Paprykarze zjeżdzają pod Wawel 16-19.01.06

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pogoniarz
    † 1971-2015 Piwosz w Raju
    • 2003.02
    • 7971

Paprykarze zjeżdzają pod Wawel 16-19.01.06

Westa oraz mła,będziemy w Krakowie w tym właśnie czasie.Jeżeli sekcyja Krakusów i oczywiście nie tylko, będzie miała ochotę wychylić z nami jakieś piwko ,to będziemy bardzo radzi.Interesują nas oczywiście przede wszystkim browary restauracyjne .Będziemy zakwaterowani na ulicy Nadrzecznej.(jeszcze nie spozirałem jaka to dzielnica).
    Jeszcze pytanie czy Ktoś zna jakieś sprawdzone miejsce noclegowe w okolicach Zakopca?

Prawie jak Piwo
    SZCZECIN
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2736

Sekcja Krakusów i oczywiście nie tylko, napewno będzie miała ochotę wychylić jakiś piwo i to nie jedno . Resteuracyjny browar ci u nas 1. Niestety oprócz swoich (ostatnio tylko imbirowe) leje... Tyskie . Jasne z CK można za to kupić nieopodal w knajpie . Mamy jeszcze dostępną w paru miejscach świetną Smoczą Głowę z "papierowego browaru" . Poza tym "menelskiego" Relakspola np. po 2,1zł za 0,5. Naprawdę niezły, spokojnie konkuruje z picusiami z koncernów, wg. mnie. To tak na szybko.
    Mieszkasz na Krowodrzy. Na nogach do centrum ciężko, ale autobusów mnustwo.
    Ze Szczawnicy parę adresów by się znalazło.
    Do zobaczenia.
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19261

to nie krowodrza a Olsza w rejonie Czerwonego Prądnika. Niedaleko stamtąd do speluniastych knajp w naszym (moim również rejonie). to do zobaczyska!

Comment

• Pogoniarz
        • 2003.02
        • 7971

Mój numer telefonu jest widoczny,poprosiłbym o podanie numeru choć jednej osoby chętnej na spotkanie najlepiej 17 lub 18 stycznia.
        Co Wam dostarczyć od nas? Bosmana Polarnego...?"Koźlaka" z Witnicy...?

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19261

i to i to wypijem
          pytaj lepiej co chcesz tu oblookować poza CK Browarem, co wypić (Relakspol, Namysłów, Strzelec, Stary Kraków, C.K. Browar, Leżajsk), gdzie pooglądać inne rzeczy nie związane z piwem... nr. masz na PW

Comment

• MarcinKa
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2005.02
            • 2736

Umawialiśmy się na Polarnego, ale jeśli masz Koźlaka to również bym reflektował, jak się da. U nas z Witnicy tylko Porter. I tak jak pisze e-prezes pisz czego oczekujesz. Jeżeli by Cię interesowały jakieś zakupy piw to można by wcześniej obadać parę lepszych sklepów.
            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• Pogoniarz
              • 2003.02
              • 7971

Wiadomo,że chciałbym popróbować wszystko co z małych i średnich i oczywiściezaliczyćC.K Browar,Stary Kraków.Liczę na różnorodność w Waszym Smoczym Grodzie
              My przywieziemy w takim razie Polarnego i Koźlaka(jesli reflektujecie mogę też Piraty z Witnicy i Morskie z Pianką),Tao,Tao z Krajana(jak będzie)i jakąś niespodziankę z Niemiec(jakiegoś bocka,czy ciemniaczka,czy pszeniczkę).
              Last edited by Pogoniarz; 2006-01-04, 19:28.

Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

Comment

• adam16
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.02
                • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
                My przywieziemy w takim razie Polarnego i Koźlaka(jesli reflektujecie mogę też Piraty z Witnicy i Morskie z Pianką),Tao,Tao z Krajana(jak będzie)i jakąś niespodziankę z Niemiec(jakiegoś bocka,czy ciemniaczka,czy pszeniczkę).
                Z takimi pysznościami to Ty możesz do Grodu Kraka nie dojechać, jak Cię sekcja Śląska wyciągnie z pociągu w Katowicach
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• MarcinKa
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2005.02
                  • 2736

Nie jedź przez Katowice, jedź przez Gdańsk i Warszawę. A najlepiej przyleć samoloem .
                  Na Pirata, Piankę i Tao-Tao również reflektuję . Napisz mi tylko jak wyglądają rozrachunki, bo nie wiem czy mnie będzie stać.

Comment

• iron
                    • 2002.08
                    • 6717

W Warszawie też są chętni na witnickiego Koźlaka, więc droga przez stolycę do bezpiecznych nie należy
                    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• kiszot
                      🍼🍼
                      • 2001.08
                      • 8109

Czy po jednej sztuce dla kiszota nie byłoby za ciężko?
                      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                      So von Natur, Natur in alter Weise,
                      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Pogoniarz
                        • 2003.02
                        • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                        Z takimi pysznościami to Ty możesz do Grodu Kraka nie dojechać, jak Cię sekcja Śląska wyciągnie z pociągu w Katowicach
                        Sekcja z Górnego Śląska,wyciągnęła by mnie z pociągu...tak? a Westa ,to co sama miałaby dalej jechać?(język)
                        W sumie można zrobić myk i wymienić się na jakiejś stacji,jestem otwarty na propozycje.
                        Potem podam jakim pociągiem będziemy jechać.(gdyż najprawdopobniej jednak skorzystamy z usług PKP) -wrrrr.

Prawie jak Piwo
                        SZCZECIN

Comment

• Pogoniarz
                          • 2003.02
                          • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa
                          Nie jedź przez Katowice, jedź przez Gdańsk i Warszawę. A najlepiej przyleć samoloem .
                          Na Pirata, Piankę i Tao-Tao również reflektuję . Napisz mi tylko jak wyglądają rozrachunki, bo nie wiem czy mnie będzie stać.
                          Ja stosuję zasadę towar za towar,czyli piwo za piwo.Przed wyjazdem dam znać ile w ogóle wezmę tego piwa i jakie.Jednak cholercia jakieś ciuchy też trzeba będzie zabrać ze sobą(zielona mordka)

Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

Comment

• adam16
                            • 2001.02
                            • 9865

Sekcja z Górnego Śląska,wyciągnęła by mnie z pociągu...tak? a Westa ,to co sama miałaby dalej jechać?(język)
                            E no - jak kocha to nie pojedzie dalej sama
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Shlangbaum
                              • 2005.03
                              • 5828

Jeszcze pytanie czy Ktoś zna jakieś sprawdzone miejsce noclegowe w okolicach Zakopca?
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa
                              Ze Szczawnicy parę adresów by się znalazło.
                              Co ma Szczawnica do Zakopanego W Zakopanym babcia mojej narzeczonej wynajmuje pokoje w samym centrum po 25-30 zł więca jak chcesz do niej telefon to się odezwij na PW.

Tak poza tym to chętnie jakieś piwa wymienię za Porterka z Witnicy. A co do piwnego szlaku po Krakowie...Może taki układ: (1)Do C.K albo tylko zajrzeć, albo na Imbirowe C.K. --> (2)Na Garbarska na C.K. Jasne -->(3)Na Plac Biskupi na Smoczą --> (4)Na róg Łobzowskiej i Szlaku na Relakspola i ewentualnie Namysłów. Punkty 3-4 można zamienić, żeby Relakspola po prostu zaliczyć a potem rozsiąść się na Placu Biskupim do oporu przy Smoczej(czych) Głowie(wach) Bo i dojazd z Placu Biskupiego dla wszystkich potem będzie bardzo dobry prosto do domów.

Proponuję wtorek 17, byle nie czwartek 19 bo mam imprezę, którą organizuje i muszę na niej być i noc przed nią (18) tez bym się wyspał

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

Przetwarzanie...
                              X