Wiem, że ceny są bandyckie Ale toż to stolyca Dla porównania ceny w Berlinie w pubach są ok. 3 EUR za 0,5l. No i nikt nie mówił, że trzeba się ... nazwijmy to "narąbać jak bombowiec". Ale spróbować specjałów trzeba
-------------------
Grupie Żywiec mówie stanowcze NIE!
Guinnessowi i innym ALE mówie stanowczo TAK!
Smacznym piwom (także jasnym) mówie TAK.
Ja z ogromnym żalem musze powiedzieć, że nie będzie mnie. Mój żal zmniejsza jedynie fakt, że własnie tego dnia raniutko wyjeżdżam z rodzinką na urlop który po ciężkich bojach dostałem.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Z całym szacunkiem, ale jak na to forum, to knajpa wybrana w nie tą stronę. I nie chodzi tu o zasobność portfela. Tam oprócz piwa z wiadomych wysp. to sprzedają jakieś tyskie czy tym podobne. W Corku to może jedynym plusem jest muzyka na żywo, jeśli w ogóle teraz jest, ale piwo ... A jeśli chodzi o te konkretne piwo irlandzkie, to w cenie Corka można znależć w wawie nawet bardzo dobry, nawet "topowy" pub, czy restaurację o dużo lepszym standarcie i piwa w tej samej cenie, a nawet niższej. Może jestem cham , ale mogę dołączyć do biesiady w innych ciekawszych miejscach, ale nie w Corku
Guinessa rzeczywiście można napić się taniej i w lepszej atmosferze. Jeżli koniecznie musi być Guiness to polecam Morgansa na Tamce.
Ceny masz rację ale jest to najlepszy w pełnym tego znaczeniu PUB w Warszawie z najlepszą duszną i piwną atmosferą.
Comment