Generalnie nie... Z rzadka jakieś spotkania się odbywają, śledź tematy spotkaniowe i zajrzyj jak najbardziej.
Jak poniedziałek to Bierhalle
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
-
-
Pewnie to samo, co na poprzedni
(Ja tym razem odpadam)Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Spotkania w B. rozpoczęły się od ok. 16:30.
Oprócz mnie pokazali się już kloss, Andrzej (znany niektórym z Piw Świata) i docent.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Heh, a ja wróciłem do domu po 10 godzinach na uczelni i 4 godzinach snu. Kocham poniedziałki. Ot, najwyżej przyszłym razem oleję wykładySurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaSpotkania w B. rozpoczęły się od ok. 16:30.
Oprócz mnie pokazali się już kloss, Andrzej (znany niektórym z Piw Świata) i docent.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąTośmy się jakimś cudem rozminęli - siedzieliśmy z Arkiem przy oknie na dole. Pod koniec posiadówy mignął nam Docent, ale myśleliśmy, że przypadkiem wpadł.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąZ przechwałkami to do tematu Naczelnika
Pomozesz ?Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąlenąMoże być tak?Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
W ten poniedziałek byłem w Bierhalle w „Arkadii” (w Warszawie) i rozczarowałem się lokalem, niby można obserwować cały proces warzenia piwa w wykonanej ze szkła warzelni – tylko, że warzelnia była pusta.
W dodatku nie mogłem kupić piwa pszenicznego ciemnego, ciemonbursztynowego górnej fermentacji "Bierhalle Altbier" a dolnej fermentacji "Bierhalle Ciemne" przy zamówieniu na wynos było z butelką za kaucją, którą można odzyskać zwracając butelkę koniecznie z paragonem i tylko w miejscu zakupu. Lokal nie posiadał podstawek pod podawane piwo ani swego folderu (reklamówki). Na plus trzeba zaliczyć, że piwo pszeniczne jasne ze smalczykiem było bardzo dobre.
Czy jest jakiś stolik czy kąt, w którym się spotykacie? Nie znając ludzi trudno się znaleźć?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kris-peW ten poniedziałek byłem w Bierhalle w „Arkadii” (w Warszawie) i rozczarowałem się lokalem, niby można obserwować cały proces warzenia piwa w wykonanej ze szkła warzelni – tylko, że warzelnia była pusta.
W dodatku nie mogłem kupić piwa pszenicznego ciemnego, ciemonbursztynowego górnej fermentacji "Bierhalle Altbier" a dolnej fermentacji "Bierhalle Ciemne" przy zamówieniu na wynos było z butelką za kaucją, którą można odzyskać zwracając butelkę koniecznie z paragonem i tylko w miejscu zakupu. Lokal nie posiadał podstawek pod podawane piwo ani swego folderu (reklamówki). Na plus trzeba zaliczyć, że piwo pszeniczne jasne ze smalczykiem było bardzo dobre.
Czy jest jakiś stolik czy kąt, w którym się spotykacie? Nie znając ludzi trudno się znaleźć?
Proces produkcji piwa rozpoczyna się na warzelni i trwa 6,5 - 9 godzin w zależności od gatunku piwa. Następnie proces jest kontynuowany w podziemiach fermentacja i leżakowanie, które trwają od 3,5 - do nawet 10 tygodni.
W przyszły poniedziałek warzelnia będzie w trakcie pracy. Zapraszamy.
Staramy się żeby w ciągłej sprzedaży były 3 gatunki piwa. Czasem w okresie wzmożonego popytu któryś gatunek zostanie sprzedany w tempie ekspresowym i niestety nalezy poczekać aż nastepna partia doleżakuje. Koniec leżakowania to czas kiedy piwo dojrzeje.
Butelki są bardzo drogie i dlatego są kaucjowane.
Zapraszam do podejścia do warzelni, wtedy bedzie okazja poznać się osobiście i porozmawiać.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
Comment