Ja po przedyskutowaniu z moim "księgowym" doszedłem do wniosku,że mój budżet na ten miesiąc może nie wytrzymać takiego wyjazdu.Więc z żalem muszę stwierdzić,że do Częstochowy raczej nie zawitam
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Nareszcie jest konkretny termin. Myślę że wszystkim chętnym będzie pasował.
A jeśli nie to przestawcie sobie sprawy z czwartku na inny termin i już będzie dobrze.
No to bawcie się bezemnie.ja pracuje na popołudniu.Wasze zdrowie
Ja planowałem ze wpadnę po pracy. A dziś zadzwoniono do mnie z pracy, że jutro mam być w robocie na noc. Więc jeśli wpadnę to tak jak zwykle, na chwilę.
No chłopaki, nikogo nie było? Ja nie mogłem się pojawić bo dzwonili po mnie z pracy i musiałem być w robocie wcześniej .
Jakaś relacja, lista obecności?
No chłopaki, nikogo nie było? Ja nie mogłem się pojawić bo dzwonili po mnie z pracy i musiałem być w robocie wcześniej .
Jakaś relacja, lista obecności?
... jesteś usprawiedliwiony.
Btyliśmy:
Doodeck
jasiu_piwosz
ZIOMEK2
Osoby towarzyszące
- razem sześć osób
Atmosfera była pogodna, trochę się pogadało, zjadło i wypiło przy muzyce z Radia Karolina ... przeboje lat '60 / '80 - kolejny dzień dyskotekowy
( wcześniej w ten dzień grały kapele na żywo !).
Piwo dla mnie było obojętne, Ciemne z posmakiem przypalonej kawy Inka ( pierwszy raz ten smak ), od 4,5 zł - 5 zł / 0,5 l.
Ja siedziałem do końca meczu Wisły ( na głucho bo na parkiecie wiły się jakieś nastolatki ... ) to tragedia polskiej piłki klubowej !
Gdy już " wszyscy wyszli ", zjadłem " Piwny placek " ( 10 zł, mogę polecić - w/g oferty ) i ... do domu.
Dziękuję jasiowi_piwoszowi za upominek. Miodowe ma być lada chwila !
Jestem już zmęczony tamtym miejscem ! Kaca nie było
W tym tygodniu wybrałem się do katowickiego Spiża. Wypiłem tylko jedno, ale za to najmocniejsze piwo. Przez sześć godzin miałem smak w ustach. Nie przypuszczałem, że na starość można mieć takie doznania. Specjalnie byłem wcześnie, aby nic nie przeszkadzało w delektowaniu się smakiem piwa. Na fotkach browar na zewnątrz.
Drugi browar w dzielnicy Bubeneč rozpoczął swoją działalność w czerwcu tego roku.
Výstaviště- to spory teren na którym oprócz browaru znajduje się planetarium, lapidarium, teatr, hotele, basen, hale sportowe, oraz wiele innych, ciekawych obiektów. Do najciekawszego należy...
Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
W browarze pracują...
Gdy w jedynym sensownym browarze (nie warzącym kölschów) Braustelle w Köln https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...59#post2335759 spróbujemy już wszystkich piw, a chcemy jeszcze wypić coś ciekawego, w ciągu niecałej pół godziny jazdy pociągiem możemy przemieścić się do Bonn. Funkcjonują...
Takie browarki to lubię, cisza spokój, a wokół browaru same pola. Ptaszki śpiewają, gdzieś w oddali kombajn kosi zboże, a my w tak pięknych okolicznościach przyrody sączymy smaczne piweczka, no życie jest piękne .
Miejscem założenia rodzinnego browaru jest...
Comment