Spotkanie sekcji śląskiej, Pszów październik

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

No i du....

Moja osobista Mama urządza imieniny w weekend Pszowski, a ja jestem niezbędna w przygotowaniach (bo ona wielkie fety zawsze robi). Zatem oficjalnie i na 100% jestem zmuszona wypisać się z Waszej imprezy
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Wielki_B
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.02
      • 1968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
      No i du....

Moja osobista Mama urządza imieniny w weekend Pszowski, a ja jestem niezbędna w przygotowaniach (bo ona wielkie fety zawsze robi). Zatem oficjalnie i na 100% jestem zmuszona wypisać się z Waszej imprezy
      No to rzeczywiście spotkał Cię kataklizm!
      Miałbym ku temu wiele uszczypliwych komentarzy, ale ugryzę się w język.
      Powiem tylko tyle, że myslałem, że masz na tyle wyrozumiałą mamę, że gotowa byłaby przesunąć odprawianie imienin (które są co roku i którymi można wahlować tydzień w te czy we wte - sam nie wiem jak się to pisze - Iommi do raportu!), bowiem jej córka ma jedyną w życiu okazję zwiedzić dół czynnej kopalni węgla kamiennego. Pewnie byłaś w kopalni soli w Wieliczce i wydaje Ci się, że to to samo. A różnica między KWK a Wieliczką jest mniej więcej taka, jak między koniem a pasikonikiem!
      Liczyłem raczej na post, w którym zawiadomisz, że przyjeżdżasz razem z górnikiem Slavoyem! A jakbyś wzięła ze sobą mamusię, to też nic by się nie stało , a i kobita miałby jedyny w swoim rodzaju prezent oglądając kopalnię i górników, zamiast bombonierek i kwiatków.
      Wkurzyłaś mnie i tyle!
      Mam nadzieję, że innym nie wspomni się o tego rodzaju uroczystościach...

PS. Pokaż mojego posta mamie i Slavoyowi, a potem napisz tu, że imieniny zostały przesunięte.

Comment

• mark33
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.04
        • 3283

Wstępnie mogę się wpisać na wyjazd do Pszowa, grafik został ustawiony po mojej myśli
        Po paru kuflach może odważę się zjechać na sam zool, ale nie na pewno, jeśli pójdzie na odwage to czemu nie, równie dobrze mogę się bać windy wszystko zależy ile tyskich wypije

Comment

• Wielki_B
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.02
          • 1968

Żadnych wstępniaków, ani babskich (ona mnie zabije) stuprocentowców w stylu Marudki. Pisz Marku po męsku ( ), że przyjeżdżasz, to i mnie łatwiej będzie gadać z hotelem, kopalnią itd.
          A jeśli masz np. ochotę kuknąć do górników skacząc do szybu na bandżi (hehehe po paru tyskich), to daj znać...

No dobra, kompletujcie ludziska ten skład, bo mnie stres przeżera! Niechby tak się jeszcze okazało, że na dół "Anny" pojedzie jedynie Wielki_B w towarzystwie dyrektora! Wtedy (nazajutrz) ja Was wszystkich odwiedzę...

Comment

• Twilight_Alehouse
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.06
            • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
            Wtedy (nazajutrz) ja Was wszystkich odwiedzę...
            Zabierz piwo

Comment

• mark33
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.04
              • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
              Pisz Marku po męsku ( ), że przyjeżdżasz, to i mnie łatwiej będzie gadać z hotelem, kopalnią itd.

Muszę ustalić z lepszą połową oddalenie na noc. W pracy też mam młyn totalny, więc cóż na razie meskich nie było.

P.S.

Przychodzi kolega do pracy w nowej bluzie (droga jak diabli, firmowa)
              a drugi go pyta zauważywszy nowy strój " męskich nie było".
              Last edited by mark33; 2005-10-02, 21:45.

Comment

• darekeb
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2004.05
                • 80

Zdecydowanie jestem zainteresowany imprezą w Pszowie a zwłaszcza udziałem w organizowanej wycieczce do KWK "Anna". Proszę o wpisanie mnie na listę.

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Wielki_B, proponuję od czasu czasu się zastanowić, co piszesz - jakbyś jeździł tak jak ja, na imprezy wyjazdowe prawie co tydzień, kosztem oczywiście wizyt u rodziców, to byś wiedział, że nie wypada mi się jeszcze wymigiwać od uroczystości rodzinnych. Bardzo mi szkoda, że nie będę mogła przyjechać, nastomiast jak będziesz tak perorował to za następnym razem to już się będę zastanawiać, czy w ogóle przyjeżdżać
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• iommi
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.07
                    • 1522

A więc na chwilę obecną lista zjeżdżających do kopalni wygląda chyba tak:

1. Krzysiu
                    2. Mark33
                    3. T_A
                    4. endrio
                    5. Darekeb
                    6.
                    Rezerwowi
                    7.
                    8.

Udział w imprezie w Pszowie zapowiedziaą jeszcze Jasiu Piwosz z ekipą, aczkolwiek nie przypominam sobie by pisał się na kopalnię... Jeśli jest inaczej, pewnie mnie poprawi.
                    Z giełdy tyskiej do Pszowa wybiera się jak na razie Krzysiu i chyba T_A. Jeśli ktoś jeszcze chciałby skorzystać z dowozu (którym będę ja ), proszę o sygnał. W zależności od liczby osób będę dobierał pojazd...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• Twilight_Alehouse
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.06
                      • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi
                      Z giełdy tyskiej do Pszowa wybiera się jak na razie Krzysiu i chyba T_A.
                      Ja nie. Docieram bezpośrednio do Pszowa dzięki samochodowi kolegi Endrio (któremu serdecznie dziękuję ).

Comment

• iommi
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.07
                        • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                        Ja nie. Docieram bezpośrednio do Pszowa dzięki samochodowi kolegi Endrio (któremu serdecznie dziękuję ).
                        A, to inna sprawa... Czyli jak na razie z Tychów mam jednego pasażera - Krzysia.

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• Wielki_B
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.02
                          • 1968

Jeszcze jedno małe wyjaśnienie:

kopalniana wycieczka jest za darmo!

To w związku z zapytaniem jednego z forumowiczów zadanym mi przez skrzynkę PW.

Comment

• mark33
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.04
                            • 3283

Czy ktoś ma wolne miejsce w aucie z Tychów do Pszowa ?
                            Udział w kosztach paliwa gwarantowany

Comment

• darekeb
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2004.05
                              • 80

Również jestem zainteresowany jakimkolwiek transportem z Tychów do Pszowa.

Comment

• Twilight_Alehouse
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.06
                                • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
                                Czy ktoś ma wolne miejsce w aucie z Tychów do Pszowa ?
                                Udział w kosztach paliwa gwarantowany
                                Z tego co widzę to Iommi. Na razie ma jednego pasażera.

Comment

Przetwarzanie...