Cyrkonia ma od wczoraj co świętować więc ewentualnie przyjedzie ale musi jeszcze sprawdzić czy będzie za co do Was dojechać i da znać do 27 grudnia :-)
No i niestety podjęłam decyzję że nie dojadę do Opola.
Pierwszy powód - trochę krucho z kasą
Drugi powód - wygrałam "wojnę" o pracę i wolę dopilnować wszystkiego do końca. Nie chcę żeby przypadkiem mnie coś ominęło, gdyby okazało się że muszę być nagle o dziwnej porze w pracy.
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Wyjątkowo dużo piw ponadprzeciętnie dobrych trafiło się na naszym ostatnim "panelu"
To piwo miało niedawno premierę na jarmarku przedświątecznym w Opolu - można było spróbować z kranu. Teraz na tapetę poszła u nas butelka z opolskim amfiteatrem w tle na ecie...
Zakupione z beczki do buteleczki w Czyste i złote w Opolu. 4,9 alk. Styl jak w nazwie. Bardzo dobry ejlik. Opalizujący, jasno bursztynowy kolor, piana zwarta biała, aromat delikatne cytrusy, marakuja, goryczka zaznaczona, zaokrąglona, dobra. Godne polenia....
Rok zbliża się do końca, zatem informuję o nadchodzącej ankiecie kolekcjonerów podstawek.
Formularze i konkrety pojawią się niedługo, a wszyscy chętni już teraz niech zabierają się do układania kolekcji.
Comment