19 będzie OK?
Kraków - propozycje spotkania
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smakoszek Wyświetlenie odpowiedziCzłowieku, a jaką niby Omerta ma konkurencję? Jeśli chodzi o wybór piw polskich - konkurencji brak, z zagranicznymi - podobnie, jeśli chodzi o ilość nalewaków - bezkonkurencyjna. Nie wiem, gdzie jest najbliższa knajpa z tyloma kranami w Polsce, czy zagranicą ? Ktoś wie?
Jestem na tak
p.s. Słowo konkurencja należy rozumieć jako inne lokale z ciekawą ofertą piwną (a jest w Krakowie kilka interesujących), a nie jako miejsca, które mają więcej nalewaków, dziwne uproszczenie stosujesz.Last edited by hotgorski; 2012-05-09, 23:14.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smakoszek Wyświetlenie odpowiedziCzłowieku, a jaką niby Omerta ma konkurencję? Jeśli chodzi o wybór piw polskich - konkurencji brak, z zagranicznymi - podobnie, jeśli chodzi o ilość nalewaków - bezkonkurencyjna. Nie wiem, gdzie jest najbliższa knajpa z tyloma kranami w Polsce, czy zagranicą ? Ktoś wie?
Jestem na tak
Comment
-
-
Hola, hola! Coś ty taki zadziorny. Więc może na poczatek wyjaśnienie słowa "konkurencja": to proces, w którym dwa lub więcej podmiotów uczestniczy we współzawodnictwie, poprzez przedstawienie korzystniejszej oferty (taką definicję podają na I roku ekonomii, żeby było łatwiej pojąć). Konkurować można na wielu płaszczyznach i te płaszczyzny niniejszym wymieniłem. A ty nie doczytałeś albo nie zrozumiałeś. Wymieniłem nie tylko ilości nalewaków!
A porównanie z Pragą niezłe to w końcu tylko ok. 500 km. Ale fakt, byłem i chylę czoło.
Ja tam Omertę lubię, do innych lokali (konkurencyjnych, czyli oferujących coś więcej niż Żywca. Byłem raz nawet Beer Gallery z koleżanką, bo chciała jakieś mega słodkie piwo) też często zaglądam, ale chodzę tam na piwo, a nie żeby siedzieć i słuchać co za barem piszczy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hotgorski Wyświetlenie odpowiedzi... to chociażby Złe czasy w Pradze mają więcej nalewaków...
Zlý Časy pompy też chyba nie mają, a Omerta ma 2.
Oczywiście ilość nalewaków to nie wszystko, wystarczy spojrzeć na 12 nalewaków Beer Gallery Dominikańska.
Przypominam, że dzisiaj o 19 spotkanie w Omercie i tam możemy podyskutować przyTo lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smakoszek Wyświetlenie odpowiedziHola, hola! Coś ty taki zadziorny. Więc może na poczatek wyjaśnienie słowa "konkurencja": to proces, w którym dwa lub więcej podmiotów uczestniczy we współzawodnictwie, poprzez przedstawienie korzystniejszej oferty (taką definicję podają na I roku ekonomii, żeby było łatwiej pojąć). Konkurować można na wielu płaszczyznach i te płaszczyzny niniejszym wymieniłem. A ty nie doczytałeś albo nie zrozumiałeś. Wymieniłem nie tylko ilości nalewaków!
A porównanie z Pragą niezłe to w końcu tylko ok. 500 km. Ale fakt, byłem i chylę czoło.
Ja tam Omertę lubię, do innych lokali (konkurencyjnych, czyli oferujących coś więcej niż Żywca. Byłem raz nawet Beer Gallery z koleżanką, bo chciała jakieś mega słodkie piwo) też często zaglądam, ale chodzę tam na piwo, a nie żeby siedzieć i słuchać co za barem piszczy.
Jak już kolega tak uskutecznia parafrazowanie wikipedii, to ten sam artykuł mówi w dalszej części " W języku potocznym konkurencja to także grupa przedsiębiorstw tej samej branży(...)" i jak już pisałem, zaskoczony byłem brakiem szacunku dla konkurentów. Tylko tyle i aż tyle. Co tu ma do rzeczy ile kto ma nalewaków? (sic!)
Co do wielkości oferty, to oczywistym jest, że Omerta ma najszerszą ofertę piw lanych i nie mam zamiaru umniejszać jej fantastycznej oferty. Przykład Pragi podałem w odpowiedzi na kolegi pytanie o podobną knajpę za granicą. W Krakowie ciekawymi miejscami są także Non Iron, Strefa Piwa czy ostatecznie House of Beer (tu przewaga piw butelkowych).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedzi...pod warunkiem, że 28˂24
Zlý Časy pompy też chyba nie mają, a Omerta ma 2.
Oczywiście ilość nalewaków to nie wszystko, wystarczy spojrzeć na 12 nalewaków Beer Gallery Dominikańska.
Przypominam, że dzisiaj o 19 spotkanie w Omercie i tam możemy podyskutować przy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziJak donosi Pivni Filosof, Zlý časy przejęło sąsiadujący lokal gdzie polewali Staropramena i w związku z tym instalują zdublowany nalewak z 12-ma kranami - jeden w przejętym lokalu, drugi na patio, które ma być dostosowane do funkcjonowania także w zimie. Czyli wychodzi na to, że lanych piw będzie 36...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CezAkurat!
Wyjeżdżam na wywczasy nad morze...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKaJa też mam malutki wypadzik do Pepiklandu od 15
Miniemy się? Mnie nie ma 15 - 19.Last edited by e-prezes; 2012-08-13, 16:13.
Comment
-
-
Jeśli nic się nie pozmienia w ostatniej chwili, wieczór dzisiejszy spędzę w którejś z piwiarni. O 19:30 powinienem być w Strefie. W okolicach 19 nawiedzę kilka innych lokali w okolicy w tym Starą Zajezdnię, Mleczarnię, Wręgę, Kalashnikov i po Strefie pewnie Szynk.
Comment
-
Comment