Jak poniedziałek to Bierhalle

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Wujcio_Shaggy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 4628

    Generalnie nie... Z rzadka jakieś spotkania się odbywają, śledź tematy spotkaniowe i zajrzyj jak najbardziej.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

    @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

    Comment

    • żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

      Ludziska, co powiecie na Bierhalle w ten poniedzielnik (5 marca 2007)?

      Ja mogę być najwcześniej o 19, ale Arek tak z godzinę wcześniej.

      Comment

      • Wujcio_Shaggy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.01
        • 4628

        Pewnie to samo, co na poprzedni

        (Ja tym razem odpadam)
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

        Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

        @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

        Comment

        • Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9057

          Spotkania w B. rozpoczęły się od ok. 16:30.
          Oprócz mnie pokazali się już kloss, Andrzej (znany niektórym z Piw Świata) i docent.
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

          Comment

          • Maidenowiec
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 2287

            Heh, a ja wróciłem do domu po 10 godzinach na uczelni i 4 godzinach snu. Kocham poniedziałki. Ot, najwyżej przyszłym razem oleję wykłady
            Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

            Thou shallt not spilleth thy beer!

            Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

            Comment

            • żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
              Spotkania w B. rozpoczęły się od ok. 16:30.
              Oprócz mnie pokazali się już kloss, Andrzej (znany niektórym z Piw Świata) i docent.
              Tośmy się jakimś cudem rozminęli - siedzieliśmy z Arkiem przy oknie na dole. Pod koniec posiadówy mignął nam Docent, ale myśleliśmy, że przypadkiem wpadł.

              Comment

              • docent
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 5205

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                Tośmy się jakimś cudem rozminęli - siedzieliśmy z Arkiem przy oknie na dole. Pod koniec posiadówy mignął nam Docent, ale myśleliśmy, że przypadkiem wpadł.
                Przypadkiem to mogę opuścić poniedziałkowe bierhalle. A zazwyczaj urzęduję do późnych godzin wieczornych
                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                Comment

                • żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

                  Z przechwałkami to do tematu Naczelnika

                  Comment

                  • kris-pe
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2007.02
                    • 15

                    A mnie dopadła wcześniej grypa, lub coś podobnego(?!)

                    Comment

                    • naczelnik
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 1884

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                      Z przechwałkami to do tematu Naczelnika
                      Za, musisz mi tu napedzic moja maszyne, bo nikt sie niczym nie chwali
                      Pomozesz ?
                      Popieram domowe browary!

                      Polakom gratulujemy naczelnika

                      Zamykam browar.
                      Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

                      gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

                      Comment

                      • żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

                        Może być tak?

                        Comment

                        • naczelnik
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.08
                          • 1884

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                          Może być tak?
                          Troche niewyrazne, ale ogolnie jestem za
                          Popieram domowe browary!

                          Polakom gratulujemy naczelnika

                          Zamykam browar.
                          Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

                          gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

                          Comment

                          • żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

                            Dzięki temu bardziej frapuje i przykuwa uwagę.

                            Comment

                            • kris-pe
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2007.02
                              • 15

                              W ten poniedziałek byłem w Bierhalle w „Arkadii” (w Warszawie) i rozczarowałem się lokalem, niby można obserwować cały proces warzenia piwa w wykonanej ze szkła warzelni – tylko, że warzelnia była pusta.
                              W dodatku nie mogłem kupić piwa pszenicznego ciemnego, ciemonbursztynowego górnej fermentacji "Bierhalle Altbier" a dolnej fermentacji "Bierhalle Ciemne" przy zamówieniu na wynos było z butelką za kaucją, którą można odzyskać zwracając butelkę koniecznie z paragonem i tylko w miejscu zakupu. Lokal nie posiadał podstawek pod podawane piwo ani swego folderu (reklamówki). Na plus trzeba zaliczyć, że piwo pszeniczne jasne ze smalczykiem było bardzo dobre.
                              Czy jest jakiś stolik czy kąt, w którym się spotykacie? Nie znając ludzi trudno się znaleźć?

                              Comment

                              • Krzysztof
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.04
                                • 1689

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kris-pe
                                W ten poniedziałek byłem w Bierhalle w „Arkadii” (w Warszawie) i rozczarowałem się lokalem, niby można obserwować cały proces warzenia piwa w wykonanej ze szkła warzelni – tylko, że warzelnia była pusta.
                                W dodatku nie mogłem kupić piwa pszenicznego ciemnego, ciemonbursztynowego górnej fermentacji "Bierhalle Altbier" a dolnej fermentacji "Bierhalle Ciemne" przy zamówieniu na wynos było z butelką za kaucją, którą można odzyskać zwracając butelkę koniecznie z paragonem i tylko w miejscu zakupu. Lokal nie posiadał podstawek pod podawane piwo ani swego folderu (reklamówki). Na plus trzeba zaliczyć, że piwo pszeniczne jasne ze smalczykiem było bardzo dobre.
                                Czy jest jakiś stolik czy kąt, w którym się spotykacie? Nie znając ludzi trudno się znaleźć?

                                Proces produkcji piwa rozpoczyna się na warzelni i trwa 6,5 - 9 godzin w zależności od gatunku piwa. Następnie proces jest kontynuowany w podziemiach fermentacja i leżakowanie, które trwają od 3,5 - do nawet 10 tygodni.
                                W przyszły poniedziałek warzelnia będzie w trakcie pracy. Zapraszamy.

                                Staramy się żeby w ciągłej sprzedaży były 3 gatunki piwa. Czasem w okresie wzmożonego popytu któryś gatunek zostanie sprzedany w tempie ekspresowym i niestety nalezy poczekać aż nastepna partia doleżakuje. Koniec leżakowania to czas kiedy piwo dojrzeje.
                                Butelki są bardzo drogie i dlatego są kaucjowane.

                                Zapraszam do podejścia do warzelni, wtedy bedzie okazja poznać się osobiście i porozmawiać.
                                Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                                www.twojmalybrowar.pl

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X