Spotkanie sekcji śląskiej, Pszów październik

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Wielki_B
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.02
    • 1968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
    No widzę,że największymi ekspertami sa ci którzy nigdy nie oglądali dołu kopalni
    To co pisze Mark jest dobre ale trzeba być 100% zdrowym bo przy lekkim katarku ten numer nie przejdzie.Zdecydowanie najlepszym sposobem jest jednak przełykanie śliny.Często pomaga też zwykłe ziewanie ,szczególnie na nocnej zmianie.
    Heheheee... myślisz Kiszotku, że człowiek który nie był nigdy na dole wpadłby na to, że zatyka uszka podczas zjazdu?
    Dawno temu miałem przez rok praktykę na dole. Potem jeszcze przez kilka lat zdarzało mi się sporadycznie zjeżdżać na dół, służbowo.
    Heheheee... już widzę, jak nasi wycieczkowicze podczas zjazdu ziewają z nudów, pozbywając się przy okazji problemów z uszami
    Dla Ciebie to chlebek codzienny, ale dla nich to będzie ogromne przeżycie. Przypomnij sobie jak to było podczas pierwszego w życiu zjazdu.
    Jak to wołano? - "Gorole do szole (winda), bo liny ucinajom (ucinają)!" Czy jakoś tak

Comment

• Andi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.07
      • 1915

Az zazdroszcze wam-chetnie bym röwniez na to spotkanie przybyl i na döl kopalni zjechal
      Jest to niezapomniane przezycie.
      Nie wiem czy ktos wie z jaka szybkoscia leci klatka na döl ale tym co jeszcze nia nie jechali powiem ze bedzie to najwieksza szybkosc jaka kolwiek sie poruszali opröcz samolotu.
      W tej chwili nie jestem pewien jak szybko keci Klatka na Annie z Ludziami ale wydobycie wegla odbywa sie na wielu Kopalniach z szybkoscia 17-21 metröw na sekunde co daje szybkosc ok 600Km na godzine.-Windy do zjazdu ludzi sa troche wolniejsze ale pomimo to sa najszybszymi windami na swiecie.
      Pozdrowienia dla wszystkich uczestniköw i wlasciciela Lokalu-Nastepnym razem jak bede w Wodzislawiu napewno przekarze je Osobiscie
      Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• Wielki_B
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.02
        • 1968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi
        Az zazdroszcze wam-chetnie bym röwniez na to spotkanie przybyl i na döl kopalni zjechal
        Jest to niezapomniane przezycie.
        Nie wiem czy ktos wie z jaka szybkoscia leci klatka na döl ale tym co jeszcze nia nie jechali powiem ze bedzie to najwieksza szybkosc jaka kolwiek sie poruszali opröcz samolotu.
        W tej chwili nie jestem pewien jak szybko keci Klatka na Annie z Ludziami ale wydobycie wegla odbywa sie na wielu Kopalniach z szybkoscia 17-21 metröw na sekunde co daje szybkosc ok 600Km na godzine.-Windy do zjazdu ludzi sa troche wolniejsze ale pomimo to sa najszybszymi windami na swiecie.
        Pozdrowienia dla wszystkich uczestniköw i wlasciciela Lokalu-Nastepnym razem jak bede w Wodzislawiu napewno przekarze je Osobiscie
        Odrobinkę się Andiemu te prędkości pomyliły, ale post mi się bardzo podoba, więc niech tak zostanie
        W jednym szybie, windy jeżdżą dwie (dwie klatki obok siebie). Heheheeeee... tak sobie teraz myślę, że naszą wycieczkę może obok wyprzedzić jedynie Marek na bandżi!
        Och, Andi! Nie masz pojęcia jak żałuję, że Cię tym razem nie będzie. Ummm... te Twoje wspaniałe piwa... następnym razem, to przyjedź do Polski ciężarówką!
        Oczywiście właściciel zostanie pozdrowiony (kelnerka też ).

Comment

• Andi
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.07
          • 1915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
          Jak to wołano? - "Gorole do szole (winda), bo liny ucinajom (ucinają)!" Czy jakoś tak
          Kiedys bylo to slynne powiedzenie na Grubie ale jak zaczyli Werbusöw zciagac z calyj Polski to stracilo na swym znaczeniu-bo co drögi albo nawet wiekszosc z zalogi Kopalni byl Gorolem.
          Wiekszosc z nich przyjechala na Ziemie obiecane z Papendeklowym koferkiem chcac zapewnic sobie i Rodzinom godna przyszlosc-ale sie im to nie udalo i wielu z nich poszlo do domu w plastykowym worku-Jedynie im orkiestra Görnicza na pogrzebie zagrala
          W chwili obecnej Görnik w polsce jest jednym z najmniej atraktywnym zawodem i najmniej platnym.
          Swiat staje na Glowie i to piekne co kiedys bylo zostaje jedynie w starych piosenkach albo opowiesciach

Comment

• Andi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.07
            • 1915

[QUOTE=Wielki_B]Odrobinkę się Andiemu te prędkości pomyliły, ale post mi się bardzo podoba, więc niech tak zostanie
            QUOTE]

Nie wiem czy az tak sie mi te predkosci pomylily-przeczytaj co napisalem-nie wiem jak jest na Annie
            Na kopalni Manifest lipcowy-Zofiöwka Skip leci z wydobyciem szybkoscia do 21 m/sek
            Klatka z Ludzmi jedzie don 10 m/sek

Comment

• mark33
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.04
              • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
              No widzę,że największymi ekspertami sa ci którzy nigdy nie oglądali dołu kopalni
              To co pisze Mark jest dobre ale trzeba być 100% zdrowym bo przy lekkim katarku ten numer nie przejdzie.Zdecydowanie najlepszym sposobem jest jednak przełykanie śliny.Często pomaga też zwykłe ziewanie ,szczególnie na nocnej zmianie.

Moje doświadczenia pochodzą z gęstszego środowiska jakim jest woda, w suchym kombinezonie nie ma możliwości łapania się za nos i cos w rodzaju ziewania naprawdę pomaga (chodzi tu o masaż zatok celem wyrównania ciśnienia). Ciśnienia przy nurkowaniu są jednak dużo wyższe i człowiek z niedrożnymi zatokami nie da rady nurkować.

Comment

• Andi
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.07
                • 1915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
                Odrobinkę się Andiemu te prędkości pomyliły, ale post mi się bardzo podoba, więc niech tak zostanie
                ).

Teraz zauwazylem swöj blad szybkosc ta nie jest az tak wielka bo wynosi ok 30-60 km/Godz a nie jak napisalem do 600
                No cöz o jedno Zero sie Pomylilem
                Ale w koncu zero nic nie znaczy a wiec nie bylo to az takie tragiczne

Comment

• mark33
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.04
                  • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi
                  Teraz zauwazylem swöj blad szybkosc ta nie jest az tak wielka bo wynosi ok 30-60 km/Godz a nie jak napisalem do 600
                  No cöz o jedno Zero sie Pomylilem
                  Ale w koncu zero nic nie znaczy a wiec nie bylo to az takie tragiczne

Dla Ciebie nie tragiczne , ja musiałem dopisać jedno zero do ilości spożytych piw ( 3 i zero to 30 ) przed zjazdem na dół . I jak by nie patrzeć to ponad moje siły.

Comment

• Andi
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.07
                    • 1915

Nie nalezy piwa zaliczac do zera i wtedy bez bölu
                    A tak nawiasem jak ktos nigdy nie jechal taka winda z szybkoscia 30-60 km /godzine to niech lepiej wypije jedno Zero wiecej i niech zostanie na powierzchni--
                    Jo to godom synek ze Slaska

Comment

• jasiu_piwosz
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.12
                      • 620

Andi szkoda że nie możesz przyjechać na to spotkanie, ale myśle że na następne napewno się pojawisz i to koniecznie z wędzonym [ w dużej ilości ].

Comment

• iommi
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.07
                        • 1522

Myślę, że przy okazji spotkania moglibyśmy też wykręcić małą giełdę piwną. Wyjdę przed orkiestrę i powiem, że chętnie napiłbym się Mocnego Dobrego z Lwówka i łódzkiego Portera... Czy ktoś może mi pomóc?
                        W zamian oferuję portera Strzelca (opcjonalnie rybnickiego), Strzelca Jasnego i Mocnego, a także Racibora, Bizona, Diamenta, Śląskie Mocne i Bercika... Jeśli nie będzie chętnych na wymianę mogę kupić po cztery flaszeczki...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• Twilight_Alehouse
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.06
                          • 6310

Uprzedziłeś mnie, bo chciałem rzucić pytanie ile łódzkich porterów mam przywieźć Mocne Dobre też mogę, ale może ktoś ma bliżej.
                          Ja z kolei reflektuję na wszystko co wymieniłeś (poza porterem stzreleckim, natomiast rybnicki jak najbardziej). Tak więc poważnie reflektuję na cały zestaw.

Comment

• iommi
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.07
                            • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                            Uprzedziłeś mnie, bo chciałem rzucić pytanie ile łódzkich porterów mam przywieźć Mocne Dobre też mogę, ale może ktoś ma bliżej.
                            Ja z kolei reflektuję na wszystko co wymieniłeś (poza porterem stzreleckim, natomiast rybnicki jak najbardziej). Tak więc poważnie reflektuję na cały zestaw.
                            I to jest słuszna koncepcja!

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• jasiu_piwosz
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.12
                              • 620

Ja też byłbym chętny na porterki z Łodzi i Strzelca.

Comment

• jasiu_piwosz
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.12
                                • 620

I na Mocne Dobre też , po 2 szt jeśli można.

Comment

Przetwarzanie...