Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
Pszów, sobota 23 kwietnia sekcja południowo-śląska
Wiem że SIEMIANOWICE są dużo bliżej od PSZOWA. WIEM też że były tam piwa domowe , myśle że atmosfera tego spotkania też była super. Ale wydaje mi się że jednak sobota bardziej odpowiada tego typu imprezom niż środek tygodnia. Poza tym pisałem że mogę zabrać 2 osoby do samochodu ale niestety nikt się nie zgłosił chętny na wyjazd do Pszowa. Myśle że spotkanie w Siemianowicach nie było ostatnim w tym roku i będzie jeszcze okazja do poznania wszystkich FORUMOWICZÓW z okolic Katowic i degustacji piw domowych. :
Więc było tak:
Jasiu Piwosz z kolegą przyjechali ciut prędzej, a na 18.30 dotarł Alchemych z małżonką (hehehe... kierowca. Nota bene bardzo fajna babka.) i Wielki_B z drugim miejscowym piwowarem. Każda para miała ze sobą skrzyneczkę z materiałem do degustacji.
Wymiana doświadczeń trwała do ok. 1.00, aż zmęczenie dało o sobie znać. Wtedy Alchemych z małżonką grzecznie do samochodu w drogę powrotną, Jasiu z kolegą na hotel, a po resztę przyjechał kierowca (w końcu mieliśmy najdalej ).
Piwka wspaniałe. Mnie najbardziej smakował pszeniczniak z piwnicy Alchemycha (wrażenia super ). A koledze znowu Jasne Pełne. - To może świadczyć tylko o tym, że wszystkie piwka Alchemycha były smaczne (bo takie naprawdę były).
W trakcie były też pięknie podane golonka (JASIU - dawaj Ty mi tu te zdjęcia!).
Na zakończenie przekazaliśmy jakieś niedobitki piwne właścicielowi lokalu. Na drugi dzień otrzymałem łechtającego naszą męską próżność SMS-a: "Piwko klasa!!!".
W związku z tym mamy zaproszenie na kolejne spotkanie. Wrota tego lokalu stoją przed nami otwarte!
JASIU napisz jak tam hotel.
Hotel jak hotel. Przed spaniem zaliczyliśmy z Łukim ostatniego BOSS PORTERA. Rano wypiwszy niestety herbatke którą podała nam PRZEUROCZA barmanka udaliśmy się do Bohumina. Tam zakupiwszy kilkanaście buteleczek Czeskiego troszeczke odpoczeliśmy siedząc na ławce w słońcu . Po czym start do domu. Cały dzień aż do wieczornego grila wspominaliśmy całą impreze. Łuki był zachwycony piwami które piliśmy - ja zresztą też.Były SUPER. Te które dostałem leżą w piwnicy - dotknięcie ich przez rodzinę grozi im śmiercią. Wczoraj wieczorem po wypiciu 2 Czeskich stwierdziłem że sobotni smak bardziej mi odpowiada. Chyba też zacznę warzyć. Prosze o następny numer PSZOWIKA - ten z recepturą i wskazówkami. Myśle że spotkamy się w TYCHACH.
Hmm...to było spotkanie! To były piwa ! - dzięki wam za poczęstunek i wspólną biesiadę. Zwłaszcza miło wspominam Mlecznego Stouta przywiezionego przez Wielkiego B... - z mlekiem miał on podstawową cechę wspólną - barwa to negatyw barwy mleka
Ten smaczek snił mi się w sobotnią noc ! - okrągły, delikatny z bardzo specyficznym, trudnym do opisania posmakiem. Pycha ! Doszliśmy do wniosku że wspomniany posmaczek to najprawdopodobniej zasługa laktozy. Wogóle piwa Wielkiego B były pyszne i choć jestem raczej zwolennikiem piw jasnych to ta degustacja znów przybliżyła mnie do różnej maści piw ciemnych. No właśnie - dzięki Jasiowi_Piwoszowi znów mam okazję napić się pysznego portera z Bossa - dzięki!
Cieszę się już na następne spotkanie i pozdrawiam całą sobotnią ekipę
Aha, no i drożdżyki Irish Ale od Wielkiego B schłodzone czekają na jedzonko
Kolega Mariusz z Pszowa prosił bym Was serdecznie pozdrowił, co niniejszym czynię.
On dopiero będzie się rejestrował na Forum (będzie nick w rodzaju "Misiaczek" i piwo "Misiowe" ). To ciekawe: gość uwarzył już drugą swoją warkę, obie z zacieraniem (!), i jeszcze nie zarejestrował się w Browar.biz.
Ja spędziłem niedzielę na butelkowaniu pszenicznego i produkcji moich pierwszych etykiet (załączam jedną z nich + kontra). A dzisiaj kleiłem je na butelki.
Ładnie pracują drożdżyki California Lager na piwku imbirowym. W czwartek na tych samych drożdżach zamierzam zrobić lagerka na pilzneńskim z dodatkiem 10% słodu żytniego. Oczywiście będzie gęstwa dla Alchemycha
Jasiu bierz się do warzenia, a drożdże masz u mnie gratis! Oczywiście upomnij się za miesiąc o egzemplarz PSZOWIKA.
Alchemych: kiedy jedziemy do Czech?
Coś chyba w tym w tym Milk Stoucie rzeczywiście jest, bo Mariusz też zapragnął go szybko uwarzyć i dzisiaj szybko zamówiliśmy w Browamatorze dla niego brakujące składniki.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
Ja spędziłem niedzielę na butelkowaniu pszenicznego i produkcji moich pierwszych etykiet (załączam jedną z nich + kontra). A dzisiaj kleiłem je na butelki.
Nie wiem skąd się wzięła na etykiecie data "158.04.2005", powinno być "8.04.2005". Najśmieszniejsze jest to, że zauwazyłem to dopiero po umieszczeniu na Forum i po oklejeniu butelek
Trudno, obdarowani tym piwkiem będą musieli kombinować, co w dacie cyfra "158" może oznaczać
Oczywiście wzorem browarów przemysłowych napisy na etykiecie w rodzaju "Warzone wg tradycyjnej receptury" no i juz sama nazwa "Klasztorne" to banialuki. Żaden klasztor do tego pewnie by się nie przyznał, nie mówiąc już o "tradycji" tej receptury.
Ale znajomi się nie kapną, tak samo jak nie kapują cygaństwa przemysłówki. Gorzej jak trafię na znawcę...
W każdym razie nie miałem lepszego pomysłu na etykietę, chodziło mi bardziej o układ graficzny (dla porównania zamieszczam jeszcze etykietę pszenicznego razem z kontrą).
Pierwszego Strażnika Piwniczki czyli MYCHE nie jestem w stanie pokonać , ala zadowoli mnie funkcja Drugiego - też jest wyjątkowo smaczna
Jeśli te etykiety będą wyjątkowo odstraszające to jestem ZA.
Dziękujemy za pozdrowienia od Mariusza , za wspaniałe piwa Alchemycha i Wielkiego B. i za bardzo fajną atmosferę sobotniego spotkania
Pozdrawiamy też szczególnie MYCHE że wytrzymała z nami bez degustacji
Niech sekcja południowo-śląska z odrobiną sosnowieckiej rośnie w siłe i nadal działa
...Oczywiście będzie gęstwa dla Alchemycha
Jasiu bierz się do warzenia, a drożdże masz u mnie gratis! Oczywiście upomnij się za miesiąc o egzemplarz PSZOWIKA.
Alchemych: kiedy jedziemy do Czech?
Coś chyba w tym w tym Milk Stoucie rzeczywiście jest, bo Mariusz też zapragnął go szybko uwarzyć i dzisiaj szybko zamówiliśmy w Browamatorze dla niego brakujące składniki.[/QUOTE]
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Alchemych
...Oczywiście będzie gęstwa dla Alchemycha
Jasiu bierz się do warzenia, a drożdże masz u mnie gratis! Oczywiście upomnij się za miesiąc o egzemplarz PSZOWIKA.
Alchemych: kiedy jedziemy do Czech?
Coś chyba w tym w tym Milk Stoucie rzeczywiście jest, bo Mariusz też zapragnął go szybko uwarzyć i dzisiaj szybko zamówiliśmy w Browamatorze dla niego brakujące składniki.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
Kolega Mariusz z Pszowa prosił bym Was serdecznie pozdrowił, co niniejszym czynię.
On dopiero będzie się rejestrował na Forum ...
...Ładnie pracują drożdżyki California Lager na piwku imbirowym. W czwartek na tych samych drożdżach zamierzam zrobić lagerka na pilzneńskim z dodatkiem 10% słodu żytniego. Oczywiście będzie gęstwa dla Alchemycha
...Alchemych: kiedy jedziemy do Czech?
Pozdrowienia również dla naszego dzielnego piwowara Mariusza Nie wiem dlaczego Mariusz kojaży mi się z dobrymi domowymi wyrobami
Miejmy nadzieję że wkrótce pojawi się na forum.
Cieszę się na drożdżyki dolnej fermentacji od ciebie bo dażę szczególną sympatią lagery
Jeśli chodzi o wyjazd do Czech to ciekawy pomysł - możemy o tym pomyśleć. Masz może już jakiś scenariusz ?
Comment