(...)
ale przyszło mi jeszcze jedno pytanie do głowy - czy trzeba będzie ze sobą przytargać jakieś szkło na festiwal, bo nie uśmiechałoby nam się na pewno korzystanie z tworzywnych zasobników...
W sumie jest to bardzo dobry pomysł. Ale jest jedno "ale". Nie wiem jak na tej imprezie, ale na kilku podobnych (pod względem ilości ludzi)spędach, których byłem obowiązywał całkowity zakaz wnoszenia szklanych przedmiotów. I tu chyba jest przysłowiowy kot pogrzebany, ponieważ nie uśmiecha mi się zostawić przed bramką mojego kufla. A co wy na ten temat sądzicie??
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
W sumie jest to bardzo dobry pomysł. Ale jest jedno "ale". Nie wiem jak na tej imprezie, ale na kilku podobnych (pod względem ilości ludzi)spędach, których byłem obowiązywał całkowity zakaz wnoszenia szklanych przedmiotów. I tu chyba jest przysłowiowy kot pogrzebany, ponieważ nie uśmiecha mi się zostawić przed bramką mojego kufla. A co wy na ten temat sądzicie??
Jakoś nie wyobrażam sobie przeszukiwania damskich torebek. Z drugiej jednak strony, mogą być problemy przy nalewaniu - obsługa może się zdziwić, widząc że wyciągamy własne szkło. I kłopot gotowy.
I bądź tu mądry?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bigrobeert
ART, to dobry pomysł.Mogę miec otwarte cała dobę.Karimata,styropian,śpiwór i można biesiadować od piatku do wtorku. Szklanki będą ambera.
Obyś bratku w złą godzinę nie wypowiedział: właśnie się zastanawiałem co ze sobą począć o 5 nad ranem w niedzielę 1 maja? A tu proszę: "Pod Kasztanami" spędzę miłe chwile...
Ale się dzieje! Będzie nowa knajpka Ambera,super!Na pewno wypijemy tam "kilka" piwek.
A co do Festwalu, na terenie 25 tys.mkw. stanie największy na świecie namiot 16 m. wysokości w środku stoły i ławy dla gości i jak by tam lali piwko w plastiku to bym się zdziwił . Ale u nas wszystko możliwe
Fragment z wczorajszego trójmieskiego wydania "Dzień Dobry" (str. 23):
Międzynarodowy Festiwal Piwa im. Jana Heweliusza połączony z targami napojów i urządzeń gastronomicznych odbędzie się w Gdańsku między 30 kwietnia a 3 maja. W tym czasie na pl. Zebrań Ludowych powstanie piwne miasteczko. Na terenie o pow. 25 tys. mkw. stanie największy na świecie namiot (16 metrów wysokości), scena, ławy i stoły dla gości. Spodziewamy się kilkudziesięciu tysięcy gości - mówi Szymon Jankowiak z biura organizacji imprezy, która ma być największym tego typu wydarzeniem w tej części Europy.
Gospodarzem festiwalubędzie Tadeusz Drozda. W programie koncerty m.in. Detko Band i Gdańskiej Orkiestry Ogrodowej, konkursy i codzienne piwne biesiady. Chętni będą mogli spróować około 200 gatunków piwa. Obecność na festiwalu i targach zapowiedzieli przedstawiciele 30 browarów, głównie z Niemiec, Austrii i Belgii. To okazja do posmakowania trunków, których na co dzień nie próbujemy - zapowiada Jankowiak. Na imprezie coś dla siebie znajdą nie tylko smakosze, ale także wielbiciele nowinek. Zaprezentowana zostanie m. in. aparatura dla minibrowarów, które zdobywają w Polsce coraz większą popularność.
Wytłuszczony przeze mnie fragment, a szczególnie ta coraz większa popularność minibrowarów w Polsce wzbudziła we mnie nie ukrywaną wesołość, wszak jak wszyscy zaobserwowaliśmy, w ostatnim czasie przybytki tego typu rosną w naszych miastach i wsiach jak grzyby po deszczu...
Comment