Przyznaj się, że CHCESZ, aby ten wasz barak nazywać tym mianem
barak!!! potwarz!
gdyż jest to oczywiście farma, gospodarstwo prowadzące hodowlę bydła lub owiec, pierwotnie na obszarze Ameryki Łacińskiej, następnie w Ameryce Płn.; w USA także: gospodarstwo rolne, warzywnicze i sadownicze - nie byłeś, to nie wiesz!!
Ostatnia zmiana dokonana przez yemiołka; 2005-06-03, 14:01.
Tak, pociągiem 15 minut
dlatego myślę, co by przyrowercować, a potem wracać pociągiem. Zależy jeszcze, kiedy ta burza ma się niby zacząć, jeśli o tej porze, co w poniedziałek, to zdążymy
Pomysł na kompleks z pensjonatem i browarem, gdzie samym się jest producentem lokalnej żywności, nie jest nowy. Na takowy też wpadła rodzina Durkovych, w niewielkiej miejscowości o ciekawej nazwie- Żabokreky nad Nitrou. Ta nie ma nic specjalnego do zaoferowania, za to przez jej centrum przebiega...
Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06
Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
Comment