zythum napisał(a) ... to nie moja wina, że amerykanie codziennie dokonywali i dokonują ludobójstw, morderstw politycznych, aktów terroru, represji itp...
Otworzyłem oczy. Szcszególnie potępiam amerykańskie ludobójstwo w Czeczenii.
Zythum, potocznie to się nazywa "mania prześladowcza".
Krzysiu napisał(a) Otworzyłem oczy. Szcszególnie potępiam amerykańskie ludobójstwo w Czeczenii.
Zythum, potocznie to się nazywa "mania prześladowcza".
Ech, jak zwykle czepiania się jest wielce konstruktywne...
A gdzie Zythum pisze o Czeczenii, bo jakoś nie zauważyłem? Choć jakby się uprzeć, to de facto USA przyzwalają na ludobójstwa w Czeczenii, ponieważ w żaden werbalny sposób na nie nie reagują. I jest to teoria dość łatwa do obrony.
Pogoniarz napisał(a) Jaki?Niepasteryzowany...Oj chyba nie bardzo...Niestety
No z etykietki jak najbardziej niepasteryzowany W końcu jest też wersja pasteryzowana...
Wiem że z tym brakiem asteryzacji to lipa, ale mimo to obydwa rodzaje różnia się od siebie w smaku, na korzyść "niepasteryzowanego". A że browar stosuje półprawdę, cóż, to już kwestia kultury.
Post Krzysia: z małym komentarzem - o zbrodniach innych państw nie muszę pisać bo są one szeroko relacjonowane w polskiej prasie. Natomiast o amerykańskich jakoś nie słychać, w polskich mediach usa przedstwiane jest jako święty nieskalanykraj niosący samo dobro dla świata. Jeżeli chcesz powiedzieć, że pisanie o faktach jest manią prześladowczą to masz rację - cierpię na manię. Wolę to niż fanatyczną ślepotę i przyzwalanie jednemu państwu na zbrodnie jakie u innego wywołało by oburzenie. Przy okazji akurat o usa trzeba pisać bo mają one największy wpływ na to co się dzieje dzisiaj (i od jakiś 50 lat) na świecie - więc tym bardziej trzeba uświadamiać ludziom czym usa jest naprawdę - wbrew temu copiszą wybielające je propagandowe media.
Uff temat niepolityczny ale musiałem to napisać bo po raz kolejny Krzysiu przeinacza, nadinterpretuje i zniekształca moje wypowiedzi i idee. Wielokrotnie jużpisałem dlaczego koncentruje się na usa i wielokrotnie pisałem o tym, że wiem doskonale o zbrodniach i działaniach innych państw, tłumaczyłem też dlaczego o nich akurat nie piszę. Pamiętajmy w jakim kraju żyjemy - w kraju gdzie ludzie bezkrytycznie przyjmą każdą amerykańską propagandę. Muszą więcistnieć tacy jak ja którzy pokarzą trochę prawdy i drugiej strony medalu.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
cyborg_marcel napisał(a) a gdzie w ogóle jest Chmielna?
najważniejsze, cobyśmy się spotkali
poza tym piątek Powiśle 19.30
Lwówek na Chmielnej kosztuje 9 PLN za butelkę
Trzymajmy się piątku i Baru Powiśle.
zważając na jeszcze tygodniowy chyba brak gotówki, to jednak zdecydowanie bar Powiśle z jego wspaniałymi toaletami ale Zespół przetrzyma wszystko - jestem pewna! a po nas choćby potop!
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Zespół od forum do morza NIestety sie spodziewam się aby w tymlokalu można było muzykować. Na muzykowanie zaprosisz nas do siebie - masz wszak perkusje, a ja zawsze chciałem być Zwierzakiem
cyborg_marcel napisał(a) Słoniątko> a jak się zgubisz po drodze na scenę? w takim razie rozumiem, że w piątek będziecie na Powiślu?
Spoko, spoko drogę na Powiśle mam już zarejestrowaną na moim wewnętrznym GPS , więc przyjdziemy (ja punktualnie a Dorotka pewnie trochę później-fryzjer ).
Ja będę nieobecny (z powodów rodzinnych). Ponieważ nie jest to próba muzyczna, wydaje mi się, że brak mojego chórku nie wyda się Wam szczególnie dotkliwy...
Niezwykły browar restauracyjny założony w 2017 roku.
Obiekt powstał w dawnej wielkiej hali magazynowej w niezbyt atrakcyjnej dzielnicy miasta, u podnóża ponurego osiedla mieszkaniowego, składającego się z wysokich kwadratowych punktowców.
Niecały kilometr od browaru znajduje...
Breiðdalsvík (130 mieszkańców), to jedna z głównych miejscowości w regionie Fiordów Wschodnich na Islandii.[Pogoda latem jest tu taka, jak obecnie w Polsce. Niemniej w słoneczny - sierpniowy dzień, widzieliśmy tu jedyną podczas pobytu na wyspie osobę "opalającą się" z nagim torsem. ] ...
Siglufjörður - miast(eczk)o (niespełna 1,2 tys. mieszkańców) - najbardziej wysunięte na północ w Islandii, na półwyspie Tröllaskagi, na brzegu fiordu o tej samej nazwie, który łączy się z Oceanem Arktycznym. Siglufjörður otaczają szczyty górskie sięgające 900–950 m n.p.m. ...
CREW Republic to jedna z ikon tzw. piwnej rewolucji w Niemczech przeżywa problemy i w związku z tym zakończył warzenie w swoim podmonachijskim browarze i powraca do warzenia kontraktowego w Bittburgerze, gdzie będą mieli do swojej dyspozycji osobny browarek eksperymentalny.
Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
Comment