Oczywisciue niezapomnij sprobowac tego co u nas sprzedaje sie najlepiej i bije inne wszystkie piwa w ilosci sprzedazy(choc ja wole cos mocniejszegol) oczywiscie bosmana czerwonego
Ha!Piecia przez szczecińską brać zostanie przyjęty odpowiednio Dzwoniłem do Niego dzisiaj i jak będzie miał parę to jeszcze uderzymy zaraz na piwko,a jutro zainteresowani wiedzą
no i byliśmy w Loecknitz tj.: kangur z małzonką, brzeczka i Zbyszek Spunda (zibi...), do Niemiec było ciasno, bo mieliśmy kilka butelek do oddania,
ja osobiście nabyłem 10 x Paulaner Hefe (6 jasnych i 4 ciemne), 2 ciemne Franziskanery, 2 Schoefenhofery Weizen, 3 Stoertebeckery Schwarz (z ostatniego browaru na niemieckim Pomorzu-dawniej Stralsundische Vereins Brauerei G.m.b.H.)-najlepszy szhwarz w okolicy, 2 Rostocker Bosck Schwarz jako eksperyment, 2 Lausitzer Porter z Loebau, 2 Koestritzer Schwarz (obowiązek w byłym DDR) i kilkanaście innych + likier dla żony, ale i tak była niezadowolona, bo czekolady Ritter nie było, ale wyłgałem się upałem
nie było Tuchera Weizen (norymberga) i Steiger Schwarz (Drezno) i szkoda, bo marki z górnej półki
kangurpl kupił więcej...
było być
No i byliśmy z rańca w Niemczech w składzie Kangur,Piecia i ja.Lodówka i jej okolice są teraz pełne miłych widoków.Potem degustacja ,delikatna bardzo z Piecią u mnie i potem kilka piwnych patroli(nieudanych)i spotkanko w Platanie przy smaczniutkim lanym Porterze z Bossa w składzie tym samym plus płeć piękna(fakt-kto był ten widział )-Siostrzenica Pieci.
No odbyła się,niestety przy Bosmanie(nawet naprawdę dobrym)i niezbyt długo,ale zawsze W 3mieście Piecia sobie odbije beczkowe, butelkowego z Niemiec tam nie zakupi Zdrówko Piecia i do zobaczyska
Comment