z racji sprzyjających warunków pogodowych i w ogóle, pragnę zaproponować tak np. ok. 18.00 na Powiślu jakieś małe w środę lub czwartek - co Szanowni Państwo na to? hę?
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
z racji sprzyjających warunków pogodowych i w ogóle, pragnę zaproponować tak np. ok. 18.00 na Powiślu jakieś małe w środę lub czwartek - co Szanowni Państwo na to? hę?
Czy jest to drugie z serii planowanych dwudziestu kilku Twoich warszawskich pożegnań?
znaczy się po jednym pożegnaniu na każdy rok mego istnienia?
nie... stwierdziłam, że 1. skoro mam blisko, 2. pochodzę z miasta prężnej sekcji, to po prostu dobrze byłoby się spotkać, zanim znajdzie się jakiś poważniejszy pretekst lub powód
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
4. to może ja, ale jeszcze nie wiem na pewno - 18 to dość wczesna pora i musiałbym uderzyć prosto z biura. Znowu będą żarty na temat mojej roboczej koszuli...
I nie ucho mnie wyeliminowało, ale RR 192/112.
Teraz dochodzę do siebie i mam nadzieję, że mój organizm takie głupie wyskoki na ten rok wyczerpał.
Chociaż w sobotę będę się bał wybrać na spotkanie z gambrynusem
W wigilię Wszystkich Świętych, tj. czwartek 31.10 mamy nieczynne i nie wysyłamy paczek (dotarłyby najwcześniej w poniedziałek).
Jeśli potrzebujesz czegoś pilnie potencjalnie jeszcze przed weekendem, to zamówienie i wybrana opcja pobranie / szybki przelew do godz. 9:00 w środę...
Mają kilka nieobrandowanych kranów z piwami o nazwach IPA, Lager, itp.
Bierzesz taką IPKę i pytasz się z jakiego to browaru. Dowiadujesz się że z Profesji Mówisz że browaru już trochę nie ma... No i otrzymujesz w rewanżu głęboki wzdech zdziwienia przy gorączkowym sprawdzaniu...
Wielokran z ok. 30 pipami, mają tutaj lane m.in. piwa ze swojego nowopowstałego za ścianą browarku - Imperial Brygghus. W zestawie kranowym są dwie brytyjskie pompy na ejle.
Lokal ma trochę dziwaczny klimat - główna sala stylizowana na angielski pub, więc ciemne drewno, przygaszone...
Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.
Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.
Comment