Czy dobrze zrozumiałem: zythum zrezygnował to znaczy, że jest wolne miejsce. A ja zapytam: czy znajdą się dwa miejsca na jedną noc z piątku na sobotę, może być na podłodze
Bardzo mi przykro ale już będzie bardzo trudno o jakiekolwiek nowe miesjca. Nawet jak się zwolniło miejsce po Panie obrażalskim. Listę zakończyłem uzupełniać na kol. PPNSie bo nikt więcej się nie zgłaszał przez dłuższy czas - i tak jest dużo więcej osób niż Paweł chciał przyjąć - jutro będę z nim rozmawiał o tej liczbie osób która się zgłosiła do PPNSa włącznie, pomijając tych co się wypisali z przyczyn różnych.
Dzisiaj z ciekawości zajrzałem na stronne 'PKP-rozkład jazdy" w celu znalezienia dla siebie dogodnego połączenia z Żywcem. Troszeczkę się przeraziłem, gdy w rubryce "czas jazdy" wyświetlił mi się czas 9 godzin i 50 minut lub 9 godzin 13 minut. Mam nadzieję, że ktoś z Trójmiasta oprócz mnie jeszcze ze mną pojedzie, ponieważ perspektywa dziesięciogodzinnej jazdy przyprawia mnie o lekkie mdłości I jeszcze jedno czy uda mi się pójść do pracy na pierwszą zmianę ( wtedy pojawię się w Żywcu już o 17,07) czy na drugą zmianę ( wtedy pojawię się niestety o 00,29 w sobotę ).
PS. Cały czas przyjmuję zamówienia na Rycerza z Gościszewa.
PS II. Prawie bym zapomniał. Proszę nie zapomnijcie zabrać ze sobą na giełdę ręczników barmańskich dla mnie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Dzisiaj z ciekawości zajrzałem na stronne 'PKP-rozkład jazdy" w celu znalezienia dla siebie dogodnego połączenia z Żywcem. Troszeczkę się przeraziłem, gdy w rubryce "czas jazdy" wyświetlił mi się czas 9 godzin i 50 minut lub 9 godzin 13 minut. Mam nadzieję, że ktoś z Trójmiasta oprócz mnie jeszcze ze mną pojedzie, ponieważ perspektywa dziesięciogodzinnej jazdy przyprawia mnie o lekkie mdłości I jeszcze jedno czy uda mi się pójść do pracy na pierwszą zmianę ( wtedy pojawię się w Żywcu już o 17,07) czy na drugą zmianę ( wtedy pojawię się niestety o 00,29 w sobotę ).
PS. Cały czas przyjmuję zamówienia na Rycerza z Gościszewa.
PS II. Prawie bym zapomniał. Proszę nie zapomnijcie zabrać ze sobą na giełdę ręczników barmańskich dla mnie
Wyjedź Panie Marcinie ze Szczecina -szybciej się dojedzie
Dzisiaj z ciekawości zajrzałem na stronne 'PKP-rozkład jazdy" w celu znalezienia dla siebie dogodnego połączenia z Żywcem. Troszeczkę się przeraziłem, gdy w rubryce "czas jazdy" wyświetlił mi się czas 9 godzin i 50 minut lub 9 godzin 13 minut. Mam nadzieję, że ktoś z Trójmiasta oprócz mnie jeszcze ze mną pojedzie, ponieważ perspektywa dziesięciogodzinnej jazdy przyprawia mnie o lekkie mdłości
To jeszcze nic - podróż ekipy bialskopodlaskiej pochłonie 12 godzin . Jesteśmy jednak dobrej myśli i oczywiście będziemy odpowiednio zaopatrzeni
(...)PS. Cały czas przyjmuję zamówienia na Rycerza z Gościszewa.
(...)
Niestety już muszę zamknąć liste chętnych na Rycerza. Jadę niestety pociągiem, wiec mam bardzo ograniczone możliwości. Mam nadzieję, że rozumiecie mnie.
A ja byłbym wdzięczny za piwa z wymienionych browarów: Bojanowo, Browar na Jurze (Boner), CK, Chociwel, EDI, Imielin, Jagiełło, Janów, Kormoran, Krajan (jasne), Leżajsk, Łódź, Romus, Stanley, Szwejk, Vifling, Zodiak.
Czy ktoś przywiezie do Żywca Piwa z Zodiaka?Oferuję w zamian coś ze Śląska.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Kłodawa najbardziej po drodze jest zmotoryzowanym paprykarzom
Ja, jeśli wogóle dotrę (cholera wie, ale cały czas mam nadzieję) łykam wszystko co macie w regionie w małych buteleczkach.
Niestety w naszym regionie w małych buteleczkach nie mamy właściwie nic U nas jak się pije to od razu w dużych
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Koniec opieprzania się po krzakach, pora na konkrety, czyli bulenie kasy :-D
Umówiłam się z Pawłem, że kasiorę za nas wręczę mu gotówką, a ponieważ chyba nie wyobrażacie sobie, że będę robiła zbiórkę na miejscu zarządzam, co następuje:
Jak już wspomniałem w temacie o browarze Clock, https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...67#post2324167 we wrześniu 2021 zakończono definitywnie warzenie w "dolnym browarze" na Školní w centrum miasteczka, skupiając się na produkcji w "górnym" tuż przy stacji ČD.
Taka...
Wokół Kolina już od jakiegoś czasu działają sobie dwa browary, a od tego roku w centrum miasta rozpoczął swoją działalność trzeci browarek o nazwie Pivovar Prádelník.
Swoją siedzibę browarek ma w dwupiętrowym, kwadratowym domu żywcem wyjętym jakby z lat 70-tych. Jak to mam...
Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...
Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
Comment