Jak pociąg stoi 20-30min to można się przelecieć do sklepu koło dworca albo nawet na miasto, bo Baltika to fakt najpopularniejsza ale w sklepach wybór wspaniały. Kończe juz w tym temacie bo troche nieodpowiedni na zauralskie ekskursje.
Ja dotarłem "tylko" do Magadanu, ale wówczas piwo było wstrętne. Teraz nie zazdroszczę ci Morza Japońskiego, ale tego piwa po drodze. Zanim tam dotrzesz można wypić ze dwa hektolitry piwa, dobrego piwa - i to jest to.
Koniecznie trzeba zobaczyć Bajkał i wypływającą Angarę.
Od Listwianki aż do Półwyspu Alchon to cudo natury, a po drugiej stronie ciepłe źródła.
A ryby....., bajkalski Omul to zjeść i umrzeć. Byłem tam dopiero 14 razy i jak tylko będzie okazja to tam wrócę, choćby pożreć do woli w chińskiej knajpie, a teraz to wspaniałe piwo...
Wracam tam natychmiast ....
12.08.2009 otwarto w Kaliningradzie nowy browar restauracyjny "Kropotkin", ul. Teatralnaja 30
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Wizę mam, kilka dni wolnych także się znajdzie. Powinienem sprawdzić ten browar pod koniec września.
Koniecznie
reklamówka
Attached Files
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Trwają prace nad zniesieniem wiz jeszcze w tym roku dla wszystkich mieszkańców województwa Pomorskiego i Warmińsko-Mazurskiego. Był by to piękny prezent dla nas.
W końcu mielibyśmy gdzieś blisko a przy okazji podróż do krajów nadbałtyckich znacznie by się skróciła.
No to się odwiesi pewnie teraz. Ciekawe czy ja będę mógł też bez wizy. Póki co nie, ale czynione są starania, bo Starogard i Kaliningrad to miasta bliźniacze.
A tak z innej beczki (może być na PW) - jaką wycieczkę (jednodniową) polecasz z Pragi? Tak żeby napić się dobrego piwa a jednocześnie żeby była to wioska / małe miasteczko.
Większość turystów odwiedzających Split nie wysuwa nosa poza piękne historyczne stare miasto. A przecież to prawie 200 tysięczne miasto, miejscowi tu normalnie żyją i od niezbyt dawna mają możliwość napić się piwa. Oczywiście chodzi o minibrowary bo wszeobecne w marketach koncernówki...
Najwyraźniej przez zawirowania na browar.biz tego browaru brak do tej pory w bazie choć otworzył się w czerwcu 2020. I chyba nikt z forumowiczów jeszcze się tu nie pojawił.
Wraz z p-stulka, który wyczaił, że w ramach buntu przedsiębiorców restauracja jest otwarta dla gości, zawitaliśmy...
Cześć Z racji tego, że zbliża się nam 1 festiwal piw rzemieślniczych w Trójmieście chciałbym zaproponować wspólny wypad piątek 26 czerwca o godz. 16. Chętni niech piszą, przy okazji pogadamy przy dobrym piwie
Jest to lokal dla tych, którzy chcą połączyć rodzinny wypad na śniadanie, obiad lub coś słodkiego, z wyprawą na dobre piwo. Znajdą się w nim atrakcje zarówno dla dzieci jak i dorosłych (gry, książki i zabawki w kąciku dla dzieci). Lokal oferuje różne zestawy śniadaniowe, obiadowe,...
Comment