Jadąc do Czech, planujemy zatrzymać się na jeden dzień w Opolu. Może opolska sekcja będzie miała ochotę spotkać się z nami na małym piwku. Co wy na to??
Ps. Jakieś prośby/zamówienia piwne?
Na przykład, przyjedziecie wszyscy na warszawskie pożegnanie Browarów Królewskich i spotkanie kolekcjonerskie
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
hej Zygmuś nie wtryniaj mi sie do tematu, bo dostaniesz zaocznie banana jak Żywcu za to że nie poszedłeś z nami zbierać chrustu na ognisko, które nigdy nie zapłonęło
doczekała się filii (a właściwie większego sklepu) na Opolskiej we Wrocławiu. Znajduje się on na granicach miasta, myślałem że są to już Radwanice (jadąc z miasta po prawej stronie)....
Wypadałoby się przedstawić, a więc:
do emerytury " traciłem czas" głównie na podróże starym motocyklem, których opisy znajdują się na mojej stronce konrad.r4y.pl( bez 3xw na początku)- zapraszam do lektury
Na pasku u góry strony głównej jest coś o mnie, więc aby...
Sklep na Książu Małym wyróżnia się z zewnątrz neonem Holby i nowym szyldem Kozla.
W środku dość spory wybór polskich kraftów, trochę czeskiej klasyki. Widziałem też nowości z Tenczynka.
Wyjątkowo dużo piw ponadprzeciętnie dobrych trafiło się na naszym ostatnim "panelu"
To piwo miało niedawno premierę na jarmarku przedświątecznym w Opolu - można było spróbować z kranu. Teraz na tapetę poszła u nas butelka z opolskim amfiteatrem w tle na ecie...
Zakupione z beczki do buteleczki w Czyste i złote w Opolu. 4,9 alk. Styl jak w nazwie. Bardzo dobry ejlik. Opalizujący, jasno bursztynowy kolor, piana zwarta biała, aromat delikatne cytrusy, marakuja, goryczka zaznaczona, zaokrąglona, dobra. Godne polenia....
Comment