Jeśli ktoś ma czas, to jutro (9.03) odbędzie sie spotkanie przedzlotowe II Marcowego Krakowskiego Zlotu Winiarzy; o godzinie 20:00, w Espresso.
Browar.biz ma być w sile jednej osoby a wino.org - trzech; przy czym przypuszczam, że pod wpływem Smoczej głowy lokal opuszczą już 3 nowe osoby zainteresowane warzeniem.
Powinno być II Krakowski Zlot Winiarzy
Było ekstra, poza moim było tylko jedno piwo domowe oraz beczułka Smoczej Głowy - to tak z akcentów piwnych.
Tutaj krótka relacja fotograficzna. Wprawne oko wypatrzy kilka znajomych twarzy
ech... brakuje mi takich imprez, ale piwnych.
Jakby kto miał czas i ochotę to dziś w Espresso spotkanie pozlotowe po 18.
Ja bym się pisał na jakieś spotkanie świętopatrykowe. Tyle że napiłbym się lane go stouta Ma ktoś ochotę na Murphysa w Starym Porcie lub zna lepsze miejsce ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
Ja bym się pisał na jakieś spotkanie świętopatrykowe. Tyle że napiłbym się lane go stouta Ma ktoś ochotę na Murphysa w Starym Porcie lub zna lepsze miejsce ?
Ja się piszę . Z tego co pamiętam w większości imprez Patrykowych są rezerwacje. W Starym Porcie nie było, ale to chyba najpopularniejsze teraz miejsce o takich klimatach i tłok tam jest niesamowity (2 lata temu byłem na Patryku). Moja propozycja jest taka żeby sobie zarezerwować miejsce gdzieś gdzie jest Irlandzkie piwo (Murphys, Guinnes, Killkeny) i gdzie świętują. Będzie sobota, tłumy i rezerwacja może być potrzebna. Oprócz Starego Portu irlandzkie piwo leją (i Patryka obchodzą) w Bull Pubie, Pod Papugami - Irish Pub, Irish Arms, Shakesbeer, Podium (w zeszłym roku brakowało mi tu folku irlandzkiego). Jeśli wchodzi to w grę to mogę jutro rozglądnąć się za rezerwacją (zrobić ją w którymś z tych miejsc). Dla mnie ważne jest Irlandzkie piwo (+jako ciekawostka zielone), muzyka i Pub.
Ps. W sobotę pracuję, ale na 90% jakoś się zamienię.
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
ja w Starym Porcie byłem, jest ekstra jak jeszcze grają, ale rzeczywiście ciasno nawet w zwykły dzień, a co dopiero w takie święto. popytaj Marcin, wiesz czego szukamy. licz, że może nas być ciut więcej niż zwykle.
Bull Pub - Guinnes 14, John Bull (Anglia)13, zielone piwo, jakieś promocje, rezerwacji nie robią, bo zawsze jest pełno
Pod Papugami - Guinnes, Killkeny 14, reszta jak wyżej
Podium - Murphy's - 9, coś ma być, ale jeszcze niewiadomo co
Irosh Arms - Guinnes, Killkeny 14, reszta jak w Bullu
W Starym Porcie nie byłem, ale pewnie Murphy's ok. 9, bez rezerwacji i jakieś promocje.
Trochę mnie to 14zł z Guinnesa czy Killkeny zaskoczyło. Miałem się nadzieję właśnie ich napić, bo 2 ostatnie Patryki spędzałem przy Murphysie
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Bull Pub - Guinnes 14, John Bull (Anglia)13, zielone piwo, jakieś promocje, rezerwacji nie robią, bo zawsze jest pełno
Pod Papugami - Guinnes, Killkeny 14, reszta jak wyżej
Podium - Murphy's - 9, coś ma być, ale jeszcze niewiadomo co
Irosh Arms - Guinnes, Killkeny 14, reszta jak w Bullu
W Starym Porcie nie byłem, ale pewnie Murphy's ok. 9, bez rezerwacji i jakieś promocje.
Shakesbeer - już nieistnieje , w jego miejsce jest jakaś Cafe Klimat czy cuś z napojem prawie jak piwo
Trochę mnie to 14zł z Guinnesa czy Killkeny zaskoczyło. Miałem się nadzieję właśnie ich napić, bo 2 ostatnie Patryki spędzałem przy Murphysie i nie jestem do niego przekonany. Piszcie co myślicie. Ja mniemo wszystko stawiam na Guinnesa i Killkeny no i jakieś zielone żeby się nie spłukać zabardzo. Proponuję Irish Arms.
Comment