Uwaga uwaga! Mam PEWNĄ informację, że warto zajrzeć do lokalu "Dobre Czasy" na Szajnochy - może skrócimy wizytkę w Instytucie i w drodze powrotnej zajrzymy na jedno? Nie pytajcie, co leją - tajemnica, powiem Wam na ucho jak się spotkamy
Dzięki za spotkanie, długo będę pamiętać litrowe kufle z Bartkiem.
A tak w ogóle to jestem za... tzn. Za.
Marusia, dzięki za nocleg, niestety nie zdążyłem zmyć garów, bo spieszyłem się na spotkanie z Naczelnikiem, który się nie zjawił, więc jak bęcki, to jemu.
Wymienię Gar emaliowany brązowy w dobrym stanie - średnica wew. 40 cm,wysokość 32 cm na KEG 50 l lub większy może mieć uszkodzony fitting byle reszta byla szczelna.
Do gara jest pokrywka na brzegach lekko uszkodzona.
Jeśli ktoś chętny we Wrocku lub najbliższych okolicach to...
Lokal działa, jak na Wrocław, już bardzo długo, bo od bodajże 2004 roku. Klimaty morsko-marynistyczne, jak sugeruje już nazwa. Na kranie - Bosman za 6 zł. W butelkach oferta Stu Mostów oraz Nepomucena. Przyjemne, przytulne miejsce; nieco spelunkowate (te toalety...), myślę że niejeden forumowicz...
Mają kilka nieobrandowanych kranów z piwami o nazwach IPA, Lager, itp.
Bierzesz taką IPKę i pytasz się z jakiego to browaru. Dowiadujesz się że z Profesji Mówisz że browaru już trochę nie ma... No i otrzymujesz w rewanżu głęboki wzdech zdziwienia przy gorączkowym sprawdzaniu...
Jest to oficjalny pub Śląska Wrocław. Jego otwarcie nastąpiło wraz z początkiem października. Lokal znajduje się mniej więcej w połowie drogi między 4hopsami, a Kontynuacją. Uwaga: wejście jest od ul. Szewskiej. Wchodząc, zaskoczyły mnie jego rozmiary - to naprawdę ogromny lokal, ze...
Pośrodku niczego stoi przeogromna karczma, przypominająca średniowieczny zajazd, a w niej - browar.
Odwiedziłem go 2 października i niestety rozczarowanie... był zamknięty. Znaczy, nie do końca, bo wszedłem do niego, i tam przechwyciła mnie pani, która poinformowała mnie, że...
Comment