Spotkanie sekcji śląskiej, Pszów październik

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekeb
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2004.05
    • 80

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
    ... ile łódzkich porterów mam przywieźć Mocne Dobre też mogę...

To ja poproszę:

1 x Porter Łódzki
    1 x Mocne Dobre

Czym Ci się mogę zrewanżować z okolic Bielska?

Comment

• Wielki_B
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.02
      • 1968

Kurna, nie mam ostatnio zbyt dużo czasu, aby tu pisać, ale spokojnie - na bieżąco forum jest monitorowane.
      Jeśli chodzi o piwka, to nie pogniewam się jak każdy przywiezie mi jakieś swoje ulubione, którymi będę mógł gasić pragnienie po imprezie.

Jeśli chodzi natomiast o Pilsa Beczkowego Forumowego, to został ileś temu zdekantowany do tanku pośredniego, gdzie nadal stał sobie w temp. ok. 0 st. C ze szronem na pokrywce. Dzisiaj w nocy zostanie zabeczkowany i od razu dostanie CO2. Butla z gazem jest miniaturowa, więc wszystko nadal będzie działo się w chłodziarce.

Comment

• iommi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.07
        • 1522

I jak tam nastroje przed sobotnim spotkaniem? Ja już zacząłem kompletować piwny zestaw dla T_A i mam pewne problemy z Diamentem, a także rybnickim porterem. O ile na tego drugiego mam jeszcze kilka pomysłów, z zabrzańskim ciemniakiem może być problem... Ale za to przytargam trochę Imielina.

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• endrio
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2004.10
          • 222

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi
          I jak tam nastroje przed sobotnim spotkaniem? Ja już zacząłem kompletować piwny zestaw dla T_A i mam pewne problemy z Diamentem, a także rybnickim porterem. O ile na tego drugiego mam jeszcze kilka pomysłów, z zabrzańskim ciemniakiem może być problem... Ale za to przytargam trochę Imielina.
          Jeżeli jeszcze można, to jestem chętny na zestaw piw. Dla mnie każde będzie nowością
          Niestety nie mam czym się zrewanżować, w miom regionie królują koncerny , a nie mogę ostatnio nigdzie dalej się wyrwać.
          Fajnie, że to już ta sobota.Cieszę się na spotkanie z Wami wszystkimi.Tylko przed samochodem ukrywam odległosć do przejechania, co nie pójdzie za sodołę i nie zrobi tego co koń jak się dowiedział o dokupieniu 15 ha.
          Żonkę uświadamiam, że jakby co , to niech nie próbuje odkopywać swego lubego-jest bez szans .
          Zapewne też będziecie mieli aparaty, ale jakby co, to mój może zjechać na dół z nami.

Comment

• Wielki_B
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.02
            • 1968

Do czwartku włącznie będę b. zapracowany, ale nad poprawną organizacją imprezy czuwam.
            Jeśli chodzi o napoje, to Pils Beczkowy Forumowy jest już nagazowany! Teraz zmniejszyłem mu ciśnienie CO2 do 3,5 bara i tak sobie postoi do soboty, kiedy to zostanie podpięty do barowej aparatury. Mam nadzieję, że dostaniemy urządzenie przenośne, które ustawimy przy naszym stoliku.
            Piwo ma ledwie ponad miesiąc i jest w zasadzie eksperymentem. Hmmm... trochę to głupio eksperymentować na gościach, ale pomyślałem sobie, że jak któryś powie, że mu nie smakuje, to recepcja cofnie mu rezerwację...
            cdn.

Comment

• Wielki_B
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.02
              • 1968

A kopalnia czeka na przyjazd... goroli
              W miniony łikend mieli wymieniać bardzo zużyte już liny od szoli, ale zrobią to dopiero w... niedzielę! Wszędzie te drastyczne oszczędności...

Jesli chodzi o aparat foto, to weźcie najlepszy z dostępnych.
              Może jakis Nikon, Olympus czy Sony (chodzi o dobry obiektyw i w miarę dużą rozdzielczość matrycy - od 4 Mpix wzwyż)?

Ze mną zobaczycie się dopiero po powrocie z czeluści ziemi, w lokalu (o ile uda sie Wam wrócić ). Do tego czasu będziecie pod opieką "mojej prawej ręki", która od chwili przyjazdu do Pszowa będzie Waszym przewodnikiem i "aniołem stróżem".

No i kto może, to niech weźmie jakieś domowe z naklejoną etykietą dla dyrcia kopalni. Po spotkaniu dostarczy się mu, lecz nie wiem czy sam napis z numerem warki na kapslu na cokolwiek mu się przyda
              Ode mnie na pewno nie dostanie nic z nalepką, bo nie zdążę

Comment

• jasiu_piwosz
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.12
                • 620

WIELKI B. miej wszystko pod kontrolą jakoby to spotkanie wypadło nadzwyczaj dobrze bo obsmarować naszą sekcje może każdy z przybyłych z daleka ludków, a tego napewno nie chcemy bo wiadomo wszem i wobec że spotkania w Pszowie te które się odbyły wypadły super [ to też może potwierdzić Marusia i Andi ]. Niech zatem ta Twoja prawa ręka też się do tego solidnie dopnie i niech działa ażeby wszystko wypadło OK. Szkoda tylko że ja mam tak daleko do Pszowa bo też bym chciał WAM coś może pomóc.
                Ale cały czas jestem z Wami duchem.

Comment

• jasiu_piwosz
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.12
                  • 620

Jeśli chodzi o powrót z dołu kopalni to napewno wrócimy- nie myśl że sam wypijesz całą tą beczkę. Na taką frajdę bym nigdy nie pozwolił nawet Wielkiemu B.

Comment

• jasiu_piwosz
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.12
                    • 620

IOMMY dla mnie też załatw taki zgrabny komplecik piwek a ja wezmę ze sobą Boos-Portera i może Złote ze Staropolskiego.

Comment

• Wielki_B
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.02
                      • 1968

Chwila przerwy w pracy, więc cosik tu skrobnę.
                      Jasieńku, niepotrzebnie się martwisz.
                      Jutro rano ustalam szczegóły wycieczki na kopalni, więc gdyby były jakieś szczególne życzenia to szybko dawajcie znać.
                      W hotelu zajęłem tak "na oko" 10 miejsc, więc dobrze policzcie czym się nie pomylił w rachunkach. Nie wiem, czy ludzie Iomiego wracają nocą, czy może zdrzemną się w Pszowie...

Comment

• Twilight_Alehouse
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.06
                        • 6310

Zamówienia piwne mam od Iommiego, Jasia Piwosza i Endrio. Ktoś jeszcze reflektuje? Zresztą sądze, że ile bym nie wziął łódzkich porterów, to i tak sie rozejdą

Comment

• darekeb
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2004.05
                          • 80

Ja też reflektuję na piwny zestaw, najbardziej zależy mi na Porterze
                          Łódzkim i Mocnym Dobrym.
                          W ramach rewanżu przywiozę trochę Brackiego i/lub inne piwne trunki z okolic Bielska.

Comment

• Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

Ja na nic nie reflektuję, bo przywiozę swoje, które trzeba będzie spożyć na miejscu w całości.

Comment

• iommi
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.07
                              • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
                              Chwila przerwy w pracy, więc cosik tu skrobnę.
                              Jasieńku, niepotrzebnie się martwisz.
                              Jutro rano ustalam szczegóły wycieczki na kopalni, więc gdyby były jakieś szczególne życzenia to szybko dawajcie znać.
                              W hotelu zajęłem tak "na oko" 10 miejsc, więc dobrze policzcie czym się nie pomylił w rachunkach. Nie wiem, czy ludzie Iomiego wracają nocą, czy może zdrzemną się w Pszowie...
                              Ludzie Iommiego przyjadą swoim busem i wracają do domciu...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• jasiu_piwosz
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.12
                                • 620

Jeśli już wszystko przygotowane i zapięte na ostatni guzik to chyba w sobotę możemy rozpocząć 3 Spotkanie Forumowiczów w Pszowie.

PS. Uprasza się wszystkich chętnych na zjazd do kopalni o zaopatrzenie się w pampersy dostosowane do wagi ciała.

Comment

Przetwarzanie...
                                X