Oj dzieje się w kwestiach organizacyjnych w ostatnich dniach... Wielki B działa ostro, ale o szczegółach poinformujemy za kilka dni. Będzie kilka niespodzianek w każdym razie.
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Owszem Rybnik sie Poprawil ale ten produkowany w Jedrzejowie
Sam pilem i nie wierzylem
... i pomyśleć, że kiedyś się mawiało - nie pij tego bo to " zemsta jędrzejowska " !
( mój Full był pity w styczniu i w kwietniu b.r. - to musiał być już Jędrzejów lub pechowy kufel - piwo beczkowe )
Nie będziesz już oglądać Marusia meczu w Pszowie gdyż zabiorę piłkę i tym razem to MY będziemy grać a nie jak to było ostatnim razem że grali CI z TAMTYMI . Wielki B. odezwij się na forum a nie kombinój coś po cichu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jasiu_piwosz
odezwij się na forum a nie kombinój coś po cichu.
Jasiu,to ty nie kombinuj.
A co to był za mecz?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
A dlaczego było 5:0 skoro bramki były dwie?A może nie?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Po wymianie myśli z Wielkim B czas na garść szczegółów:
Spotykamy się 15 października w Pszowie w znanej już knajpce na stadionie Górnika Pszów. Wciąż walczę z browarem w Opavie w kwestii wizyty u nich - na razie spoglądają na nasz pomysł dosyć krzywo tłumacząc się wolną sobotą. Ale jeszcze nie wszystko stracone , ostateczna decyzja ma zapaść w czwartek.
Jeśli się nie uda, możemy wybrać opcję z wyjazdem (15 października, sobota. Wyjazd o godz. 11 lub 12 z Pszowa) do przybrownianej knajpy, w której podają wszystkie możliwe produkty Zlatovara. Można tam też zjeść smaczny obiad, a potem zwiedzić miasto bo ładne jest... I to jest temat do dyskusji, ale poczekajmy do czwartku na odpowiedź w kwestii wejścia do browaru.
Po powrocie otwieramy w knajpie I Pszowski Dzień Piwowarstwa Domowego. Będą małe warsztaty (Ziemowit Fałat) i degustacje (uprasza się piwowarów domowych o przywiezienie materiałów źródłowych ).
Warsztaty będą otwarte dla ludu - zamierzamy wykorzystać wszystkie lokalne media do nagłośnienia spotkania z piwem domowym. Oczywiście forumowiczom przypadną w udziale miejsca dla VIP-ów .
To chyba tyle na razie...
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Jeszcze info o pszowskich hotelach, w których tanio i przyjemnie można spędzić noc z soboty na niedzielę:
1) Hotel "Górnik" (w tym samym budynku, w którym mieści się restauracja): pokój 2 osobowy z łazienką i telewizorem 70 zł (jesteś sam płacisz 70 zł, we dwójkę, to też płacisz 70 zł),
2) Hotel "Miejski" (300 m dalej): tu się płaci nie za pokój, lecz od osoby. Pokój z telewizorem z umywalką (bez łazienki) 30 zł od osoby (jeżeli np. w dwójce jesteś sam, to płacisz też 30 zł). WC i prysznice są naprzeciwko pokoi.
Po wymianie myśli z Wielkim B czas na garść szczegółów:
. Wciąż walczę z browarem w Opavie w kwestii wizyty u nich - na razie spoglądają na nasz pomysł dosyć krzywo tłumacząc się wolną sobotą. Ale jeszcze nie wszystko stracone , ostateczna decyzja ma zapaść w czwartek.
...
Myślę, że powód jest zupełnie inny. Browar w Opavie albo już został zamknięty albo za chwilę będzie. Od conajmniej kilku miesięcy na serwerach czeskich są o tym informacje. Być może nie chcą tego oficjalnie przyznać na razie i nie chcą w związku z tym wpuszczać na teren browaru gdzie już się piwa nie warzy.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Myślę, że powód jest zupełnie inny. Browar w Opavie albo już został zamknięty albo za chwilę będzie. Od conajmniej kilku miesięcy na serwerach czeskich są o tym informacje. Być może nie chcą tego oficjalnie przyznać na razie i nie chcą w związku z tym wpuszczać na teren browaru gdzie już się piwa nie warzy.
Hmmm... Przyznam, że o tym nie miałem pojęcia! Kiedy byłem w Opavie rok temu, browar warzył na całego. Ale cóż, to wiele tłumaczy...
Comment