Czterej z Miękcielni i Kiełż?
Minizlot dla mięczaków - Wrocław 11-14.11.2004
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
BTW: pomyślałem sobie ( na spółkę z Pogoniarzem ) , że taki zlot dla prawdziwych mięczaków może być świetną okazją, by odwiedzić to co stoi jeszcze w w województwie. Rzut beretem mamy do Świebodzic-tam komin jeszcze sterczy(wiem, bo widzę) - Boguszów, plac w Wałbrzychu , na którym stał jeden z browarów w tym mieście zlokalizowanych. Może Sobótka? Noclegi spokojnie na miejscu w Wałbrzychu. Gdyby tak zaplanować na sobotę wycieczkę po okolicy ? Ciekawy jestem waszych myśli. Spiża można zostawić na latoPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
naczelnik napisał(a)
BTW: pomyślałem sobie ( na spółkę z Pogoniarzem ) , że taki zlot dla prawdziwych mięczaków może być świetną okazją, by odwiedzić to co stoi jeszcze w w województwie. Rzut beretem mamy do Świebodzic-tam komin jeszcze sterczy(wiem, bo widzę) - Boguszów, plac w Wałbrzychu , na którym stał jeden z browarów w tym mieście zlokalizowanych. Może Sobótka? Noclegi spokojnie na miejscu w Wałbrzychu. Gdyby tak zaplanować na sobotę wycieczkę po okolicy ? Ciekawy jestem waszych myśli. Spiża można zostawić na lato
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Pomysł Bezczelnika bardzo dobry
A jeśli chodzi o konkurs - trwa dalejComment
-
Gdybym nie jechała na Zlot Twardzieli, też uznałabym ten pomysł za bardzo dobry. Jednak nie chcąc być złośliwą (skąd, ja? ), zacytuję słowa osoby wybierającej się na Zlot Mięczaków, która tak uzasadniała swój wybór:
slavoy napisał(a)
A tak generalnie, to ja bym był za jakąś stacjonarną imprezą a la zeszłoroczne Szwejkowanie. Tak sobie myślę - po cholerę jechać do ośrodka tam, gdzie (za przeproszeniem) diabeł mówi dobranoc. Żeby siedzieć w ośrodkowej świetlicy, bo na zewnątrz deszcz, wichura i zimno? Zastanówcie się - to będzie listopad
Nie jepiej jakaś duża knajpa w dużym mieście? Wyjdzie na to samo, a dojazd będzie bezproblemowy.
Możecie mieć niejaki problem z przekonaniem owej osoby na taki wyjazdLast edited by Małażonka; 2004-10-06, 09:13.
Comment
-
Małażonka napisał(a)
Możecie mieć niejaki problem z przekonaniem owej osoby na taki wyjazd
Mnientkozlotowiec NiejasnyDick Laurent is dead.Comment
-
Nazwa piwa mięczaków na zlot:
Pomrów czarniawy (Limax cinereoniger) -
taki leśny ślimak nagi (znaczy bez muszli) jedzący glony i grzyby kapeluszowe, występujący na terenie całej Polski, osiągający długość ciała podczas pełzania do 200 mm (czyli jeśli dobrze liczę 20 cm). Milusia nazwa, nie?bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
Comment