Czy ktoś z koleżanek lub kolegów poleciłby lokal wart odwiedzenia w tej miejscowości?
Mistrzu w Świebodzinie: 13 lub 14 lub 15 maja
Collapse
X
-
-
Niestety, nie będę w tych dniach na miejscu, akurat wyjeżdżam do Poznania.
Zajdź do baru naprzeciwko dworca kolejowego. Sprzedają tam beczkowe piwa z browaru w Witnicy, w tym portera.
Pytaj też o starą siedzbę straży pożarnej przy placu Wolności. Z drugiej strony skrzyżowania jest w podwórku bar, gdzie można się napić (przynajmniej do niedawna tak było) piwa z Łodzi.
Idź do muzeum w ratuszu (w piątki wstęp darmowy). Jest tam mała ekspozycja dotycząca piwnej historii miasta. Wejdź na wieżę ratuszową (tu już chyba wstęp płatny) i spojrzyj z góry na zabudowania browaru Peschela położone zaraz przy wschodniej ścianie rynku. Łatwo je rozpoznasz, bo zachowały się kominy (a w zasadzie parniki) ze słodowni.Comment
-
Krzysiu, nie musisz się popisywać...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiuhttp://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=3974 . Zawsze można skorzystać z wyszukiwarki.
Dziękuję Pieczarku za informacje. Będzie mi miło odwiedzić wskazanie przez Ciebie miejsca. Szkoda tylko, że wyjeżdżasz w tym czasie do Poznania.Comment
Related Topics
Collapse
-
Piwo spod Lubowli (Stará Ľubovňa) na Spiszu, a całym tym miejscu, gdzie jest warzone więcej tutaj:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...tville-taberna
W składzie m.in. wędzony słód...-
Channel: Słowacja
2024-11-23, 00:18 -
-
W sobotę, 25 stycznia od godz. 11:00 liberecki Azyl Pivni Bar zaprasza na 11. IPA Festivalek.
Byłem na dwóch edycjach i ze dwa razy bez okazji - zawsze było klimatycznie i piwnie smacznie.
Zapowiadają serwowanie ponad 130 różnej maści IP na trzech piętrach lokalu....-
Channel: Festiwale piwne
-
-
13 lutego 2024 roku o godz. 18:00 w Resursie Obywatelskiej w Radomiu odbędzie się prezentacja na temat Browaru J. Saskiego. W ramach retrospotkania zostanie przybliżona historia browaru przy ul. Limanowskiego. Będzie również obecny Jarosław Kołsut, który opowie o reaktywacji browaru w 2024...
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-02-01, 15:04 -
-
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
-
Channel: Czechy
-
-
Niezwykły browar restauracyjny założony w 2017 roku.
Obiekt powstał w dawnej wielkiej hali magazynowej w niezbyt atrakcyjnej dzielnicy miasta, u podnóża ponurego osiedla mieszkaniowego, składającego się z wysokich kwadratowych punktowców.
Niecały kilometr od browaru znajduje...-
Channel: Kolumbia
2020-03-06, 11:49 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment