To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Nabyłem niemałą ilość Ciechana - o ile dotrwa do piątku (bo, k**** m**, nie chcą mi dać wcześniej urlopu), to jakoś go dowiozę nad morze. Będę jechał we wczesnych godzinach rannych, więc nie powinien się zbytnio zagrzać.
Wiadomości z frontu: BIGBowcy dotarli na miejsce wczoraj kole południa. Dziś ponoć cała ekipa wybrała się do Tawerny "Knot" na Ambera - ale jakoś wcześnie (21:30) wrócili...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
I kto tu jest (neo)liberałem???
Wiadomości z frontu: BIGBowcy dotarli na miejsce wczoraj kole południa. Dziś ponoć cała ekipa wybrała się do Tawerny "Knot" na Ambera - ale jakoś wcześnie (21:30) wrócili...
Kurde zostałem wykryty, a w ogóle to jestem także (neo)inwestorem
Wieści z frontu są też takie: kupili piłkę, ja mam pompkę. Będzie dobrze
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Niestety mimo prób nieuda mi się zjawić na minizlocie. Chociaż chciałbym poznać forumowiczów. Praca mnie zatrzymuje ,a że pracuje dopiero od 7 dni to na urlop nie mam co liczyć. Następnym razem
"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Niestety mimo prób nieuda mi się zjawić na minizlocie. Chociaż chciałbym poznać forumowiczów. Praca mnie zatrzymuje ,a że pracuje dopiero od 7 dni to na urlop nie mam co liczyć. Następnym razem
To trza zmienić profil że juz mający pracę inżynier
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Pidipivovar Pod Kalousem to obecnie bodajże najmniejszy spośród legalnie działających browarów w Czechach. Mieliśmy go odwiedzić jeszcze w marcu, ale ,corona, pokrzyżował nam plany .
Browar znajduje się w małym prywatnym domku we wsi Žerotín. Kiedy podjechaliśmy pod bramę, nawet...
Na obrzeżach ładnego miasteczka Havlíčkův Brod od 2016 roku działa mały browarek Čechovka. Swoją lokalizację współdzieli w jednym budynku ze sklepem spożywczym, oraz hospudką.
Niestety w tej hospudce nie napijemy się piwa z tego browaru. Na początku działalności browaru podobno...
Comment