A może na piwko do Spiża w Katowicach ?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
    Czasem "w przelocie", można gdzieś wskoczyć na jedno
    ja tak czasem wpadam w wczesnych porach na poczytanie gazet przy piwku (C.K. browar), więc opcja katowicka mi średnio odpowiada. tym bardziej, że przypomina mi się patent z Ermitarzem w Krakowie (wejściówka zawierała dwa piwa, które przynosili ci od razu ). niemniej bezgotówkowa obsługa mi się podoba!

Comment

• ZIOMEK2
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.09
      • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
      ja tak czasem wpadam w wczesnych porach na poczytanie gazet przy piwku (C.K. browar), więc opcja katowicka mi średnio odpowiada. tym bardziej, że przypomina mi się patent z Ermitarzem w Krakowie (wejściówka zawierała dwa piwa, które przynosili ci od razu ). niemniej bezgotówkowa obsługa mi się podoba!
      .. .mnie też - warzone będzie i ... dostępne pod koniec lipca - patrz na stronę - kto ma propozycję TAM na piwo ?

Comment

• ZIOMEK2
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.09
        • 2523

Jutro piszę ...
        A gdzie te fotki ?

Comment

• ZIOMEK2
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.09
          • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
          A gdzie ja napisałem że wiem wszytko? Zaznaczyłem przecież że byłem ledwie 20 minut, i opisałem pierwsze wrażenie
          Chyba żle Cię zrozumiałem ?

Przepraszam !

Comment

• jasiu_piwosz
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.12
            • 620

Spotkanie u Spiża

Chyba już wszystko zostało napisane na temat tego spotkania ale ja jednak wpiszę tu jeszcze swoje 3-grosze.

Grosz 1 - lokal ; 2 poziomy , duży , przestronny , gdzie człowiek czuje się na pełnym luzie [ nikt mnie nie zadeptuje a gość obok nie wkłada mi łokcia w kufel] .

Grosz 2 - obsługa ; może jeszcze niezbyt doświadczona ale bardzo się starająca o to aby wszystko było OK [uśmiechy na ustach i dbanie o to by na stołach nie rosły piramidy nac
            zyń i kufli dają bardzo pozytywny efekt ] .

Grosz 3 - piwo i jedzenie ; o piwie nie będę pisał gdyż nie jestem w stanie tego wyrażić
            [ piłem jasne i pszeniczne ---- wspaniałe ]
            jedzenie ; bardzo dobre
            [ prosiak - pyszna rewelacja, chleb ze smalcem spiżowym - super , utopki też dobre ]

Comment

• jasiu_piwosz
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.12
              • 620

PODZIĘKOWANIA dla Ziomka 2 i Dodka za wspaniałe towarzystwo.
              Dla Ziomka za reklamę utopków.
              Jedynym minusem tej imprezy było chyba to iż było nas tam mało .
              No ale niekiedy nie liczy się ilość ale jakość.
              WSZYSTKICH obecnych i nieobecnych [ Wasza strata] - ZDROWIE
              Muszę także napisać o tym iż miałem okazje poznać i porozmawiać z samym szefem czyli z panem SPIŻEM . Pan SPIŻ jest bardzo miłym i komunikatywnym człowiekiem z którym wspaniale dyskutuje się na tematy piwne i nie tylko.
              PANA ZDROWIE
              Dziękuję za rozmowę i pysznego pszeniczniaka .
              Pozdrawiam także wszystkich pracowników a szczególnie sympatyczną barmankę która cierpliwie znosiła moją cyfrówkę .

Będziemy u WAS bywać ale z niecierpliwością czekamy na piwa warzone na miejscu z nadzieją że będą równie dobre i smaczne w niekończących się ilościach.

Comment

• Piecia
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.02
                • 3312

byc moze już jutro napiję się piwka w katowickim Spiżu - zapewne w trakcie koncertu U2 ;D - chętnych zapraszam na spotkanie
                Koniec i bomba,
                Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• ZIOMEK2
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.09
                  • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jasiu_piwosz
                  Jedynym minusem tej imprezy było chyba to iż było nas tam mało .
                  ... w sumie było nas ośmiu ( 5 szt. plus osoby towarzyszące ).

A było tak...

Adam16 i ZIOMEK2 zjawili się przed godz. 18, ten drugi zakupił kartę ( w kasie przy wejściu ) na wydatki w lokalu i zaraz pobiegł po Spiż - Mocne...

Siadamy i rozmawiamy, po godz. 18 przychodzi piotrsh ze swoim piwkiem i się przysiada - rozmowa trwa - Adam16 opuszcza nas ( siła wyższa ).
                  Po godz. 19 zjawia się Doodeck z osobami towarzyszącymi - bierzemy kolejne piweczka i się przesiadamy na wygodne sofy ( ? ) do boksów ( ? ).
                  Rozmawiając bierzemy kolejne piwka i konsumpcję ( Doodeck robi niespodziankę i przynosi Utopence ).
                  Około godz. 20 dołącza się jasiu_piwosz z osobą tow. - piotrsh musi się z nami pożegnać.
                  Oczywiście od czasu do czasu penetrujemy i poznajemy lokal, i... spoglądamy na znajome twarze
                  ( przydały by się jakieś chorągiewki z logo browaru - tak z Adamem16 stwierdziliśmy wcześniej ).
                  Od godz. 21 promocja - piwo Jasne po 2 zł, więc kupujemy dalsze i konsumpcję ( świnia z rożna dla " jasia " - Doodeck ! - co Ty jadłeś ? )
                  Jeszcze przed godz. 22.00 tow. osoby Doodeck'a wychodzą z lokalu... zaczyna grać kapela ( rock i jego przeróbki ).
                  Zaczyna być głośno ale na szczęście kapela robi 15 - to min. przerwy podczas których można swobodnie pogadać !
                  Póżniej robimy zdjęcia, rozmawiamy z Właścicielem Firmy - jasia_piwosza taniec i kolejna konsumpcja...
                  Karta płatnicza okazuje się wygodna ( jedynie przy zakupie warto sprawdzić jej stan ) ponieważ nie babrzesz się pieniędzmi i... inne.
                  Póżniej Doodeck nas żegna - ja wychodzę na papierosa i pytam w kasie o PKP... " jasiu " z osobą tow. tańczy i godzinę póżniej wychodzą - kapela przestaje grać ( za darmo - normalnie 5 zł przy godz. 21.00 - czas imprez ) około godz. 2.00
                  Ja zostaję do końca, dziękuję wszystkim za obsługę i piwo, a także klimat i ...do domu

Podobieństwo z osobami... jest przypadkowe

Comment

• ZIOMEK2
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.09
                    • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia
                    byc moze już jutro napiję się piwka w katowickim Spiżu - zapewne w trakcie koncertu U2 ;D - chętnych zapraszam na spotkanie
                    Do następnego razu ( patrz PW ).
                    A inni ?

Comment

• Doodeck
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.05
                      • 1612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
                      Około godz. 20 dołącza się jasiu_piwosz z osobą tow. - piotrsh musi się z nami pożegnać.
                      Postronny czytelnik może uznać, że piotrsh musiał się z nami pożegnać, ponieważ dołączył się jasiu_piwosz z osobą tow.

... w sumie było nas ośmiu
                      FCJP ośmioro

Pozdrowienia dla osoby tow. jasiowi_piwoszowi - w trakcie konwersacji zupełnie przypadkiem okazało się, że kiedyś byliśmy sąsiadami.
                      Dalekosiężny
                      Obserwator
                      Obiektów
                      Dynamicznie
                      Epatujących
                      Ciekawymi
                      Koncepcjami

Comment

• ZIOMEK2
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.09
                        • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck
                        Postronny czytelnik może uznać, że piotrsh musiał się z nami pożegnać, ponieważ dołączył się jasiu_piwosz z osobą tow.

FCJP ośmioro

Pozdrowienia dla osoby tow. jasiowi_piwoszowi - w trakcie konwersacji zupełnie przypadkiem okazało się, że kiedyś byliśmy sąsiadami.
                        ...ale jesteś szczegółowy ? ( to postronny niech nie czyta )
                        Ale co jadłeś tam ?

" ośmioro " - " chłopcy i dziewczęta "

A są jeszcze tow. ? - też mi się tak szpetnie napisało

Comment

• ZIOMEK2
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.09
                          • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                          ups, to mnie nie pocieszyłeś... w takim bądź razie do zobaczenia we wrześniu
                          Zupełnie zapomniałem, będą lać tam warzonego już pod koniec lipca ( wiadomość Szefa ) - trzeba śledzić Spiża w Katowicach - inni może powiedzą !?

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23975

Zupełnie zapomniałem, będą lać tam warzonego już pod koniec lipca ( wiadomość Szefa ) - trzeba śledzić Spiża w Katowicach - inni może powiedzą !?
                            to jest tylko moje domniemanie na podstawie relacji osób trzecich
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ZIOMEK2
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.09
                              • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                              to jest tylko moje domniemanie na podstawie relacji osób trzecich

... ale chodziło mi o Szefa Browaru Spiż ( Właściciel ), z którym rozmawiałem też na ten temat

ART = Dyrektor ( przecież )

Comment

• e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19274

...i to jest dobra wiadomość! może uda się zmontować grupę krakowską na wyjazd.

Comment

Przetwarzanie...
                                X