Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
Ani mi się sni Cie powstrzymywać. Ja też bym chcial poznać chmielmilej'ą. Ale skoro masz zamiar ją do nas sprowadzić to ok Sekcja trójmiejska urośnie!
To jakby wykracza powoli poza ramy tematu, ale...
My tam pogadamy jeszcze z Chmielmilej i może powiększymy sekcję śląską kosztem trójmiejskiej . U nas jakoś mało skandali, więc jeden by się przydał
W wigilię Wszystkich Świętych, tj. czwartek 31.10 mamy nieczynne i nie wysyłamy paczek (dotarłyby najwcześniej w poniedziałek).
Jeśli potrzebujesz czegoś pilnie potencjalnie jeszcze przed weekendem, to zamówienie i wybrana opcja pobranie / szybki przelew do godz. 9:00 w środę...
Wielokran z ok. 30 pipami, mają tutaj lane m.in. piwa ze swojego nowopowstałego za ścianą browarku - Imperial Brygghus. W zestawie kranowym są dwie brytyjskie pompy na ejle.
Lokal ma trochę dziwaczny klimat - główna sala stylizowana na angielski pub, więc ciemne drewno, przygaszone...
Znane uzdrowisko na wschodniej Moravě doczekało się w tym roku swojego browaru. Powstał on blisko luhačovického zámku (czyli pałacu) z 1738 roku, w przemysłowej przybudówce do budynków restauracji i pensjonatu "U koňa". Przyjeżdżając do Luhačovic pociągiem mijamy ten kompleks...
Plany się zmieniają, okazuje się że jutro jeszcze będe w Tychach. I zaplanowałem sobie wizyte w Chorzowie i Katowicach. Mam zamiar zawitać na lanego Imielina i Bonera. Będe tam między 14 a 18. Ostatnio część sekcji śląskiej marudziła że przyjechałem i się nie spotkałem wiec... ...
Województwo Zachodniopomorskie jest szczególne na piwnej mapie Polski.
Prawie wszystkie działające w tym regionie polski browary są browarami restauracyjnymi.
W 2023 roku lista powiększyła się o kolejny obiekt, który powstał w czterdziestotysięcznym Szczecinku.
W samym sercu...
Comment