W dniu wczorajszym podczas powitania Dareczka przy lanej Gosi wpadliśmy na bardzo ciekawy pomysł odwiedzenia letniej knajpki (Bar "Drogowiec") na Wyspie Sobieszewskiej, w której to serwują wyśmienitego beczkowego Irish Beer'a z browaru Kormoran. Czy ktoś wyraża chęć na zabawę przy Kormoranie w najbliższą sobotę od godziny np. 15.00? Ja z Anią jesteśmy chętni
Letnie uciechy przy beczkowym kormoranku w Gdańsku-Sobieszewie (02.VII.)
Collapse
X
-
Letnie uciechy przy beczkowym kormoranku w Gdańsku-Sobieszewie (02.VII.)
Tagi: brak -
Co prawda 2 lipca wyruszam na północ kraju, ale niestety do Sobieszewa nie dojadę zatrzymam sie jak co roku w Charzykowach koło Chojnic.
Pomyślcie, czy tam nie macie nic do załątwienia. Na przykład wypić piwo z AhumbąWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
-
Ja też będę! Ja też!
Jakby ktoś miał ochotę to odkryłem na wyspie jeszcze jedno fajne źródełko. Tym razem z Tucherem. Lany jest pszeniczny i pełny wybór butelkowych.Comment
-
Bardzo lubię Wyspę ale niestety już wcześniej umówiliśmy rodzinny obiadek na tą właśnie sobotę. Kiedyś lanego niepasteryzowanego Ambera lali z takiej blaszanej budki na takim dużym Campingu (ze dwa przystanki od Sobieszewa).To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaW dniu wczorajszym podczas powitania Dareczka przy lanej Gosi wpadliśmy na bardzo ciekawy pomysł odwiedzenia letniej knajpki (Bar "Drogowiec") na Wyspie Sobieszewskiej, w której to serwują wyśmienitego beczkowego Irish Beer'a z browaru Kormoran. Czy ktoś wyraża chęć na zabawę przy Kormoranie w najbliższą sobotę od godziny np. 15.00? Ja z Anią jesteśmy chętni
Wyspa jest spora, wię byłoby dobrze podać dokładniejszą lokalizację tego obiektu.
Może uda mi się przybyć.Comment
-
Mario123 jestem tego samego zdania. Niestety ja osobiście nie znam namiarów na tą knajpkę. Mam nadzieję, że piotrrat wyjaśni jak tam dojechać.
A może umówimy się w jakimś konkretnym miejscu w Gdańsku Głównym i w dalszą podróż wybierzemy się razem?Comment
-
Comment
-
Fajną tą wyspę macie. Mile wspominam szkolenie jakie tam miałem. Sam bym się wybrał chętnie, ale trochę daleczkoBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Nie wiem czy damy rade sie pojawic. Byc moze wystartujemy pozniej, wiec prosze o lokalizacje lokalu z lanym Tucher-em, ktory jak rozumiem bedzie drugim punktem programu.Last edited by ptc; 2005-06-30, 10:57.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ptc(...) wiec prosze o lokalizacje lokalu z lanym Tucher-em, ktory jak rozumiem bedzie drugim punktem programu.
Niestety dokładnej lokalizacji niestety nie znam . Knajpka/tawerna nazywa się "Robinson" i jest ona zlokalizowana przy głównej drodze (podobno ulica nazywa się Radosna) w kierunku plaży po lewj stronie. Beczkowy Tucher pszeniczny kosztuje 7zł.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaNiestety dokładnej lokalizacji niestety nie znam . Knajpka/tawerna nazywa się "Robinson" i jest ona zlokalizowana przy głównej drodze (podobno ulica nazywa się Radosna) w kierunku plaży po lewj stronie. Beczkowy Tucher pszeniczny kosztuje 7zł.
"Robinson" mieści się przy Falowej 12. Skrzyżowanie Radosnej z Falową - góra mapy.
A tak w ogóle, to polecam tę stronęComment
Comment