zythum napisał(a) ... to nie moja wina, że amerykanie codziennie dokonywali i dokonują ludobójstw, morderstw politycznych, aktów terroru, represji itp...
Otworzyłem oczy. Szcszególnie potępiam amerykańskie ludobójstwo w Czeczenii.
Zythum, potocznie to się nazywa "mania prześladowcza".
Krzysiu napisał(a) Otworzyłem oczy. Szcszególnie potępiam amerykańskie ludobójstwo w Czeczenii.
Zythum, potocznie to się nazywa "mania prześladowcza".
Ech, jak zwykle czepiania się jest wielce konstruktywne...
A gdzie Zythum pisze o Czeczenii, bo jakoś nie zauważyłem? Choć jakby się uprzeć, to de facto USA przyzwalają na ludobójstwa w Czeczenii, ponieważ w żaden werbalny sposób na nie nie reagują. I jest to teoria dość łatwa do obrony.
Pogoniarz napisał(a) Jaki?Niepasteryzowany...Oj chyba nie bardzo...Niestety
No z etykietki jak najbardziej niepasteryzowany W końcu jest też wersja pasteryzowana...
Wiem że z tym brakiem asteryzacji to lipa, ale mimo to obydwa rodzaje różnia się od siebie w smaku, na korzyść "niepasteryzowanego". A że browar stosuje półprawdę, cóż, to już kwestia kultury.
Post Krzysia: z małym komentarzem - o zbrodniach innych państw nie muszę pisać bo są one szeroko relacjonowane w polskiej prasie. Natomiast o amerykańskich jakoś nie słychać, w polskich mediach usa przedstwiane jest jako święty nieskalanykraj niosący samo dobro dla świata. Jeżeli chcesz powiedzieć, że pisanie o faktach jest manią prześladowczą to masz rację - cierpię na manię. Wolę to niż fanatyczną ślepotę i przyzwalanie jednemu państwu na zbrodnie jakie u innego wywołało by oburzenie. Przy okazji akurat o usa trzeba pisać bo mają one największy wpływ na to co się dzieje dzisiaj (i od jakiś 50 lat) na świecie - więc tym bardziej trzeba uświadamiać ludziom czym usa jest naprawdę - wbrew temu copiszą wybielające je propagandowe media.
Uff temat niepolityczny ale musiałem to napisać bo po raz kolejny Krzysiu przeinacza, nadinterpretuje i zniekształca moje wypowiedzi i idee. Wielokrotnie jużpisałem dlaczego koncentruje się na usa i wielokrotnie pisałem o tym, że wiem doskonale o zbrodniach i działaniach innych państw, tłumaczyłem też dlaczego o nich akurat nie piszę. Pamiętajmy w jakim kraju żyjemy - w kraju gdzie ludzie bezkrytycznie przyjmą każdą amerykańską propagandę. Muszą więcistnieć tacy jak ja którzy pokarzą trochę prawdy i drugiej strony medalu.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
cyborg_marcel napisał(a) a gdzie w ogóle jest Chmielna?
najważniejsze, cobyśmy się spotkali
poza tym piątek Powiśle 19.30
Lwówek na Chmielnej kosztuje 9 PLN za butelkę
Trzymajmy się piątku i Baru Powiśle.
zważając na jeszcze tygodniowy chyba brak gotówki, to jednak zdecydowanie bar Powiśle z jego wspaniałymi toaletami ale Zespół przetrzyma wszystko - jestem pewna! a po nas choćby potop!
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Zespół od forum do morza NIestety sie spodziewam się aby w tymlokalu można było muzykować. Na muzykowanie zaprosisz nas do siebie - masz wszak perkusje, a ja zawsze chciałem być Zwierzakiem
cyborg_marcel napisał(a) Słoniątko> a jak się zgubisz po drodze na scenę? w takim razie rozumiem, że w piątek będziecie na Powiślu?
Spoko, spoko drogę na Powiśle mam już zarejestrowaną na moim wewnętrznym GPS , więc przyjdziemy (ja punktualnie a Dorotka pewnie trochę później-fryzjer ).
Ja będę nieobecny (z powodów rodzinnych). Ponieważ nie jest to próba muzyczna, wydaje mi się, że brak mojego chórku nie wyda się Wam szczególnie dotkliwy...
Comment