Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
Jak poniedziałek to Bierhalle
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D -
Opieram się na relacji Docenta. Zresztą, może skończmy ten wątek, bo i tak zaraz do Przechmielin wyleci.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
E tam niby dlaczego, przeca to spokojna dyskusja. Chciałam tylko pokazać druga stronę medalu. Żeby nie było, że tylko wredna potrafię byćŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaggykJesteś pewien, że zrobiła to z czystej złośliwości, czy ze zwykłego roztargnienia. Może za chwilę pojawi się ktoś, kto zamawiał wczoraj piwo z sokiem, a dostał bez.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docentFakt miał miejsce po uprzedniej reklamacji jej usług. Raczej wątpie żeby aż tak się zestresowała tym zdarzeniem, że nieopatrznie podała alta z sokiemŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
A żeby było śmieszniej wcale nie jest powiedziane, że to nie był ten sam alt z sokiem którego wcześniej odniosłem do baru, zgłaszając pomyłkę.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiA żeby było śmieszniej wcale nie jest powiedziane, że to nie był ten sam alt z sokiem którego wcześniej odniosłem do baru, zgłaszając pomyłkę.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiA żeby było śmieszniej wcale nie jest powiedziane, że to nie był ten sam alt z sokiem którego wcześniej odniosłem do baru, zgłaszając pomyłkę.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
w tym semestrze dowalili mi taki plan zajęć, że mam w poniedziałki bez okienek od 11.30 do 20 a we wtorek na 8....
ale dziś urwałem się z zajęć i spotkałem Jarka lat 12 (13) wraz z Towarzystwem oraz Docenta...
co do piwka - Koźlak średni, Alt pyszny, pils bardzo, bardzo przyzwoity
jak będzie cieplej zapewne będę się urywał z zajęć na poniedziałkowe wieczoryKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Rekompensatą za podwyżkę ceny bedą chyba występy bandu serwującego kawałki 'do kotleta' występującego po raz pierwszy w ten poniedziałek. Generalnie w porządku jeśli muza nie jest zbyt głośna i nie przeszkadza w rozmowie. Po raz pierwszy też (o ile się nie mylę) zaserwowano nam aż cztery rodzaje piwa. Alt w porównaniu do zeszłego tygodnia nabrał niestety cierpkości. Koźlak smakowity a tym bardziej jego niezmieniona cena (6 pln). Pils straszliwie niewyleżakowany, poprzestałem na jednym kuflu. Pszenica natomiast trzyma poziom i piło się ją ze smakiem...Poza tym szef obiecał, że to była ostatnia podwyżka jeśli chodzi o poniedziałek. Pażiwiom, uwidimPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docentPo raz pierwszy też (o ile się nie mylę) zaserwowano nam aż cztery rodzaje piwa.Comment
-
Alt - mistrzostwo, mocno chmielony tak jak lubię. Innych piw nie piłem w ten poniedziałek bo byłem tylko na chwilę.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibiA zdawało mi się, że gdzieś na tym forum czytałem, że jednoczesne oferowanie więcej niz trzech gatunków jest w Bierhalle niemożliwe z przyczyn technologicznych?Comment
-
Jak widać poradzono sobie z tym problemem. Czwarte piwo dostępne było tylko w dolnym barze. Andrzej wspominał też, że może będzie serwowane pięć gatunków jednocześnie ale według mnie cztery w zupełności wystarczą. A tak naprawdę byłoby znakomicie gdyby standardowe trzy gatunki w palecie prezentowały niezmiennie wysoką jakość...Last edited by docent; 2006-03-21, 09:55.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Jak już wspomniał Piecia toże byłem, ale chcę tu dodać że sekcja warszawska nam się rozrasta. Wczoraj w Bierhalle poznałem dwoje forumowiczów: Frankaf i Lil (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałem nicki).Comment
Comment