No Mięczaki pewno też by z chęcia obejrzały liczne wrocławskie browary domowe (taki pomysł luźno rzucam bo ja pewno nawet Mięczakiem nie bedę - tylko jakąś Amebą, która pozostanie w domowych pieleszach)
Minizlot dla mięczaków - Wrocław 11-14.11.2004
Collapse
X
-
-
Fakt, 5 kg to tylko dla Mięczakówpozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
grzeber napisał(a)
Fakt, 5 kg to tylko dla MięczakówPiwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"Comment
-
OK ! Rękawica została podjęta przy najbliższym pobycie we Wrocku (tylko kiedy to będzie) okaże się czy należe do grona Twardzieli czy Mięczaków Śrutujących
Mógłbyś tylko powiedzieć co oznacza pojęcie "ześrutować jednym ciągiem"
A może przy okazji jakiś warsztatów piwowarskich zorganizować konkurs śrutowania na czas ?Last edited by grzeber; 2004-09-23, 18:02.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
grzeber napisał(a)
OK ! Rękawica została podjęta (...)
Mógłbyś tylko powiedzieć co oznacza pojęcie "ześrutować jednym ciągiem"
Ale będzie zabawa, już szykuję aparat, bo powiększy się moja kolekcja fotek Spoconych OchotnikówPiwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
-
To w takim razie musze zacząć trening w kręceniu korbąpozdrawiam
-
Taaaaa, Carlberg, typowe. Zapodał twardzielski rysunek jako emblemat minizlotu mientczaków i co my teraz mamy sobie obrać? Alien vs. Predator?
To jedna wieka uzurpacja. (sugerowana odpowiedź: racja!; rym nieprzypadkowy)
A 5 kilo słodu to ja na śniadanie śrutuję.
PS Samotność w sieciComment
-
żąleną napisał(a)
A 5 kilo słodu to ja na śniadanie śrutuję.
Tylko, że mój śrutownik ma silnik trójfazowy....Maciek
Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)Comment
-
CarlBerg napisał(a)
W "Siódemce" każdy Mięczak w ramach atrakcji może dostać np. możliwość własnoręczngo ześrutowania 5 kg słodu
To dla tych Twardzieli, których nie ruszy śrutowanie w "Siódemce"....Maciek
Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)Comment
-
Do Mięczaków dopisał sie również Ark - pewnie tez z jakims swoim piwem...Comment
-
mjp napisał(a)
Natomiast w browarze Wrocław-Jerzmanów można sobie dla rozrywki pownosić fermentor z 20l brzeczki z poddasza na strych.... Schody tak zwane "kacze", kąt nachylenia 70 stopni....
To dla tych Twardzieli, których nie ruszy śrutowanie w "Siódemce"....MM961
4:-)Comment
-
Będziesz PEŁNYM MięczakiemTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Nie nie - będziesz Mięczakiem Na Wpół Twardym
Czyżby urzekła Cię możliwość dołączenia do Spoconych Ochotników ? Czy może przekonał Cię "Włochaty Mięczak W Habicie" ?Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Comment