Piwno mikołajkowe spotkanie w Pucku

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 12-2003
    • 10861

    Piwno mikołajkowe spotkanie w Pucku

    Od dłuższego czasu na Trójmiejskich biesiadach poruszana jest kwestia wycieczki do Pucka (Pub Emi, ul.Wałowa3, www.emi.jakr.pl ) na znane i lubiane grzane piwo (przyrządzane z wywaru korzennego własnej produkcji). Wiec chyba najwyższy czas zrealizować nasze pragnienia. Proponuje wybrać się 11.XII (sobota) lub 12.XII (niedziela). Czy szanowne grono się na to pisze?
    Piwna turystyka według abernackiego
  • Rolek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 08-2001
    • 1038

    #2
    Odp: Piwno mikołajkowe spotkanie w Pucku

    abernacka napisał(a)
    Od dłuższego czasu na Trójmiejskich biesiadach poruszana jest kwestia wycieczki do Pucka (Pub Emi, ul.Wałowa3, www.emi.jakr.pl ) na znane i lubiane grzane piwo (przyrządzane z wywaru korzennego własnej produkcji). Wiec chyba najwyższy czas zrealizować nasze pragnienia. Proponuje wybrać się 11.XII (sobota) lub 12.XII (niedziela). Czy szanowne grono się na to pisze?
    Piwo z "Brodaczem" swego czasu można było wypić w gdańskiej Czerwonej Oberży. Można było kupić fiolkę na wynos.
    W sumie żadna rewelacja, ale co kto lubi...
    Będę w Oberży dziś, zobaczę czy jeszcze oferują ten specyfik.

    Comment

    • piokl13
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 06-2003
      • 946

      #3
      W Trójmieście było/jest więcej lokali, które sprzedają jakoby piwo z puckim korzeniem. Ja bym w to do końca nie wierzył. Już się naciąłem. Tylko Puck.
      Swego czasu była na Brzeżnie knajpka, która robiła własny solidny sok korzenny. Jednak spłonęła i już się nie odbudowala

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 12-2003
        • 10861

        #4
        Odp: Odp: Piwno mikołajkowe spotkanie w Pucku

        Rolek napisał(a)
        Piwo z "Brodaczem" swego czasu można było wypić w gdańskiej Czerwonej Oberży. (...)
        Nie ma jak oryginał pity w jedynie słusznym lokalu . Piszesz, że sok ten jest także w Gdańsku i co z tego! Np. Oscypki i angielskie Ale też są w Trójmieście i co nie masz ochoty wybrać się w rejony skąd one tak naprawdę pochodzą.
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        • Rolek
          Major Piwnych Rewolucji
          • 08-2001
          • 1038

          #5
          Odp: Odp: Odp: Piwno mikołajkowe spotkanie w Pucku

          abernacka napisał(a)
          Nie ma jak oryginał pity w jedynie słusznym lokalu .
          Eeetam. Nie ma to jak "pub w Pucku"

          Piszesz, że sok ten jest także w Gdańsku i co z tego! Np. Oscypki i angielskie Ale też są w Trójmieście i co nie masz ochoty wybrać się w rejony skąd one tak naprawdę pochodzą.
          Nie lubię łażenia po górach i nie mam zamiaru wybierać się oglądać oscypków. A co do angielskiego Ale - fakt, nie mam zamiaru wybrać się w rejony skąd ono tak naprawdę pochodzi .
          Na razie myślę o sobocie i Nowym Porcie .
          Last edited by Rolek; 24-11-2004, 13:49.

          Comment

          • wojcisz
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 11-2002
            • 7

            #6
            Widze ,ze zdania są podzielone co do specyficznego smaku piwa zapodawanego w Pucku ale to dobry znak -znaczy musi mieć coś w sobie Jestem zdecydowanie ZA (wyjazdem)
            wojcisz

            Comment

            • wojcisz
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 11-2002
              • 7

              #7
              ...a co do miejsc w trójmieście gzie podaje sie takie piwo to owszem jest kilka ale to podróby (z całym szacunkiem dla nich wszytkich za trud jeki w to włożyli) i sa dalekie od ideału
              wojcisz

              Comment

              • Alicja
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 11-2002
                • 104

                #8
                wojcisz napisał(a)
                ...a co do miejsc w trójmieście gzie podaje sie takie piwo to owszem jest kilka ale to podróby (z całym szacunkiem dla nich wszytkich za trud jeki w to włożyli) i sa dalekie od ideału
                Masz racje piwo z korzeniem najlepiej smakuje w Pucku ja i Piotrrat też jesteśmy za wyjazdem tylko jaką metodą wybierzemy metodę podróżowania?

                Comment

                • abernacka
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 12-2003
                  • 10861

                  #9
                  Alicja napisał(a)
                  (...)tylko jaką metodą wybierzemy metodę podróżowania?
                  No no! Szykuje się następny mini zlocik sekcji 3miasto . Jeśli chodzi o "metodę podróżowania" osobiście jestem za tym, aby wybrać kolej za środek transportu. Niestety pociągi odjeżdżają dopiero z Gdyni Głównej w kierunku Pucka (o 11,21 oraz o 13,25). A po udanym wypadzie do Pucka serdecznie zapraszamy wszystkich do nas do domku na lanego Amberka.
                  Piwna turystyka według abernackiego

                  Comment

                  • piokl13
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 06-2003
                    • 946

                    #10
                    Najlepiej pojechać autem z niepijącym kierowcą, o ile się takowego znajdzie.
                    Do Pucka pociąg się strasznie wlecze. Lepiej jechać busem lub autobusem z dworca PKP w Gdyni.
                    Proponowałbym ustalić godzinę spotkanie na piwku np. 17:00, zamiast godzinę wyjazdu (spacery po Pucku ... ).

                    Comment

                    • abernacka
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 12-2003
                      • 10861

                      #11
                      piokl13 napisał(a)
                      Najlepiej pojechać autem z niepijącym kierowcą, o ile się takowego znajdzie.
                      Do Pucka pociąg się strasznie wlecze. Lepiej jechać busem lub autobusem z dworca PKP w Gdyni.
                      (...)
                      Piotr, ale kto zostanie drajwerem. A co do pociągu. Po pierwsze: Ciuchcia jedzie może max. 15 minut dłużej od busa. Po drugie: Można wygodnie w takim wehikule się rozsiąść. A po trzecie: Koleje oferują w tych dniach tzw. "bilety wycieczkowe" z ulgą 33%.
                      Piwna turystyka według abernackiego

                      Comment

                      • piokl13
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 06-2003
                        • 946

                        #12
                        abernacka napisał(a)
                        Piotr, ale kto zostanie drajwerem.
                        Może ktoś się zgłosi

                        Comment

                        • wzmacniacz
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 06-2002
                          • 143

                          #13
                          -

                          Akurat bede w kraju wiec , raczej pojawie sie na tym spotkaniu. Ostatni raz w tej knajpce bylem z 10 lat temu i w tedy wygladala zupelnie inaczej.Znacznie lepiej po mojemu.

                          Comment

                          • abernacka
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 12-2003
                            • 10861

                            #14
                            Coraz bliżej sobotniego spotkania w Pucku a my nawet wstępnie się nie umówiliśmy. Czy jedziemy całą grupą do Pucka? O której? I jakim środkiem lokomocji?
                            Piwna turystyka według abernackiego

                            Comment

                            • piotrrat
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 11-2002
                              • 730

                              #15
                              Jestem właśnie w trakcie namawiania Alicji żeby wróciła samochodem z Pucka po imprezce-bez rezultatu.Może jutro się uda.

                              Comment

                              Przetwarzanie...