Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
No coś ty! Przecież woda morska jest zimna i słona
Co do zimności ,polemizowałbym W Wisełce i Międzywodziu była o dziwo cieplusia i popływaliśmy sobie z 20 minut Fale też niczego sobie.W jeziorku (około 1 km dalej) cieplejsza,ale morze ...to morze i nawet później Bosman beczkowy smakuje prawie jak" Braciszek"
A propos wracając do Grodu Gryfa podwieziemy Kolegę Abernacka i z pewnością "chwilkę z Wami " zostaniemy jeśli pozwolicie
Bądź sobą - wybierz wodę morską Oj szykuje się sobota - może jakiś meczyk, na trzeźwo
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Żeby czasem gałka nie okazała się nietrzeźwa Hmm ja mam piłeczkę ale jadę pociągiem i nie chcę mi się jej targać. Kupimy jakąś plażówkę w Karwii za 10 PLN i rozegramy mecz stulecia
Bezkrytcznie uwierzyłem Wujciowi- no ale to neoliberał i na pewno specjalnie mnie zmylił
Po pierwsze, wypraszam sobie! Jestem klasycznym liberałem, a nie żadnym "neo..." Ale zmyliłem (na marginesie: nie Ciebie, ale JAcksona) faktycznie specjalnie - źle mi się dodały cyferki na mapie (nie chciała nic wypluć, musiałem zliczać samodzielnie).
Woda w KB tradycyjnie jest dość zimna - pewnego razu miała 11 stopni . Co do wchodzenia do wody, to na miejscu nie ma strzeżonego kąpieliska, i o ile nie znajdzie się wśród nas trzeźwy(!) ratownik, to zakaz kąpieli czyli czarna flaga
Niestety z powodów transportowych nie dojadę do Karwieńskich Błot - JAckson wyjeżdża z Wrocławia wcześniej niż ja mogę, a tłuc się samotnie pociągiem w dwie strony po kilkanaście godzin to ponad moje siły.
Ostatnia zmiana dokonana przez jerzy; 2005-07-03, 11:34.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
W Karwieńskich Błotach będę z jednostką pływającą, kajakiem ( nadającym się też do pływania po morzu). Do tego zamierzam się tez udać na pobliskie jezioro Żarnowieckie, jedno z największych na Kaszubach i jedno z piękniejszych w Polsce oraz całe je przepłynąć powyższym sprzętem. Znalazłem gdzieś w necie, że o tej okolicy pisał Żeromski, "że ptak staje tu w locie i na skrzydłach nieruchomych się waży, bo nie może się napatrzyć tego cudu ziemskiego."
Wujcio - nie wiedziałem, że z grubsza masz ponad 100 lat Ja mam młodszego ratownika to chyba sobie mogę wchodzić do wody kiedy i gdzie chcę
Niestety z powodów transportowych nie dojadę do Karwieńskich Błot - JAckson wyjeżdża z Wrocławia wcześniej niż ja mogę, a tłuc się samotnie pociągiem w dwie strony po kilkanaście godzin to ponad moje siły.
Wybacz Jerzy - tak wyszało, że urlop mamy trochę wcześniej.Dyspozycja od szefostwa. Szkoda przesiedzieć we Wrocku dwa dni.
Coś mi trzeszczy w samochodzie - mam nadzieję, że dojadę.
Piłkę mógłbym wziąść, ale taką normalną - nożną, nie plażową.
Gaby i Lwówki zakupione - został Czarnków. Być może (jeżeli urlop będziemy mieć od czwartku włącznie) będziemy musieli/chcieli jedną noc spędzić gdzieś w Polsce. MOże będzie to Czarnków, może Gdynia - jeszcze nie wiemy.
Taka impra się szykuje więc muszę tam być i wypić piwko z wami.
Dojadę w sobotę gdzieś o 14.00-15.00, będę jechał z Gdańska samochodem więc mogę kogoś lub coś zabrać
Comment