych
Uważaj, uważaj ..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziA gdzie warzysz?
Uważaj, uważaj ...
Ale oczywiście masz rację "mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa" ale oczywiście masz rację chodziło mi o WARZENIE, dzięki za uwagę i przepraszam za orta
Comment
-
-
-
Zgłaszam się na chętnego
PS. lokal ma klimat na spotkania przy piwku, bo muzyki nie trzeba przekrzykiwać, co czasami w Czeskim się zdarzało.
Z drugiej jednak strony Zilvara w ZUPie nie mająLast edited by chemmobile; 2011-10-14, 12:44.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Basik Wyświetlenie odpowiedziByć może w Zakładzie będziemy jeszcze dzisiaj. Marusiu, warto?
Comment
-
Comment