zythum napisał(a)
Od początku pisałem, że musi się zebrać 16 osób i prosiłem o POWAŻNE deklaracje i potraktowanie tematu. Teraz to Ja wyjdę na idiotę i będę świecić oczami przed browarem i ośrodkiem - i tak dobrze, że nie trzeba było wpłacać zaliczki. Natomiast zamówione beczki piwa trzeba będzie odebrać co podroży koszt pobytu dla tych którzy pojadą. I dlatego powiem szczerze nie zamierzam już nic organizować albo nie wiem - miesiąc przed wyjazdem będę brał od ludzi pieniądze i będę brał pod uwagę tylko tych którzy takiej przedpłaty dokonają.
Od początku pisałem, że musi się zebrać 16 osób i prosiłem o POWAŻNE deklaracje i potraktowanie tematu. Teraz to Ja wyjdę na idiotę i będę świecić oczami przed browarem i ośrodkiem - i tak dobrze, że nie trzeba było wpłacać zaliczki. Natomiast zamówione beczki piwa trzeba będzie odebrać co podroży koszt pobytu dla tych którzy pojadą. I dlatego powiem szczerze nie zamierzam już nic organizować albo nie wiem - miesiąc przed wyjazdem będę brał od ludzi pieniądze i będę brał pod uwagę tylko tych którzy takiej przedpłaty dokonają.
![Uśmiech](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/smile.gif)
1. Nie rezerwuj niczego póki nie wiesz mniej więcej ile osób przyjedzie
2. Ile osób przyjedzie nie będziesz wiedział do końca, dlatego musisz wziąć margines na + i -
3. Pobranie symbolicznej zaliczki przed i zaznaczenie, że w przypadku rezygnacji dana osoba poniesie koszt noclegów jest bardzo motywująca do przemyślanych decyzji
4. nie zorganizujesz żadnego zjazdu bez męczenia potencjalnych zjazdowiczów mailem, PW, GG i innymi dostępnymi środkami komunikacji przekonując ile tracą nie przyjeżdżając
5. im bardziej luźne są ramy tym więcej osób przyjedzie - nie ma sensu robić zjazdu od A do Z - każdy ma inne upodobania i ze względu na pracę nie zawsze na wszystko czas
6. jeśli organizowanie byłoby łatwe, to każdy by to robił
7. .... jeszcze możnaby ze 100 punktów dopisać
![Morda](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/biggrin.gif)
Howgh!
Comment