Wstępnie - piątek 30 IX 2005, Warszawa, Mista Magista zaprasza
Kontrolne pytanie - ilu byłoby chętnych na piątkowe obalanie Okuniewa w pewnym średniej wielkości mieszkaniu na Mokotowie u pewnego wysokiej inteligencji czarodzieja słowa akademickiego?
Kontrolne pytanie - ilu byłoby chętnych na piątkowe obalanie Okuniewa w pewnym średniej wielkości mieszkaniu na Mokotowie u pewnego wysokiej inteligencji czarodzieja słowa akademickiego?
Jeżeli nie wyskoczy nic to na piątkie zythum. Ale tym razem musiałbym być w domu na 24.00 więc wolałbym abbyśmy zaczeli jakoś po pracy prawie od razu coby szybko skończyć.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Ja to i tak tylko na kilka piw w ramach wyluzowania (mam ostatnio dużo poważnych problemów i chciałbym lekko wyluzować). Taka 18-19.00 mi pasuje jak najbardziej i do 23.00 (ja tez bym o tej wychodził).
O której byś mógł? Ktoś jeszcze może podskoczy? Ostatnio doturlaliśmy z Zythumem we dwóch, ale teraz nie będzie miało piwo dużo czasu na uspokojenie się w beczce i może nam zaszczytować.
PS Gdzie ja w ogóle założyłem ten temat? Już piszę do Arta petycję o przeniesienie.
Na razie kryzys, promocje może będą za miesiąc, kiedy wznowi się cykliczne obiady czwartkowe.
To roboczo jesteśmy umówieni.
Aha, mając w pamięci rozmowę z Mistrzem podczas zlotu, wyjaśniam że nie zakładam (i w ogóle chyba nie zakłada się tutaj) tematu zaproszeniowego, żeby przyszli znajomi a reszta się oblizywała, tylko dla wszystkich. Kto nie zna adresu, dostanie go na PW.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
Najfajniejsze wydarzenie roku na Litwie, które już po raz czwarty zaprasza wszystkich koneserów wyśmienitego smaku! 2 epickie dni wypełnione 2000 entuzjastów rzemiosła, 36 browarami z 15 krajów, 20 twórcami rzemieślniczej i wykwintnej żywności, a co najważniejsze – wypełnione wyłącznie...
Comment