9-10(8-10).07.2005 Minizlot w Karwieńskich Błotach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Nareszcie odpocząłem tak jak należy. Było upalnie, na przemian zimne i ciepła woda w morzu, czysty piaseczek na plaży i co najważniejsze dobre piwo (na przemian Lwówek, Czarnków, Kiper).
    Jeszcze długo będę wspominał naszą wspólną biesiadę w tawernie "Knot" w doborowym towarzystwie. Przy chłodnym niefiltrze z browaru Amber (wielkie podziękowania dla Simona) i dominikańskim cygarze bawiliśmy się przednie .
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• zythum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.08
      • 8305

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO jak było fajnie. Zaczęło się od kąpieli w Gdyni i świetnego Gocha w prześwietnym towarzystwie Abernackiego. Potem rzut nad morze i kąpiel w prześlicznej krystalicznie czystej i wcale nie zimnej morskiej wodzie. Potem spotkanie z nastepnymi przesdstawicielami prześwietnego towarzystwa. Zabawa, piwo, OGNISKO i nocna kąpiel. Rano ból głowy - znaczy zabawa była przednia Od rana luźna atmosfera, kąpiele na mieliźnie, rybki i kociołki (dzięki Bury) a potem ZABAWA w Tawernie i żołniersko - patriotyczny powrót
      Rano jednak tak zatęskniłem za rodziną, że raz dwa trzy - nie płacąc rachunku wymknąłem się z działeczki.
      Dzięki Wam za przypomnienie jak pięknie jest nad polskim Morzem. Ech zostałbym z Wami jeszcze ale tęsknota i robota przeważyły szalę
      Last edited by zythum; 2005-07-12, 13:19.
      To inaczej miało być, przyjaciele,
      To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
      Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
      Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
      Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
      Królowie banków, fabryk, hut
      Tym mocni są, że każdy kradnie
      Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• cyborg_marcel
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 3467

Zythum, chyba naprawdę musiało być wybuchowo, skoro nie masz na co narzekać i samych pozytywnych przymiotników używasz (koniec epoki wielkiej negacji???)
        Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• Pogoniarz
          † 1971-2015 Piwosz w Raju
          • 2003.02
          • 7971

Zabawa była bardzo miła,a Zythum narzekał oj narzekał,ale na polską reprę W Knocie pośpiewali my,popili .Bałtyk w Karwieńskich Błotach chłodnawy,ale cóż to tam dla Nas .Miło było poznać i porozmawiać z nowo poznaną bracią forumową i nie tylko forumową Nawiązała się też nowa "miłość"warszawsko-gdyńska rudowłosa ośmiomiesięczna doskonale pływająca w morzu piękność, bokserka Heksa i trzymiesięczny przystojny pijący niekoncernowe piwo Amik.Ani tak się spodobało,że chce ze mna wszędzie jeździć Ach ten kociołek Burego... Było git i już- no jak nie jak tak Poza tym jedna Maleńka dowiedziała się,że nigdy nie należy mówić nigdy
          Last edited by Pogoniarz; 2005-07-12, 14:12.

Prawie jak Piwo
          SZCZECIN

Comment

• zythum
            • 2001.08
            • 8305

No tak, jedynym poważnym zgrzytem Minizlotu była gra polskich siatkarzy

Comment

• Pogoniarz
              • 2003.02
              • 7971

Jakim cudem w niedzielę tak rano wstałeś Ja kole 6:00 i z Abernackim ruszyliśmy nad morze i nawet nie wiedzieliśmy,że Cię już nie ma

Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

Comment

• zythum
                • 2001.08
                • 8305

Wstałem rano bo Irony wstały rano A jak wstałem to się mi Igorek smiejący się objawił więc decyzja była prosta.

A Królem Zlotu został na wszystko przygotowany "składany i pompowany z instrukcją obsługi" EMES

Comment

• cyborg_marcel
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.03
                  • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
                  Wstałem rano bo Irony wstały rano
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
                  A Królem Zlotu został na wszystko przygotowany "składany i pompowany z instrukcją obsługi" EMES
                  to musiała być nad wyraz ciekawa impreza
                  Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• iron
                    • 2002.08
                    • 6717

Oj była ci ona ciekawa ze wszechmiar i stała pod hasłem NORMALNOŚCI

Ale więcej to może jutro, dziś już ledwie żyję, zwłaszcza po przejrzeniu zaległych 17 stron postów
                    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• bury_wilk
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.01
                      • 2655

No i na mnie przyszła kolej. Wróciłem ...
                      Na razie tak na szybciora...
                      Wielkie dzięki dla wszystkich, którzy się zjechali. Mam nadzieję, że się podobało.
                      W dniach kolejnych nie zamykano nam Tawerny przed nosem, czyli impreza nie wyszła właścicielom i innym gościom bokiem . Osobne podziękowania, dla Simona, za beczkę, szkoda tylko, że z beczką nie dotarł sam Simon...
                      Jeśli ktoś mógłby wrzucić jakieś foto, to byłoby "jo" (yo?).
                      Jak się pozbieram z robotą, to może cośbym jeszcze dopisał...
                      Lubię kiedy się zieleni
                      Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• emes
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.08
                        • 4275

Tam było tak żle , że po zlocie zostałem tam jeszcze tydzień Wróciłem wczoraj o godz 21. Dzięki za miłe i wesołe spotkanie zlotowe Po spotkaniu zlotowym były m.in. wycieczki np na Hel, do np fokarium ( www.fokarium.pl ), Diabelskiego Jaru, Diabelskiego Kamienia, Grot Miechowskich itd. Do tego przepłynąłem kajakiem wzdłuż i wszerz piękne jezioro Żarnowieckie (chciałem z niego popłynąć do morza, ale na drodze stanęła mi śluza i jakiś tam wodospadzik). Na morze też przyszedł czas. Pięknego dnia, popłynąłem kajakiem z Karwieńskich Błot II do Dębek i spowrotem. Po morzu jak nie ma krótkich i "wysokich" fal pływa sie kajakiem wręcz rewelacyjnie, no i te widoki (szczególnie tuż przed zachodem słońca), atmosfera, przestrzeń, jak się trochę bardziej w morze wypłynie
                        A ponieważ 1,5 tygodnia mojego pobytu cały czas była piękna pogoda, to jestem w nocy z powodu mojej obecnej karnacji prawie niewidoczny

Comment

• piotrrat
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2002.11
                          • 730

Działo się działo! Zamieszczam kilka fotek , szkoda tylko że nie zrobiliśmy takiej zbiorowej fotki co by się wszyscy zmieścili
                          Attached Files

Comment

• piotrrat
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2002.11
                            • 730

A , jeszcze biżuteria
                            Attached Files

Comment

• Wujcio_Shaggy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.01
                              • 4628

Tu muszę wznieść zdrowie Pani ze sklepu, która przyjęła od nas (na zakończenie turnusu) prawie 100 pustych flaszek po piwie...

Oczywiście, poza tak materialnymi pamiątkami, które pozostawili po sobie uczestnicy mini-zlotu, zostało wiele świetnych wrażeń i wspomnienie wspaniałej, wspólnej zabawy . Co nieco z tego zostało utrwalone w technologii Digital 8 i zostanie udostępnione zainteresowanym (oczywiście nie wszystkim zainteresowanym, a tylko tym, którzy byli obecni ) po pokonaniu pietrzących się (jakżeby inaczej!) trudności technicznych...

Dzięki wszystkim za spotkanie
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• Pogoniarz
                                • 2003.02
                                • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
                                Tu muszę wznieść zdrowie Pani ze sklepu, która przyjęła od nas (na zakończenie turnusu) prawie 100 pustych flaszek po piwie...

Oczywiście, poza tak materialnymi pamiątkami, które pozostawili po sobie uczestnicy mini-zlotu, zostało wiele świetnych wrażeń i wspomnienie wspaniałej, wspólnej zabawy . Co nieco z tego zostało utrwalone w technologii Digital 8 i zostanie udostępnione zainteresowanym (oczywiście nie wszystkim zainteresowanym, a tylko tym, którzy byli obecni ) po pokonaniu pietrzących się (jakżeby inaczej!) trudności technicznych...

Dzięki wszystkim za spotkanie
                                Bardzo chętnie pooglądamy z Anią co się działo,jeśli można
                                Wypadzik wspominamy bardzo miło i dziekujemy za gościnę;pozdrawiamy wszystkich mini zlotowców, no jak nie jak tak
                                Do zobaczenia na piwnym szlaku
                                Last edited by Pogoniarz; 2005-07-20, 00:16.

Prawie jak Piwo
                                SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...
                                X