bardzo dobrze zrobiłeś. jak ktoś będzie chciał plotkować ze wszystkimi to zaczeka na czas po zwiedzaniu.
Może Tyskie zwiedzanie?
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
co można kupić przy Browarze ?
W holu muzeum sklepik nieczynny - sprawy techniczne - skandal !
Będzie czynny w lutym - informacja nieoficjalna.
W sklepiku " Breloczek " ( czynne od pon. - piątku ) dostępne następujace drobiazgi :
1. Kufle ( szkło ) od 6,00 - 11,00 zł.
2. Szklanki od 1,80 - 4,00 zł.
3. Czapeczki ( PU, Tyskie, Lech ) - 13,00 zł.
4. Otwieracze od 2,60 - 4,00 zł.
5. Breloczek ( Dębowe - metal ) - 1,30 zł.
6. Inne : kufel ceramiczny - biały od 31,00 - 74,00 zł; kufel cer. - kolor od 31,00 - 63,00 zł; koszulki, torby i inne.
Proszę o ewentualny kontakt na PW.
Comment
-
-
A czy są do nabycia również puzzle z widoczkiem na dawny browar Tyski???
Comment
-
-
No to sobota coraz bliżej. Wejście do Muzeum od strony ul. Katowickiej (tj. niedaleko sklepiku „Breloczek”. Bardzo proszę być przynajmniej o za pięć dwunasta. Zdążę sprawdzić listę – nieobecni strzeżcie się.
Na pocieszenie dodam, że być może uda się nam wejść jednak w jednej grupie. Wywarłem pewne naciski na co w odpowiedzi usłyszałem, że zrobią dla nas co będzie w ich mocy. Mam tylko się przypomnieć w recepcji.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Dojazd z Katowic, z przystanku przy al. Korfantego, autobusem linii 4.
Interesują nas dwa autobusy - o 11.20 (planowany przyjazd pod browar 11.50 - wszystko będzie ok., jeżeli się nie spóźni). Ja wolę asekuracyjnie jechać 10.20 i połazić po Tychach, albo iść na piwo.Last edited by adam16; 2005-01-12, 16:20.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Tak jestLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Do browaru można też dojechać autobusem 688 spod dworca PKP w Katowicach. Autobus odjeżdża o 10.16 i pod browarem jest o 11.00. Istotne dla posiadaczy biletów miesięcznych KZK GOP - nie trzeba kupować tyskich biletów tak jak na czwórkę.
Comment
-
-
adam16 napisał(a)
Dojazd z Katowic, z przystanku przy al. Korfantego, autobusem linii 4.
Interesują nas dwa autobusy - o 11.20 (planowany przyjazd pod browar 11.50 - wszystko będzie ok., jeżeli się nie spóźni). Ja wolę asekuracyjnie jechać 10.20 i połazić po Tychach, albo iść na piwo.
Autobus o godz. 11.20 to zbyt póżno - bądżcie wcześniej - bo dla spóżnialskich piwa nie dają - oczywiście głupi żart !
Dla przypomnienia...
Jeszcze można dojechać pociągiem - póżniej około 20 min. do browaru ( po drodze " Jesiony " - Tyskie 3,40 zł ).
Z Mikołowa - wysiadamy na " Hotelowcu " - póżniej około 5 min. ( przy browarze " Romanza " - Tyskie 4 zł )
Inne autobusy z Katowic ( ul. Korfantego - Hotel Katowice ):
- nr 1 ( wysiadka na Hotelowcu p.w.)
- nr 14 ( przesiadka oś. F - linie do Hotelowca p.w.)
- i linia katowicka ( nie pamiętam numeru )
Comment
-
-
Też się zastanawiałem nad 688, ale to jest prawdziwie wycieczkowy autobus. Mogę się pisać na niego w większym towarzystwie.
Aha
Zwolniło się jedno miejsce. Pierwszy chętny na PW - czekamBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
czy o 10:16 spod dworca, czy o 10:20 spod Delikutasów
to dla mnie obojętne, a wolałbym podróżować w towarzystwie.
Przypominam o zakazie spożywania w środkach transportu publicznego .Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
A ile osób ma bilety miesięczne? Bo jeśli jest takich więcej to 10.16 z dworca autobusem 688. Czekam na wiadości do dziś (tj. 13.01.2005) do 21.00.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Ale istnieje (istniało) coś takiego jak bilet całodniowy KZK.Wychodziło to nawet w miarę tanio.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
kiszot napisał(a)
Ale istnieje (istniało) coś takiego jak bilet całodniowy KZK.Wychodziło to nawet w miarę tanio.
Wcale tak tanio nie wychodzą te jednodniowe.
Szkoda że nie moge jechać z wami. Sobota zajęta.www.tramping.slask.pl - relacje z wypraw, galeria, porady, niusy, tablica ogłoszeniowa 'szukam ludzi do wyprawy', rozkład PKS Katowice
Comment
-
-
no to ustalam - grupa zasadnicza przemieszcza się autobusem 688 (patrz wyżej)Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
Comment