Podsumowując - dzwonię i potwierdzam nasz pobyt. Jest szansa, że nasza wesoła gromadka będzie miała pomiędzy 15 a 20 osób czyli jest dobrze i DAMY RADĘ
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Noclegi zarezerwowane, browar przygotowany, beczki na ognisko zamówione więc jeszcze tylko trochę informacji do przemyśleń:
a) istnieje możliwość wykupienia wyżywienia - śniadanie 8 PLN, obiad 13, kolacja 8 PLN. Dać znać trzeba kilka dni przed przyjazdem.
b) istnieje możliwość zorganizowania terenowego rajdu dżipami - tu gdyby była chęć ponegocjuję cenę
c) istnieje możliwość zorganizowania uroczystej kolacji - ale to nas chyba nie interesuje
d) w zależności od pogody można zrobić nawet kulig
Szykujta sie ludziska, a Mięczaki niech zamawiają beczkę z browaru Janów i przynajmniej w ten sposób dokonamy SYNTEZY
ps. koszty tak jak pisałem: nocleg 35 PLN ale nowe pokoje po remoncie z łazienkami, zamówiłem na razie dwie beczki 50 litrowe czyli 250 PLN, ognisko to koszt 40 PLN na grupę. Tak więc niech każdy wyliczy ile będzie potrzebował.
ps.2 wracając przez Lublin można wpaść na dobre angielskie piwa - jednak koszt wtedy wzrasta. Choć cena 6 PLN za Ale z Bassa nie wydaje mi się wygórowaną.
kangurpl napisał(a) Na 100% z kierowcami
Byłem kiedyś na czymś takim, nikt nie zaryzykuje aby dać dzipa nieznanemu kierowcy w dodatku nie znającemu terenu.
Uchwałą zarządu postanowiliśmy w ZPD Brodarek przyżądzić piwo okazjonalne specjalnie na okoliczność minizlotu dla twardzieli.
Nazwa robocza: "Suka ciemna".
35 od osoby niestety bo to dość wysoki standard ale za to miejsce naprawdę piękne.
Janów leje tylko w 30 i 50 litrowe kegi ale popytam czy naleją w Twoją Kangurze lub ile wynosi kaucja za 30 l.
dkrasnodebski napisał(a) Uchwałą zarządu postanowiliśmy w ZPD Brodarek przyżądzić piwo okazjonalne specjalnie na okoliczność minizlotu dla twardzieli.
Nazwa robocza: "Suka ciemna".
Zapomniałeś dodać, że uchwałą zarządu BIGB i ZPD Brodarek postanowiono przyRZądzić (FCJP) specjalnie na tą okoliczność dwie warki:
ZPD Brodarek - "Suka ciemna"
BIGB - "Pyta murzyna"
Żą - ja tam byłem więc mogę Ci powiedzieć, że aneksu nie ma ale knajpa z dobrymi śniadaniami (także dżem i ser) jest jakieś 10 minut stamtąd.
Nie łam się Żą tylko przyjeżdzaj od początku - coś wymyslimy - może odrobisz ścinając parę drew dla nadleśnictwa
Aha Twardziele (w odpowiedzi na plany Mięczaków) planują wycieczkę na Porytowe Wzgórze przy pomocy rowerów ... WODNYCH.
ps. Uczcie się historii walk partyzanckich na terenach Lasów Janowskich (operacje Sturmwind 1 i 2) bomiejscowym zdarza się o to pytać w knajpach - znający historię mają PLUS.
Comment