Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
A może na piwko do Spiża w Katowicach ?
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesja tak czasem wpadam w wczesnych porach na poczytanie gazet przy piwku (C.K. browar), więc opcja katowicka mi średnio odpowiada. tym bardziej, że przypomina mi się patent z Ermitarzem w Krakowie (wejściówka zawierała dwa piwa, które przynosili ci od razu ). niemniej bezgotówkowa obsługa mi się podoba!
Comment
-
-
Spotkanie u Spiża
Chyba już wszystko zostało napisane na temat tego spotkania ale ja jednak wpiszę tu jeszcze swoje 3-grosze.
Grosz 1 - lokal ; 2 poziomy , duży , przestronny , gdzie człowiek czuje się na pełnym luzie [ nikt mnie nie zadeptuje a gość obok nie wkłada mi łokcia w kufel] .
Grosz 2 - obsługa ; może jeszcze niezbyt doświadczona ale bardzo się starająca o to aby wszystko było OK [uśmiechy na ustach i dbanie o to by na stołach nie rosły piramidy nac
zyń i kufli dają bardzo pozytywny efekt ] .
Grosz 3 - piwo i jedzenie ; o piwie nie będę pisał gdyż nie jestem w stanie tego wyrażić
[ piłem jasne i pszeniczne ---- wspaniałe ]
jedzenie ; bardzo dobre
[ prosiak - pyszna rewelacja, chleb ze smalcem spiżowym - super , utopki też dobre ]
Comment
-
-
PODZIĘKOWANIA dla Ziomka 2 i Dodka za wspaniałe towarzystwo.
Dla Ziomka za reklamę utopków.
Jedynym minusem tej imprezy było chyba to iż było nas tam mało .
No ale niekiedy nie liczy się ilość ale jakość.
WSZYSTKICH obecnych i nieobecnych [ Wasza strata] - ZDROWIE
Muszę także napisać o tym iż miałem okazje poznać i porozmawiać z samym szefem czyli z panem SPIŻEM . Pan SPIŻ jest bardzo miłym i komunikatywnym człowiekiem z którym wspaniale dyskutuje się na tematy piwne i nie tylko.
PANA ZDROWIE
Dziękuję za rozmowę i pysznego pszeniczniaka .
Pozdrawiam także wszystkich pracowników a szczególnie sympatyczną barmankę która cierpliwie znosiła moją cyfrówkę .
Będziemy u WAS bywać ale z niecierpliwością czekamy na piwa warzone na miejscu z nadzieją że będą równie dobre i smaczne w niekończących się ilościach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jasiu_piwoszJedynym minusem tej imprezy było chyba to iż było nas tam mało .
A było tak...
Adam16 i ZIOMEK2 zjawili się przed godz. 18, ten drugi zakupił kartę ( w kasie przy wejściu ) na wydatki w lokalu i zaraz pobiegł po Spiż - Mocne...
Siadamy i rozmawiamy, po godz. 18 przychodzi piotrsh ze swoim piwkiem i się przysiada - rozmowa trwa - Adam16 opuszcza nas ( siła wyższa ).
Po godz. 19 zjawia się Doodeck z osobami towarzyszącymi - bierzemy kolejne piweczka i się przesiadamy na wygodne sofy ( ? ) do boksów ( ? ).
Rozmawiając bierzemy kolejne piwka i konsumpcję ( Doodeck robi niespodziankę i przynosi Utopence ).
Około godz. 20 dołącza się jasiu_piwosz z osobą tow. - piotrsh musi się z nami pożegnać.
Oczywiście od czasu do czasu penetrujemy i poznajemy lokal, i... spoglądamy na znajome twarze
( przydały by się jakieś chorągiewki z logo browaru - tak z Adamem16 stwierdziliśmy wcześniej ).
Od godz. 21 promocja - piwo Jasne po 2 zł, więc kupujemy dalsze i konsumpcję ( świnia z rożna dla " jasia " - Doodeck ! - co Ty jadłeś ? )
Jeszcze przed godz. 22.00 tow. osoby Doodeck'a wychodzą z lokalu... zaczyna grać kapela ( rock i jego przeróbki ).
Zaczyna być głośno ale na szczęście kapela robi 15 - to min. przerwy podczas których można swobodnie pogadać !
Póżniej robimy zdjęcia, rozmawiamy z Właścicielem Firmy - jasia_piwosza taniec i kolejna konsumpcja...
Karta płatnicza okazuje się wygodna ( jedynie przy zakupie warto sprawdzić jej stan ) ponieważ nie babrzesz się pieniędzmi i... inne.
Póżniej Doodeck nas żegna - ja wychodzę na papierosa i pytam w kasie o PKP... " jasiu " z osobą tow. tańczy i godzinę póżniej wychodzą - kapela przestaje grać ( za darmo - normalnie 5 zł przy godz. 21.00 - czas imprez ) około godz. 2.00
Ja zostaję do końca, dziękuję wszystkim za obsługę i piwo, a także klimat i ...do domu
Podobieństwo z osobami... jest przypadkowe
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2Około godz. 20 dołącza się jasiu_piwosz z osobą tow. - piotrsh musi się z nami pożegnać.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2... w sumie było nas ośmiu
Pozdrowienia dla osoby tow. jasiowi_piwoszowi - w trakcie konwersacji zupełnie przypadkiem okazało się, że kiedyś byliśmy sąsiadami.Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DoodeckPostronny czytelnik może uznać, że piotrsh musiał się z nami pożegnać, ponieważ dołączył się jasiu_piwosz z osobą tow.
FCJP ośmioro
Pozdrowienia dla osoby tow. jasiowi_piwoszowi - w trakcie konwersacji zupełnie przypadkiem okazało się, że kiedyś byliśmy sąsiadami.
Ale co jadłeś tam ?
" ośmioro " - " chłopcy i dziewczęta "
A są jeszcze tow. ? - też mi się tak szpetnie napisało
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesups, to mnie nie pocieszyłeś... w takim bądź razie do zobaczenia we wrześniu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2Zupełnie zapomniałem, będą lać tam warzonego już pod koniec lipca ( wiadomość Szefa ) - trzeba śledzić Spiża w Katowicach - inni może powiedzą !?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTto jest tylko moje domniemanie na podstawie relacji osób trzecich
... ale chodziło mi o Szefa Browaru Spiż ( Właściciel ), z którym rozmawiałem też na ten temat
ART = Dyrektor ( przecież )
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2Zupełnie zapomniałem, będą lać tam warzonego już pod koniec lipca ( wiadomość Szefa ) - trzeba śledzić Spiża w Katowicach - inni może powiedzą !?
Comment
-
Comment