Część zakupów ogniskowych już poczyniona, część poczyni się wkrótce. Pogoda raczej będzie sprzyjać imprezce plenerowej. Zatem jutro oczekuję części mięczakowej ekipy. Wyrabiajcie się i pamiętajcie, że pomoc organizacyjna mile widziana
W gościnnych ogrodach na Praczach w pięknych okolicznościach przyrody nastąpiło uroczyste otwarcie Mini Zlotu
Smażyły się kiełbachy, cebule i oczywiście kotlety sojowe. Strumieniami lały się różne piwa domowe i niskonakładowe - oraz po sąsiedzku coś dla jedynych na tym forum Prawdziwych Twardzieli, czyli Stroh i Pepkowa berbelucha
Attached Files
Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą .... Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Sekcja biskupińska twardzielsko wracała do domu autobusami, zimno było wściekle, dotarliśmy do dom o 3 rano, co poniektórzy twardziele posiedzieli jeszcze przy piwie do 4 rano. Dzis Ark z Pooniarzem zaczęli ponoć konwersować już o 8.30, skutecznie wyganiając resztę ze śpiworków
Obecnie część zlotowiczów przebywa "na mieście" - albo jeszcze są na wykopie u Pepka, albo już na piwie. Ja osobiście postanowiłam 4 godziny odpocząć w pracy, bo po 18.00 do Instytutu....
Dziękuję wszystkim mięczakom za udział w mam nadzieję udanym ogniskowym rozpoczęciu zlotu. Tylko szkoda, że dla mnie zakończyło się ono tzw. stłuczką Niektórzy już o tym wiedzą, a niektórzy to i nawet podziwiali moją lekko zmienioną twarz. Ale jako twardy mięczak przeżyłem i mogę dalej uczestniczyć w atrakcjach zlotowych. No to czas najwyższy za chwilę podążać do Instytutu na Bartusia.
Co jest? Nie ma jeszcze żadnych komentarzy na temat wczorajszego dnia? Zatem w telegraficznym skrócie. Zlotowicze po zajęciach w podgrupach, zwiedzaniu Wrocławia, robocie lub nauce tłumnie rozpoczęli okupację Instytutu. Zajęliśmy spokojnie połowę tej knajpy (a co się dzisiaj będzie działo...). Bartek lał się litrami. Tuż po 22.00, kiedy niestety Instytut bywa zamykany podsekcja jerzmanowsko-pracko-leśnicka udała się na swoje kwatery, natomiast co robiła reszta biesiadników to nie wiem - niech się sami pochwalą. Nastąpiło również połączenie przy pomocy telefonii komórkowej ze zlotem północnym.
No a dziś wycieczka spiżowa i oficjalna impreza zlotowa w Instytucie. Będzie się działo, będzie...
Comment