Na wycieczce było nas około 20-tu zaś z Forum 50% t.zn. ja i mój kumpel ( nieobecny na Forum ) i ktoś tam jeszcze chyba, że ktoś się przyczaił to niechaj się przyzna " bez wypicia. "
Mam napisać coś więcej ?
Tak, napiszę wieczorową porą.
Na wycieczce było nas około 20-tu zaś z Forum 50% t.zn. ja i mój kumpel ( nieobecny na Forum ) i ktoś tam jeszcze chyba, że ktoś się przyczaił to niechaj się przyzna " bez wypicia. "
Mam napisać coś więcej ?
Tak, napiszę wieczorową porą.
Tak, pogoda dopisała w Browarze, póżniej było dobre piwo tu i tam ... a na koniec mój kumpel zrobił zakończenie sezonu działkowego .. było beczkowe ciemne i jasne ... do następnego zobaczenia !
Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
Dzień dobry wszystkim.
Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
Comment