Mistrzu w Świebodzinie: 13 lub 14 lub 15 maja

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mistrzu
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2003.08
    • 750

Mistrzu w Świebodzinie: 13 lub 14 lub 15 maja

Czy ktoś z koleżanek lub kolegów poleciłby lokal wart odwiedzenia w tej miejscowości?
    Last edited by Mistrzu; 2005-05-10, 21:07.
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=3974 . Zawsze można skorzystać z wyszukiwarki.

Comment

• pieczarek
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.06
      • 5011

Niestety, nie będę w tych dniach na miejscu, akurat wyjeżdżam do Poznania.

Zajdź do baru naprzeciwko dworca kolejowego. Sprzedają tam beczkowe piwa z browaru w Witnicy, w tym portera.

Pytaj też o starą siedzbę straży pożarnej przy placu Wolności. Z drugiej strony skrzyżowania jest w podwórku bar, gdzie można się napić (przynajmniej do niedawna tak było) piwa z Łodzi.

Idź do muzeum w ratuszu (w piątki wstęp darmowy). Jest tam mała ekspozycja dotycząca piwnej historii miasta. Wejdź na wieżę ratuszową (tu już chyba wstęp płatny) i spojrzyj z góry na zabudowania browaru Peschela położone zaraz przy wschodniej ścianie rynku. Łatwo je rozpoznasz, bo zachowały się kominy (a w zasadzie parniki) ze słodowni.

Comment

• Mistrzu
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.08
        • 750

Krzysiu, nie musisz się popisywać...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
        http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=3974 . Zawsze można skorzystać z wyszukiwarki.
        Krzysiu, nie musisz się popisywać znajomością działania FORUM bo ja też pare lat z niego korzystam. Twoja porada jest troszeczkę nie użyteczna, bo delikatnie ujmując....jest bardzo przestarzała. TWOJE WPISY SĄ Z WIOSNY 2002 ROKU! A przez 3 lata mogło się dużo zmienić, nieprawdaż?

Dziękuję Pieczarku za informacje. Będzie mi miło odwiedzić wskazanie przez Ciebie miejsca. Szkoda tylko, że wyjeżdżasz w tym czasie do Poznania.

Comment

• pieczarek
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.06
          • 5011

Ja wyjeżdżam do Poznania, dokładnie tak samo, jak Ty przyjeżdżasz do Świebodzina. Nie będzie mnie 13 lub 14 lub 15 maja. Być może nie wszystko stracone.

Comment

Przetwarzanie...