Ewwa53 i MJP w Gdańsku 14-16.09.2005

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mjp
    † 1963-2021 Piwosz i fajczarz w raju
    • 2004.02
    • 954

Ewwa53 i MJP w Gdańsku 14-16.09.2005

Witam serdecznie głównie forumowiczów z Gdańska i okolic. Będziemy w tym pięknym mieście od 14.09 do 16.09. To na pewno. Jeśłi starczy kasy, może przedłużymy pobyt do 17.09. Ja jadę w delegację, Ewa pozwiedzać. Na pewno będziemy dysponowali wolnym wieczorem 14.09. Jeśłi byliby chętni do wspólnej degustacji miejscowych specjałów piwnych, to bardzo chętnie skorzystamy z wiedzy gdzie i co dobrego można w Gdańsku zdegustować.
    Maciek
    Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
  • Bombadil13
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mjp
    Witam serdecznie głównie forumowiczów z Gdańska i okolic. Będziemy w tym pięknym mieście od 14.09 do 16.09. To na pewno. Jeśłi starczy kasy, może przedłużymy pobyt do 17.09. Ja jadę w delegację, Ewa pozwiedzać. Na pewno będziemy dysponowali wolnym wieczorem 14.09. Jeśłi byliby chętni do wspólnej degustacji miejscowych specjałów piwnych, to bardzo chętnie skorzystamy z wiedzy gdzie i co dobrego można w Gdańsku zdegustować.
    Proponuję:
    Pod Kasztanami. Trzy przystanki tramwajem od dworca glownego w stronę Wrzeszcza. ul. AL. Zwycięstwa ??
    Wlaściciel obiecuje dużo np. Antonowo, Szwejk, Namyslów, ale na obietnicach się kończy. Być może już oś z tych obietnic jest zrealizowane. Jeszcze tydzień temu bylo tylko Bielkówko. Ale i tak gorąco polecam!!!!
    Poszukuję

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
      Proponuję:
      Pod Kasztanami. Trzy przystanki tramwajem od dworca glownego w stronę Wrzeszcza. ul. AL. Zwycięstwa ??
      Wlaściciel obiecuje dużo np. Antonowo, Szwejk, Namyslów, ale na obietnicach się kończy. Być może już oś z tych obietnic jest zrealizowane(...)

Obiecanki cacanki! Bombadil13 proszę nie pisz niesprawdzonych informacji. Bardzo cię proszę najpierw się przedstaw a następnie proponuj gościom spotkanie
      Ps. Niestety w tych dniach nie będę obecny w Trójmieście, więc bawcie sie dobrze. Jeśli mogę wam coś polecić to Gdynię. W bardzo bliskiej odległości od siebie możecie się napić piwa z beczki z browarów: Amber, Goch, Gościszewo, Jurand, Sierpc, Brok..
      Last edited by abernacka; 2005-09-06, 14:31.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• piotrrat
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2002.11
        • 730

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mjp
        Chętnie spotkamy się z Wami 14.09 około godziny 18-19 tej "Pod Kasztanami" jeśli nie wiecie jak trafić to napisz gdzie wam pasuje się spotkać i coś wymyślimy
        A tak w ogóle to gdzie będziecie nocować , to będę wiedział co i jak , żeby łatwiej Wam było wrócić do domu

Comment

• mjp
          • 2004.02
          • 954

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrrat
          Chętnie spotkamy się z Wami 14.09 około godziny 18-19 tej "Pod Kasztanami" jeśli nie wiecie jak trafić to napisz gdzie wam pasuje się spotkać i coś wymyślimy
          Co do tych "Kasztanów", to po poście Kolegi Abernacka mam mieszane uczucia. Natomiast Gdynia (i wymienione w jej kontekście browary) brzmią baaaardzo zachęcająco. No ale nie będę gospodarzom swojego widzimisię narzucał....
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrrat
          A tak w ogóle to gdzie będziecie nocować , to będę wiedział co i jak , żeby łatwiej Wam było wrócić do domu
          Nocujemy w kamienicy "Goldwaser" na Długim Pobrzeżu (firma płaci, a co!). Samo, przepiękne centrum Gdańska. Dojazdy nie powinny stanowić problemu, w razie jakiegoś egzotycznego miejsca zawsze można skorzystać z samochodu (co niestety wiąże się z mniejszą ilością pochłoniętego piwa).
          Maciek

Comment

• mjp
            • 2004.02
            • 954

Tak tylko odświeżam temat. Może po Zlocie ktoś jeszcze wykaże zainteresowanie...
            Maciek

Comment

• piotrrat
              • 2002.11
              • 730

Spotkanie mamy już ustalone 14.09 "Pod kasztanami" godz.18.30 .
              Myślę że jeszcze ktoś z sekcji 3miasto przyjdzie na piwko

Comment

• jerzy
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.10
                • 4707

Niespodziewanie ja również dołączę do kontroli sekcji trójmiejskiej przez zDolnoślązaków.
                browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• piotrrat
                  • 2002.11
                  • 730

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy
                  Niespodziewanie ja również dołączę do kontroli sekcji trójmiejskiej przez zDolnoślązaków.
                  To super, pogadamy sobie znowu o passatach

Comment

• piotrrat
                    • 2002.11
                    • 730

Według informacji od właściciela "Kasztanów" będziemy mieli do wypicia Koźlaka i Złotego lwa (Amber),oraz Tuchera (wszystkie z beczki) oraz inne (też Tuchery) w wersji butelkowej.

Comment

• jerzy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.10
                      • 4707

No niestety, pospieszyłem się z zapowiedzią niezapowiedzianej wizyty - jednak nie przyjadę.
                      Ech, szkoda tego lanego Koźlaka i tych rozmów o passatach...
                      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• ewwa53
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2005.01
                        • 170

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy
                        Ech, szkoda tego lanego Koźlaka i tych rozmów o passatach...
                        Lany Koźlak był, rozmów o passatach nie odnotowałam, chociaż wspomnienie o owych rozmowach było
                        Ogólnie było bardzo sympatycznie i żałuj, że poległeś od mikroba
                        Dziękujemy Piotrowi i Alicji za bardzo przyjemne towarzystwo przy konsumpcji, chociaż wykończeni jazdą i zarwaną nocą nie mogliśmy stanąć na wysokości zadania.. A Robertowi, poza podziękowaniem za sery i możliwość zapoznania się z ustrojstwem do wytwornego picia ze szklanek życzymy realizacji wszystkich planów, dotyczących piw i spraw piwnych "pod Kasztanami" - będzie świetne miejsce spotkaniowe. Jeszcze raz dzięki za świetny wieczór
                        Ewwa
                        PS. Wracaliśmy w piątek w ulewnym deszczu, szło zasnąć patrząc na wycieraczki i zabawka dla milicjantów bardzo się w taką pogodę sprawdziła

Comment

• mjp
                          • 2004.02
                          • 954

Dołączam się do podziękowań. Lany Amber (żywe, złoty lew i koźlak) pyszny. Sery bardzo dobrze z piwem skomponowane. A z zabawki dla milicjantów skorzystać nie mogłem, bo Ewa nie wiadmo dlaczego kazała mi trzymać kierownicę, zamiast dać się pobawić.....
                          Maciek

Comment

• Alicja
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2002.11
                            • 104

My również dziękujemy za spotkanie było miło wesoło choć przyznaję troszkę szybciutko się rozstaliśmy,ale wiem podróż zmęczenie robi swoje.
                            Robertowi dziękujemy za miłe przyjęcie pyszny poczęstunek i życzymy powodzenia w piwnych planach ..zwłaszcza tych związanych z warsztatami piwnymi

Comment

• robione
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.08
                              • 52

Alicji i Piotratowi bardzo dziękuję.Ekipie z Wrocka też.A jeśli chodzi o warsztaty.....czekam na ewentualne sugestie co do terminu i proszę o pomoc w organizacji.pozdrawiam.

Comment

Przetwarzanie...